Fälttävlan i Gärds

Mira red Colle i en H90, alltså en hästklass. De hade ingen P90. Skillnaden mellan dessa klasser är att H90 är ju en av de lättaste hästklasserna, så där får man skritta banan o visa hindrena innan start, o det är inga kombinationer, men hinderhöjden är densamma. Colles problem är ju att han är tittig, så det var väldigt bra för honom att få göra detta. Det avslutades med en 4:e plats efter en bra dressyr, felfri banhoppning o terräng nästan inom tiden. Kul! Synd det inte var en kvalificerande klass så att hon fått starta stil-SM bara.
Därefter var det Jöns tur i 2*. Jag var väldigt sugen på att rida själv, men trodde denna banan skulle vara bra för dem så ville ge Mira chansen. Bra dressyr (som vi nästan missade pga att de tidigarelagt vår starttid 10 minuter) Men tyvärr blev de uteslutna i banhoppningen, så det blev ingen terrängstart:(
Synd, för även om han inte är världens bästa hopphäst så är han bra i terrängen.
Det betyder att det blir inget junior-SM för dem i år.

Signe var med på båda sina hästar, kul att få träffa dem på en tävling igen, har inte hänt många gånger i år. Hon var nöjd med Larina men inte lika nöjd med Brolle, men så har de ju rätt höga krav på honom också då han är mer rutinerad. Men om 2 veckor ska de rida Stil-SM på en bana de tränat en hel del på, ska bli kul att följa dem :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ordspråk

Hopptävling på Kalmar Hästsportklubb