Fälttävlan i Gärds

Jag var med på Caco i H90. Han är ju fortfarande oerfaren trots sin ålder så vill inte upp i klassena + att det var min första fälttävlan i år. Men att ha med både Caco o Spike tillsammans är inte så kul. Caco gnäggar o gnäggar o är inte riktigt kontaktbar. Väldigt spänd o gnäggig i dressyren, letade efter Spike hela tiden, fick bara 61%. Trodde iofs på mer då han är fin att titta på ändå o han brukar ju få höga %, men domaren genomskådade det nog :) Likadant i hoppningen, ofokuserad, 2 riv, även om det var mitt fel så är det ju inte så lätt då han inte riktigt lyssnar. Däremot var han superfin i terrängen, inga problem md vattnet tex som varit (antagligen är) lite problem innan. Inget superresultat men kul ändå att vara med igen :)

Spike visste vi inte om vi verkligen skulle våga ta med oss, han har ju lite "issius".. Hemsk på framridningen till dressyren, ville bara stegra sig o vägra gå, jag blev verkligen nervös. Men vä inne på dressyrbanan gjorde han inga dumheter alls!!! Han gick inte i så rund o fin form dock, men skötte sig o fick 60%. Det är vi ju förstås nöjda med :)
Banhoppningen som vi egentligen var mest nervösa över gick över förväntan, dock 1 stopp o 3 riv pga att han naturligtvis var spänd, men vi var rädda för att det skulle bli för mycket o att han skulle vägra gå där inne överhuvudtaget. Många fina språng :)
I terrängen valde Mira att avbryta efter halva banan, men det var mest för att han skulle få avsluta på ett bra sätt. Han sprang iväg från startfållan o hoppade första hindret, det var vi ju rädda för att han inte skulle våga, hopade alla hinder, men han stannade då o då mellan dem o ville springa hem. Så när han fått ett par fina språng valde Mira att gå ut. Kanske att det hade släppt då o han hade galopperat på bättre, kanske inte, så hon tyckte det kändes bäst att avsluta. Gäller att tävla för att stärka hästarna även mentalt. Så trots resultat är vi väldigt nöjda med honom :)

En varm dag, men det var nog mest jobbigt för våra hästskötare, att rida gick helt OK.
På vägen hem fick vi dock punktering pga sned axel på transporten, så Jenny Blixt fick komma o hämta oss med sin transport. Tur det finns snälla människor <3
Tack alla för hjälpen idag!!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ordspråk

Hopptävling på Kalmar Hästsportklubb