Måndag kväll

R o S åkte till el-ljus spåret en liten stund. Då passade jag på att göra som Malin: klick, klick, klick o vips hade man beställt lite från HM =)

Har haft ett möte på LHK nu, Morgondagens Idrott. http://www2.rf.se/smaland/t3.asp?p=1414989. Jag har fått i uppdrag att fixa en clinic (igen)
Fråga: Vem/vad vill ni ha? Kom med förslag! Vi ska oxå ha "föräldra-utbildning" på LHK. Ja, vi ska alltså inte lära folk att vara föräldrar, utan lära föräldrar att hanskas med hästar. Bra ide´va?

Kommentarer

  1. Låter som en jättebra idé :)
    Visst är det kul att man kan handla även när man sitter hemma och har lite tråkigt ;) Man blir genast så mycket gladare ha ha

    SvaraRadera
  2. Skulle vara roligt att lära sig mer om hur man hanterar hästar från marken: hur man skapar och behåller kontakt med hästen, hur man leder, stannar, flyttar hästen, hur man ska positionera sig själv och hästen när man står/visar/leder, hur man skapar och befäster sitt personliga utrymme; hur man kan påverka hästen med sitt kroppsspråk, med grimskaft osv; hur man gör med "buffliga" hästar som går rätt på en och hur man sätter sig i respekt. Alltså inte rundcorall-övningen vi hade en annan gång utan arbete från marken i grimma o grimskaft (iaf till att börja med).

    SvaraRadera
  3. Åh,Horsemanship!
    Men en sån som håller på med det känner ju jag =)
    Min hovslagare håller på med sånt och hade en kurs med mig och tre andra förra vintern. Då visade han och hans fru först och sedan fick vi testa med våra (dåvarande) blivande 2 åringar. Kanon intressant!! Tyvärr pratar han inte själv svenska till 100% utan kör lite svengelska. MEN han förstår svenska mycket bra så det är inga problem att tala med honom.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ordspråk

Hopptävling på Kalmar Hästsportklubb