Idrottsgalan

Många fina utmärkelser o många värdiga vinnare och Peder med All In vann Jerringpriset, folkets pris. Å naturligtvis är rubrikerna stora efteråt, många som tycker det borde gått till en guldmedaljör, men de blir ju nominerade/vinner årets prestation. Att notera är också att Stenson som nu kom 2:a inte heller vunnit guld... Men han vann årets manliga Idrottare, väl värd säger jag. Har ju även vunnit en major i år. Men hade det blivit några skriverier om han vunnit Jerringpriset tror ni?
När ska Sport-Sverige inse att Ridsporten är stor? Nätmobbning pratar vi en hel del om, vad är då Anna Fribergs text i Expressen för något? Tänker inte länka den, finns ingen anledning att den artikeln ska få fler klick...
Peder Fredricson kan inte rida sin All In på ett tag. Hästens måste opereras för tarmproblem. Ekipaget tog silver vid OS i somras.
Vi har ju alltifrån lilla Anna 4 år som precis börjat rida, till Gunnel som är 77 o lufsar på sin Islänning, sådana som jag o sådana som Peder. Vi är många. Oftast är inte ridfolk jätte-engagerade i sport i allmänhet, så då vi inte har någon ridsportprofil nominerad så röstar vi inte ens, utan då är vi o mockar hagen eller något annat skoj. Men nu ville vi alla rösta (jag brukar alltid rösta, oftast på Zlatan, gillar han) och då blir det rekord. Varför? Jo för vi är många! Vi är den näststörsta ungdomsidrotten efter fotboll, men frågan är om vi inte är störst till antal utövare? Vet inte, men som sagt, vi är alltifrån lilla Anna till Gunnel, 77 år. Å alla får ju rösta.
Så STORT GRATTIS till PEDER och till RIDSPORTSVERIGE!

En liten "kul" grej att notera är att 1:an o 2:an representerar de sporter som inte får räknas som friskvård... (tack Hanna L för den tanken)

Avslutar med ett citat från Mattias Tjernström från TV4: "Skulle hellre kalla in Ridsportsverige än försvaret om Ryssen kommer, jäklar vad de kan mobilisera sig"

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ordspråk

Hopptävling på Kalmar Hästsportklubb