Gotland

1 vecka på Gotland med familjen. Först 3 nätter i Visby o därefter 3 nätter i Svajde utanför Ljugarn. Vi har haft det helt fantastiskt. Strosat i vackra Visby, Dessa små gator med massa rosor, lite ruiner, kunnat sätta sig o äta en glass eller en dricka, helt fantastiskt mysigt. Vi kom tydligen oxå innan allt folk kom, för vi har inte behövt trängas någonstans.

1 dag åkte vi till Fårö. Kollade raukar o gick till en fantastiskt fin sandstrand. Stannade vid Blå Lagunen på väg hem o badade i kalkbrottet där. Så vackert. Hittade fler kalkbrott senare i veckan som vi oxå badade i. Gillar kalkbrott :)

Svajde låg 3 km cykleväg från Ljugarn. Vi bodde i en fin stuga med utedass o utedusch på ett litet ställe med få grannar, så även där slapp vi trängsel.  Däremot om man gick ner till stranden mitt på dagen i Ljugarn så var det nog trångt, men det gjorde vi aldrig. 

Gotland är så vackert. Jag sprang o cyklade en hel del, först runt ringmuren o därefter längsmed kusten. Å tog man bilen fanns det många ställen att stanna till vid. Ruiner, krukmakerier, gallerier, cafeer mm.



Sista kvällen skulle vi kolla in solnedgången i väntan på att färjan skulle gå. Då blev det mulet. Grrrr. Det var väl egentligen den enda missen på vår resa. + creperiet inne i Ljugarn, det var inte gott. Kan däremot varmt rekommendera Kappelshamns Veranda, o framförallt deras Vete-Otto, så gott! Själva restaurangen såg inte så mycket ut för världen, men de var väldigt trevliga o maten var god.

Kul att få umgås så mycket med familjen. Samtidigt tror jag nog vi alla saknade att få semestra med våra vänner. Kommer gärna tillbaka till denna ö.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ordspråk

Hopptävling på Kalmar Hästsportklubb