Inlägg

Visar inlägg från mars, 2017

Lite filmer o videos från terrängträningen på Udden i söndags

Bild

Lite filmer från Vemdalen

Lite kort från Vemdalen

Bild
Vi åkte lite redan på söndag em, här är första åket tsm. Liiiite halt på vår uppfart, så Mersan lixom fastnade... Lite skogsåkning i lössnö Vilopaus En annan sorts vilopaus ;) Blir ju inte alltid så bra då man letar andra vägar utanför pisten. Ibland får man helt enkelt ta av sig skidorna o gå över en liten bäck :) Selfies på min familj. Tror i alla fall Amelia hör till min familj, i alla fall på våra skidresor. Lite off-pist Kärleksparet Iliftenkort Soligt o härligt. Vi hade alla sorters väder. Sol, vind, mulet, blåsigt, snö. Casper o jag med våra snygga tofsar. Har fått mina av Casper. Här är det riktig off-pist. Underbart. Snön gick upp till knäna :) Ofrivilliga vilopauser Nät som fångade skidor... Efter sista åket. Kvällsåkning. Underbar vecka med fina minnen o bästa vännerna fast vi saknade några. Fantastisk semesterform där man verkligen får umgås med sina b

Teorikväll på LHK

Bild
Kvällens tema var höst vid hand o det var Veronica "Virre" Fermskog som höll i den. Tycker det var intressant att lyssna på, Virre är ju en fantastisk föreläsare. För er som är för infoga att veta så jobbade hon på LHK innan, det var hon som "lurade" in mig i detta yrke 😊 Får se nu hur många som kommer att springa runt med sina hästar i fortsättningen istället för att rida 😉 Kul att det även kom så mycket publik. Gillas!

Terräng träning på Udden

Bild
Ja detta hade vi planerat innan vår resa, men så trodde vi inte vi kunde åka då jag blev skadad, men så tänkte vi att vi tar bara med en häst så kan vi åka i Brolle s transport.  Men då vi kom hem igår så hade Mira 40 graders feber så då fick vi meddela alla att vi inte kunde. Men så idag var hon bättre o en halvtimme innan avfärd bestämde Mira sig att följa med. Duktiga ponnyer som aldrig tränat terräng innan o duktiga ryttare. Lite vingligt o läskigt ibland men ibland hoppade de med bra tryck o taxering. Underbart väder, så vad mer kan man önska sig?

Hemma efter en underbar vecka i Vemdalen

Bild
Som tyvärr inte slutade så bra, krashade i backen efter ett speed race, stannade precis där Mira stannade, körde ner henne, slog en volt o slog sedan ner Roger. Som tur är skadade dem sig inte. Fick åka scooter, bara det var ju kul, å åka liften ner, läskigt. Röntgade sen o det är ingen spricka så nu får jag vänta på magnetröntgen. Lite miss i planeringen att detta hände nu, har ju en hel del hästar i träning, men har ju ändå åkt skidor i 25 år o inget har hänt förrän nu så det får jag väl glad över. Kommer ett roligare inlägg med bilder senare.

Vinst för grabbarna

Bild
Hockey cup i Falköping, de vann alla matcher utom en. Spelade ibland uruselt o ibland bra. Sebbe spelade riktigt bra de 2 sista och gjorde mål. Blev vald till matchens spelare en gång o fick även lagets pris. Kul dag!

Terräng träning idag på LHK

Bild
De var jätteduktiga, både ryttare o ponnyer. För övrigt har jag ridit 5 hästar idag som inte varit mina egna. Först Tinkerhingsten, sen kom en 3-åring som jag ska visa på 3-årstestet senare. Trevlig bekantskap, ska bli spännande. Red Chirillo i skogen på em o på kvällen red jag först Sofies häst o sedan en ny häst från Växjö. Lite pinsamt är det då jag säger att: Ja å så är du gravid oxå. Å hon säger: Nej...

