Inlägg

Visar inlägg från januari, 2017

I Smp idag

Bild

After Ski på Mickes Vilt o rökeri

Bild
Så vansinnigt roligt vi hade! Tur det blev ett återbud så vi fick komma med, fast Nicke hade oss tydligen hela tiden på gästlistan :) Trodde det skulle bli en lite mer stillsam kväll men nääää. Alla pratade med alla, oavsett om man kände varandra eller inte, ölen flödande, högljutt o alldeles förträffligt skoj var det. Men maten hade jag kunnat vara utan. Fy o blä, något Österrikist, varm surkål, kokt fläskkotlett mm. Tack ni som anordnade!

Dressyrträning igår, hoppträning idag

Bild
Igår åkte jag till min gamla arbetsplats Bergunda o tränade dressyr för Ninni Svensson. Chatte var spänd o gick inge vidare bra, men jag fick bra tips o övningar att jobba med. Han hade ett sår i mungipan så kanske inte så konstigt att han ville slappna av. Så idag då det var hoppträning hemma för Jens Wickström fick jag rida på Hackamore. Lite annorlunda känsla men det gick bra. Mest lydnadsövningar o gymnastik o han kändes väldigt fin. Bra träning både för honom o Jöns, o fick en hel del saker att jobba vidare med. Gillar både Ninni o Jens, de ger sig inte o de säger inte att det är bra när det inte är det, utan jobba, jobba. Men ben o mindre händer helt enkelt! Mira o Coco hoppade också. Såg inte så mycket men det jag såg var riktigt bra. Han tyckte han hade lagom mycket dressyr på henne, man ska inte bestämma för mycket på en sån dam sa han :) Längtar till nästa träning!!!

Intervju med Smp

Bild
Spännande ☺

Inkörning påbörjad

Bild
Eller nja, vi har anpassat selen i alla fall 😉 Tagit in experthjälp, Birgitta Landebring. Klarar det nog själv, men bättre att få hjälp ev en som kan. Hoppträning både igår o ikväll. Lydnadsträning.  Kul.

I uppvidingetidningen

Bild
Vet inte vem av oss 3 som är snyggast 😍 Tycker nog jag 😂😂😂

Gnäller lite till, bara för att jag kan

Hinner inte med att göra det jag ska på mitt jobb. Å egentligen vill jag göra ämnu mer. Hitta på fler roliga saker. Fast det är ju ändå ingen idé.  Kommer ju ändå inte så många. Samma gamla vanliga som alltid är med. Men det är ju kul förstås, att de vill. Som nu på söndag är det hoppträning o vi får knappt ihop grupper. Teori-kvällarna där det inte heller kommer så många. Ja listan kan göras lång. Vf kan inte kommunen gå in o hjälpa oss mer. Vi har ett slitet stall, slitet o för litet ridhus, klubbstuga som snart ruttnar bort. Lenhovdas ishall var INNAN renoveringen mkt fräshare än vår anläggning. Å tänk om de ridande oxå fick rida 3 dagar i vecka för var hockey-spelarna betalar, 1500kr. De säger ju att hockey är en dyr sport... Vf tycker inte politikerna att ridning o golf är en sport? Inga friskvårdsbidrag här inte 😔

Bitter

Ja men allt kändes rätt bra å så hände en liten skitgrej o då tänker jag på allt "orättvist" här i livet. Å då menar jag inte sånt som att vissa människor inte ha mat o någonstans att bo, eller att det finns folk som våldtas o mördas eller på krig, O nej, utan mer allvarliga saker som att jag med vill ha tid att fika med vänner. Jag vill åka på semester med mina vänner, men de antingen vill inte åka med oss eller så åker de med föräldrar/svärföräldrar. Mina föräldrar bjuder inte mig på resor. Å barnen vill ändå inte åka utan kompisar. På fredag är det fest, tyvärr tackade vi ja försent så vi fick inte plats. Men det var ok då det var ett par kompisar till som inte skulle gå, fast nu ska de gå å då blev man ju helt plötsligt ensammast i hela världen. Känns även som om det bara är jag som planerar. Ska vi göra något så ska jag hitta på o bestämma det. Å även om jag har väldens bästa man så blir jag irriterad då han ringer o frågar om han ska laga mat eller om vi ska äta rester

Coco Chanel B

Bild
Borde tagit med riktig kamera, det var fint ute med all frost även om det inte var soligt, men tanken var inte att ta kort, det bara blev så. Vi var annars i ridhuset o hoppade. Coco gick bra, Chatte ok o Jöns förträffligt dåligt. Efteråt red jag dressyr på Leia, tufft pass idag då hon var lite "stingslig" men tillslut blev det bra. Eftermiddagen tillbringades i broder Daniels källare o kollade på film. Hur mysigt som helst.
Bild

Träning för Jill

Bild
Red bara Chatte idag. Han var superduper fin ❤ Fast på bilden är det Rita. Kan ju inte ta kort på mig själv, lite svårt lixom.

Tolkning på lektionerna

Bild
Hanna har tolkat med några grupper både måndag o tisdag, o idag gjorde jag det med 2. Tanken var att tolka i morgon med men nu regnar det 😠 Men kul tycker både hästar o elever. Testade att tolka med Calle som aldrig gjort detta förr o han var hur duktig som helst. Vilken häst!!! Annars har jag varvat jobb o varit hemma med sjuk Smilla nu i 2 dagar, o samtidigt följt detta näthat som pågår ang Jerringpriset. Hur är vuxna funtade???? Man ringer o röstar, den som får flest röster vinner. Punkt slut. Vad är det som är så svårt att förstå??? Nu ska SVT ha en debatt om detta i morgon. GE ER säger jag!

Statistik

Bild
Bild

Idrottsgalan

Bild
Många fina utmärkelser o många värdiga vinnare och Peder med All In vann Jerringpriset , folkets pris. Å naturligtvis är rubrikerna stora efteråt, många som tycker det borde gått till en guldmedaljör, men de blir ju nominerade/vinner årets prestation. Att notera är också att Stenson som nu kom 2:a inte heller vunnit guld... Men han vann årets manliga Idrottare, väl värd säger jag. Har ju även vunnit en major i år. Men hade det blivit några skriverier om han vunnit Jerringpriset tror ni? När ska Sport-Sverige inse att Ridsporten är stor? Nätmobbning pratar vi en hel del om, vad är då Anna Fribergs text i Expressen för något? Tänker inte länka den, finns ingen anledning att den artikeln ska få fler klick... Vi har ju alltifrån lilla Anna 4 år som precis börjat rida, till Gunnel som är 77 o lufsar på sin Islänning, sådana som jag o sådana som Peder. Vi är många. Oftast är inte ridfolk jätte-engagerade i sport i allmänhet, så då vi inte har någon ridsportprofil nominerad så röstar v

Härlig utedag!

Bild