Fälttävlan i Ljuslingsbacken

Alltså alla dressyrryttare skulle få se hur det är på en fälttävlansdressyr. Alla rider fram huller om buller på en liten yta. Själva tävlingsplanen är oftast ojämn, idag var det ett hål vid X. Ja det är inte lätt att få till kanonritter inte, men så är det ju inte en dressyrtävling utan just en fälttävlanstävling :)

Jöns gjorde en fin ritt, 67%.

Även Chatte gjorde en fin runda, men han fick bara 65%, vet inte varför.

Jöns var felfri i hoppningen!!!! Händer inte så ofta kan man ju inte säga. Det var dock en väldigt lätt bana.

Även Chatte var felfri o även hans bana var lätt.

koncentrerad.

Men tur att hoppningen var lätt för det var inte terrängen

Många sådana här backar som tog musten ur dem. Just denna backen orkade Chatte knappt upp, å på toppen var det allt ett hinder vi skulle hoppa med. De startade även banan med en monster backe  så att hästarna blev möra på en gång.

Därefter skulle vi hoppa backen neråt. 

Nerhopp. Rätt stort hinder i nedförslut, några galoppsprång ner till nästa

Å 4 galoppsprång till C-hindret. Chatte gjorde det lekande lätt :) 



Chatte låg 5:a efter dressyr o hoppning, men efter denna super runda VANN VI!!! Jag var den som hade bäst tid o ändå fick vi 18 straff för överskriden tid i terrängen, å jag red fort ska jag säga. Det var bara 2 placerade o bakom mig hade jag Katrin Norling på Zarina Cora, de två har tillsammans tävlat *** internationellt med placeringar. Inte så illa pinkat!!!! Hurra för oss :) 

Jöns däremot ville inte :) Först stannade han på både ettan o tvåan, läskiga hinder tyckte han, orkade knappt uppför backen o då vi kom till vatten hindret vägrade han igen :( Så,tråkigt. Vet inte varför, han har ju gått bra iterrängen, har tom funderat på att starta 1* på honom, kvalad är han ju.
Tråkigt oxå att inte få hoppa hela banan, hade ju varit roligt även om placeringen var borta. För visst vill man vinna, men det är ju så med fälttävlan att får man bara hoppa så blir man rätt glad ändå :)  jaja, bara att ut o träna. Eller kanske sälja honom som dressyrhäst? Han är ju både fin o duktig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ordspråk

Hopptävling på Kalmar Hästsportklubb