Stolpe ut igen 🙄

Bild
Dressyrtävling i Nybro. Trodde verkligen inte jag skulle komma iväg på det efter denna veckan. Trodde inte ens det igår men så i morse kändes jag ändå ok så då drog vi iväg. Har ju inte ridit dressyr sen förra fredagen, eller ens ridit sen förra fredagen... Han kändes ändå helt ok. Vill ju förstås ha mer framåtbjudning, lite mer glädje i honom, en vilja att göra mer! Red ihop ca 65% o sista ryttaren puttade ner mig från placering. Verkar vara vår plats lixom... Kunde ju ha lite stolpe in få någon poäng mer så man hamnar på placering istället.  Ritten blir ju inte bättre för det men det blir ju lite roligare 

P&J på LHK

Bild
Egentligen skulle Mira åkt på sin o Colles första lokala tävling idag, men då hon hade sin första feberfri dag idag så stannade vi hemma o red P&J istället. Det blev en felfri 80 runda.  Även Smilla hoppade Colle (första gången) Blev lite vingligt o fick hoppa om ett par hinder men bra rider ändå.

Trött på att vara sjuk

Bild
Nu har tempen gått ner lite i alla fall, men fortfarande feber, hosta, ont överallt o rinnande ögon o näsa. Men jag får vara glad att det blev nu o inte v.12 då jag ska åka skidor.  Har även sällskap av sjuk Mira, så vi har haft Harry Potter maraton. Hon o Colle skulle debutera lokal hopptävling i morgon o Jöns o jag skulle tävla dressyr på söndag, men det blir ju inget med det. Hoppas vi orkar upp på klubbens P&J i morgon en stund.

Sjuk igen 😤😷🤒🤕

Bild
Brukar ju tycka att alla, inklusive mig själv är klenisar när de är sjuka. Ta några Alvedon o sätt fart lixom. Men nu känner jag att jag inte behöver tvivla. Hade 36.3 i fm... Men har hunnit med en hel del ändå idag! Strukturerat lite i medlemsregistret, haft Skype-möte med Utbildningssektionen, Handikappridning o ridit Tinkerhingsten o Chatte. Stort tack till Sara som hade massa extra tid då hon väntade på hovis så hon mocka de åt mig. Passande dag lixom ❤

Mira tävlat Jöns

Bild
Hon skulle egentligen tävlat Chatte o jag Jöns, men då inte Chatte går att ha träns på just nu så skulle vi ta en klass var. Men det gick så bra i första klassen så hon tog nästa med. 1 riv i 1,00m o 2 riv i 1,10, fina rundor. Stolt över dem!

Årsmöte på LHK mm

Bild
Allt gick lugnt till, styrelsen fick ansvarsfrihet! Lite prisutdelning. Jag fick pris för bästa tävlingsryttare 😊😊😊 Mira säger hon ska slå mig detta året. Ska visst sno mina hästar, å visst, hon börjar ju redan i morgon... 👍 Avslutade kvällen med spel o umgänge hos grannen. Nice! Innan det har jag även hunnit med att rida 2 + åka till Växjö på shopping.  Har dygnet bara 24 timmar får man göra det bästa av dem.

Nu är det fredags-mys

Precis sett finalen av "På spåret". Jag kan verkligen inte mycket... Tränat för Jill idag på Jöns, han var superduper fin. På söndags ska han hopptävling, hoppas han är lika fin då.... Not likely.... Man kan ju tro att jag har massa tid över nu då familjen Fermskog bara har 2 ridbana hästar, men nja... Igår red jag Chirillo, tömkörde Bollen o åkte till Cinderella o red henne. Idag red jag först tinkerhingsten, sedan Heidi samtidigt som jag hade lektion (multitasking) o efter dressyrträningen red jag Adele o Brolle. Så motion får jag ändå 😊

Såååååå skönt

Bild
Lite nervös har jag ju allt varit, trots att allt ska vara rätt o riktigt, men nu är LOK-stöden granskade o allt är ok 😊

Livet går upp o livet går ner

Böjde Coco häromdagen, var ju fundersam då hon stannade så mycket för Mira i lördags, å visst var hon halt.  Inte nog med det, nu äter hon inte.  Magen är igång, ser pigg ut, ingen feber. Hon är väl deprimerad stackaren... Å Chatte mitt lilla sorgebarn fick ett rejält sår på nosryggen då jag testade ett nytt bettlöst träns (vill inte sätta i bett än även om munnen ser fin ut) Tog kort på det men vågar inte lägga ut det här, så hemskt ser det ut 😢 Så det lär inte bli någon tävling för Mira o han på söndag. Jöns är jag ju oxå fundersam över. Han blir så andfådd.  Varför? Varierad träning får han ju.