Ponny SM i fälttävlan i Vinslöv

Ja, vi var tyvärr inte tillräckligt bra för att vara med, men vi red andra klasser. Det fanns ett SM för "eliten" o så ett Stil-SM. Stil-SM går i de klasserna Mira o Smilla red, men för att starta just Stil-SM var man tvungen att ha en felfri terräng runda i just dessa klasser, o det har de inte hunnit med att få än. Men kompisen Signe var med, så häftigt :) Gick helt ok bra för henne, dock ingen placering.

För Smilla o Alva gick det bäst, De VANN sin klass!!!! De gjorde personbästa i dressyren, trots lite missar, 66,4%,  felfri banhoppning o felfri terräng inom tiden :) Inte bara att de vann klassen, de kom 2:a i DM men framförallt kvalade så de också får starta lag-SM! (Mira o Signe är redan kvalade)

För Mira o Colle gick det tyvärr inte lika bra. Spänd men fin ponny i dressyren, 65%, felfri banhoppning men i terrängen ville han inte alls. Han vågar lixom inte. Å då har vi ändå varit där o tränat 4 ggr nu innan o han har gjort det bra. Får kanske inse att han inte vill vara fälttävlanshäst? Han är ju riktigt duktig i dressyr o hoppning.
Men det gick destu bättre för Mira på Jöns. I alla fall i terrängen. där var han klockren. "lättsomenplätt" sa Mira då hon kom i mål, o jag kan säga att banan var absolut INTE lätt! Många svåra linjer. I dressyren var han inte riktigt lösgjord o tyvärr 2 riv i banhoppningen, detta resulterade i 43,2 straff, precis utanför placering, men en tredje placering i senior-DM.

Stolt över mina flickor, de kämpar så hårt, så kul för dem då det går bra. Haft bra men jobbiga 3 dagar, härligt sällskap av många underbara människor, sett många fina ritter, så jag längtar redan till nästa år. Vem vet, då kanske vi är med i stora SM???

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ordspråk

Hopptävling på Kalmar Hästsportklubb