Fälttävlan i Vinslöv

Debut för Smilla i fälttävlan, o det gav mersmak. Ett stort leende hela dagen lång! Vi var nog mest nervösa över dressyren, för där har hon varit ovanligt pigg på sistone, men det gick riktigt bra. 62%, mycket att bli bättre på, men de skötte sig. Därefter en fin o felfri banhoppning o avslutade med en felfri terräng fast lite långsamt (det har aldrig hänt med Alva innan att hon har gått för långsamt i en terräng :) ) Men jag sa till Smilla att rid i det tempot som känns bra, o Alva fick galoppera som hon ville, så vi är mer än nöjda. Ingen placering men slutade på under 45 straff vilket är ett mycket bra resultat o ett kvalificerande resultat (M%)

Mira o Colle däremot gick det tyvärr inte lika bra för. Började med att han la tungan över bettet i början av dressyruppvisningen, men de gjorde ändå en väldigt fin ritt där. Lite missnöjd över  %, men så är det ju ofta. Trodde domaren dömt ner pga tungan/munnen, men nä, hon gillade helt enkelt inte ritten. Bla den förvända galoppen, Jenny o jag sa ååå vad fin, domaren sa spänd.
Banhoppningen blev det ett riv o ett stopp i.
Terrängen blev han utesluten :( Tittig häst. Så tråkigt. Å vi som ändå varit på 2 inomhus terrängtränigar i vinter, 1 P&C, 1 träning i Gärds o 1 i Vinslöv o han har hoppat superfint. Tråååååkigt. Men som någon skrev innan, den som ger upp sist vinner :)



Bäst var veterinären!!! Han hade värsta teori lektionen för dem, hur man visar mungipor, hur man håller tyglarna, hur man vänder hästen mm. Underbart tycker jag!

Signe var också med, debut på Larina i 80 klass, kom 2:a o Bra straff på Brolle i P90, 45.9.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ordspråk

Hopptävling på Kalmar Hästsportklubb