Fälttävlan i Vinslöv

Colle gick en P70 o Chatte debuterade Mira H100 med.
Colle var rätt fin på framridningen men inne på dressyrbanan blev det inte så bra tyvärr. Men trevlig dressyrdomare som hittade o skrev allt positivt även om det bara blev knappt 60%. Gillas. För även om det inte går bra så rider de ju inte dåligt med flit. Gäller att uppmuntra! Men naturligtvis inte ge önskepoäng.
 Även i hoppningen var han "vimsig" men klarade sig undan med ett riv (eller typ hoppade rakt in i hindret...)
Terrängen var han väldigt vinglig o bjöd inte framåt. Mira kämpade nog så gott hon kunde (fast mamman skällde lite på henne att hon sitter ner, ska upp i lätt sits, galopperar inte på, oeffektiv i skänkeln. Stackars Mira...) Det blev 2 stopp o det hade vi ju inte räknat med, han som varit så duktig. Men men, bara att ta nya tag!

Här kommer lite kort som de hoppade. Colle fick ju skritta runt banan, men här är ett hinder som Chatte hoppade.

Likaså detta. Ränt smalt o in i skoggan. Några som hade problem med det, men inte Chatte.

Detta var Colles sista hinder som Mira tvingade honom över.





En rätt stor o smal trippelbrush. Ni som sett filmen ser att det är en linje på 4 hinder. Först en trakhener-grav (grav med hinder över. Rätt stor. Sedan en Kulvert, stor rulle o 4-5 g.s till denna. Rätt svår linje för H100 men det klarade de galant :)

Detta var nog det största hindret på bana men det var heller inga problem. Däremot blev det ett stopp på nästa hinder, har tyvärr inget kort på det. Ett smalhinder med en stor triangel under där man fick rida i en sväng mot o sen 3-5 g.s mot. Chatte tittade lite o Mira orkade inte rama in. Tråkigt men fullt förståligt. Varit vaken sedan 5.30, ridit 5 rundor innan o nästan hela denna banan. Jättestolt över henne ändå!
De var inte med i medaljstriden ändå. Felfri banhoppning men i dressyren spände han sig mycket så det var tufft, fick ändå 62%. Fin på framridningen men vad gör det, där dömer ju inte domaren :)

Även Signe var med, gjorde en ok tävling men de lyckades inte riktigt de heller. Träna, träna, träna!

Tycker tävlingarna i Vinslöv är mycket bra. Bra arrangerat. Fina dressyrbanor med bra framridning. Maffig hoppbana. Mycket trevlig terrängbana. Dock så ser man inte så många hinder men de hade en bra speaker som lotsade oss igenom hela banan med uppdateringar hur det gick. Stort beröm till dem!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ordspråk

Hopptävling på Kalmar Hästsportklubb