Åntligen årsdebut på fälttävlan!

Å detta i strålande sol nere i Vinslöv. Härligt.
Dagen då Mira typ kom 5:a.

Först ut var Colle i en P70. Hade anmält till P80 men då vi inte tränat så mycket valde vi att gå ner en klass. Startade med en jättefin dressyr. Personbästa på drygt 69%, låg trea efter detta. Felfri i hoppningen o på hinder i terrängen (med mycket go ridkänsla!) men med ett par tidsfel så hon ramlade ner till 5:e plats, precis utanför placering. Stallkompisen Signe däremot klättrade o tog 4:a platsen! Tråkigt att hon missade placering, men med så små marginaler blir det lätt så. Mira slutade på 33.6 straff o Signe 33.1, o upp till 1:an var det 33.0, så det var väldigt lika.

Chatte sen, spänd dressyr, 63%, galen banhoppning där han var felfri men sprang som en tok, o felfri o jättefin terräng, vilket gav straff på 36.9, även här femma o 3 placerade. Liiite stolpe ut lixom. Men Chatte var nöjd över att få vara tbx på fälttävlansbanan!

Å sist Jöns. Fin dressyr, annan domare, 63% även han (denna konstiga bedömningssport) men låg bra till efter dressyren (5:a förstås) rev ett i banhoppningen o sen var han fin i terrängen, felfri på alla hinder Mira styrde honom på. Sen att hon glömde bort ett hinder, hoppsan lixom. Blev visst utesluten... Men hästen var felfri o superduktig, hade de bara hoppat den där trakhenern så hade de kommit 4:a, (faktiskt inte femma) o precis utanför placering igen.

Så super resultat med alla 3 hästarna, men visst hade det varit trevligt med lite stolpe in.






Men det var en hektisk dag. Utan Jenny o Signe hade vi inte klarat det. Visste ju att det skulle bli stressigt med tre starter, men sen när arrangören krånglar till det blir det ju inte bättre.
Colle startade 8.30, därefter hoppstart o sen skritta terrängbanan med honom. Gick inte innan start för då var den inte öppen. Chatte startade dressyren 10.30 så det funkade ju ändå. Men Jöns startade sen 11.30 så där visste vi ju att det skulle bli stressigt. När Mira har hoppat fram o vill in på hoppbanan (klockan är nu 10.55) så får hon inte komma in utan alla i H90 måste hoppa klart först. Ingen info om detta till oss tidigare. De ville vi skulle vänta en kvart vilket ju inte gick. Bara att byta häst till Jöns, rida hans dressyr o sen hoppa honom o därefter rida fram Chatte igen o hoppa. Det gick ju bra så långt. Bara att när Chatte hoppat klart så var klockan 11.45 o Colle skulle starta sin terräng 12.03. Men tack vare massa curling o mat intravenöst till Mira så löste sig allt. Därefter hade vi lång väntetid till 17.48 innan Jöns startade så vi fick slappa lite då.
Åkte kl.05, gick upp kl 04, hemma igen kl.21.30, i säng 22.30. Lång tävlingsdag.
Stolt över Mira som gör så fina resultat o som orkade med 3 ritter. Strongt gjort!

Kommentarer

  1. Så imponerad av att orka både psykiskt och fysiskt att rida tre! Hålla fokus trots stress och tre banor och tre individer. Så synd hon inte hade stolpe in och fin pris för alla bra rötter hon gjorde!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ordspråk

Hopptävling på Kalmar Hästsportklubb