Inlägg

Visar inlägg från oktober, 2016

Smilla o hennes Look a like

Bild

Klippt Chatte

Bild
Han blev ännu mer flugskimmlig som Mira sa. Ett ord helt i min smak, å tänkte faktiskt direkt på Ida Ärtskida då hon sa det. Typ ngt hon kunde sagt : )

Höstlov

Bild
Så var det dax för lov igen. Barnen får slappa o jag jobba hårdare : ) Fast det gör ju inget då det är roligt extra jobb. Idag har det varit en dag i stallet där de fodrat, släppt ut hästar, mockat mm. Hemma har flickorna ridit o nu ikväll sover de över med kompisar och Sebastian tränar. Igår kväll var det Halloween på ridskolan så det har varit övernattning här då med. Smilla ska visst ut på Trick or treat nu ikväll. Undrar vad de hittar på för bus om de inte får ngt godis ; )

Duktig Coco i Vetlanda

Bild
CR i LD o 0+0 i LC men tyvärr lite långsam tid så ingen placering.  Får börja öva omhoppningssvängar: ) Sonette o Trendy var oxå med o gjorde felfria rundor. Bra dag för Stall Slottets hästar helt enkelt! Avslutade dagen med först bio med Mira o hennes kompisar o sedan lite "häng " hos Hildingsson.

Lucia kandidater på LHK

Bild

Tandläkare på Stall Slottet

Bild
Alla hästarna kollades, inga större problem med någon av dem. Jöns har lite överbett så han får hakar, men annars var det bara lite putsning. På lektionerna ikväll hade vi WE inspirerad dressyr. Kuligt. Jöns var med gjorde en slalom i galopp med galoppombyten. Så duktig!

EM 2017

Bild

Exemplariskt

Bild
Så här ska man se ut då man rider i skogen, gärna även dagtid nu då det knappt blir ljust ens mitt på dagen. Jag fick följa med dessa fina flickor,  men då Chatte vilat en vecka var han inte så rolig, stark o såg spöken överallt, så jag fick tokbryt på honom. Stackars flickor som fick bevittna en tokig Annelie... Klippte de bruna nu ikväll, så nu är det täcke dygnet runt. Ja Colle fick förstås behålla rätt så mycket, så om det bara slutar regna någon gång så klarar han sig utan. Har haft veterinär Karl Z från Evidensia på ridskolan.  Återbesök för Marabou o Vanilla. Båda bättre men då vi ultraljudade såg vi att även Vanilla hade en liten senskada. Inget roligt. Låååång konvalecens : (

Jill Johnson - Open your heart (Original: Öppna din dörr) - Så mycket bä...

Bild
Bad henne sjunga en sång till min Roger åt mig. å det blev denna :)

Dömt lite klubbdressyr i Åseda

Bild
Det var framförallt en pålle jag gärna tagit med mig hem, men det fick jag inte :( Cob, lösgjord, genomgo o helt perfekt till massvis med ryttare. Ryttaren ville ha kvar sin häst o det förstår jag :) Därefter blev det en tur tll staden för att hämta Smilla o Moa på Leos, shoppade lite på Hööks o Rusta. Igår shoppade jag massvis på Samarkand med Sebastian o Smilla, så det börjar sina nu i börsen.. Sedan blev det en blöt tur i skogen. Väldigt blöt...

Trevlig kväll med fina vänner.

Bild
Jenny var väldigt hedrad över att bli inbjuden till den exklusiva frukost gruppen. Men då hon o Mattias ska åka ensamma till Alicante på måndag utan oss så lär detta bli första o sista gången ; ) Temat på festen kan jag tyvärr inte avslöja men Emil självutnämnde sig till coach o jag tyckte att alla klarade sina uppgifter bra. Tro det eller ej men jag gick o la mig långt senare än tio, vilket brukar vara min tid. Tack ska ni ha!

Hoppat Colle

Bild
Lite vingligt, sprang vid sidan några gånger men hoppade fint några gånger oxå : ) Själv är jag värsta ponnyberidare.  Har aldrig ridit så många ponnyer som nu. Kul : ) Avslutade fredagskvällen med utvecklingsgruppen. Spelade fotboll med hästarna.  Vissa var bättre än andra kan man ju säga: )

Hittade ett kort på finaste hästen från Venusta Pictures från Lag-SM

Bild

Höstlov

Bild

Teori

Bild

Hopp-clinic

Bild
Bild

DM i fälttävlan

Bild
Mira vann DM för juniorer!!!! Själv fick jag inte stå på pallen detta år, men jag kom iallafall fall 6:a m Jöns i min klass. Även Mira kom 6:a i sin klass. Så stolt o glad för hennes skull! Men så fick hon ju låna finaste hästen oxå : ) Men som ni vet är han inte den lättaste, så dressyren blev sådär, 61,5% Helt ok men oj så stark o stel han blir. Men banhoppningen gick bra o terrängen var jättefin. Jöns gjorde ok dressyr men inte mer, någon miss o lite dålig framåtbjudning, 68%, hoppningen var han i många bommar men bara en föll o jättefin i terrängen, dock lite snabb tid. Nu ska vi träna hoppning  i vinter!!! Kan ju tillägga att Mira var klart yngst med sina 13 år. De andra rider ju ponny...

P&J på LHK o hockey i ishallen

Bild
Blåsigt o kallt på ridskolan men goa o glada människor gjorde att man höll sig varm : ) Smilla hoppade Coco 50 cm, gick rätt så bra men så gick det lite fort mot ett hinder o Smilla tappade stigbygeln o fick lägga en volt, men jag tycker de var duktiga. Även Mira hoppade Coco men 85 cm. Fick ett stopp pga att de kom lite fel på en distans, men för övrigt fina stora språng. Sen hoppade hon Chatte 1m där de rev sista räcket. Så inga rosetter idag men bra rundor ändå. Sebastian spelade sin första seriematch för denna säsongen, hemma mot Oskarshamn  jämn match.  Efter andra perioden ledde de m 2-0, sedan blev det 2-2 o förlängning o sedan straffar som de tillslut vann. Såååååå nervöst.

Det går upp o det går ner...

Skrev häromdagen att hästarna gick så bra. Får nog ta tbx det... Jöns o jag är mest ovänner nu o Chatte sprang omkring o var mest spänd då jag red honom, å sen när Mira red gick det bra en liten stund tills han märkte att han kunde göra vad han ville, å då gjorde han det. Hur svårt kan det vara? Kan han inte bara kröka på nacken o se lite söt ut, det kommer man ju långt på. Suck o pust. Kallt o hemskt har det varit idag med. Å så glömde jag min mat hemma. Skrev startlistorna till helgens P&J på klubbens dator, lät den vara öppen eftersom det brukar vara många isistaminutenanmälningar, å när jag kom tbx hade någon stängt ner programmet. Borta!  Skitdag helt enkelt. Tur den snart är slut.

Idag har jag tjatat hål på mina elevers öron

Hihi kul är det. Undrar om de gillar det lika mycket...? Hur känns det? Varför känner du så? Vad ska du göra då? Vad ger du dig själv för betyg? Varför är öppna samlande? Vad menas med tre-spårig? mm mm : )

Jag gillar ärligt folk

Janne Schöneman igår: Figaro till pappa, ingen idé du rider fälttävlan på honom. Jag: Nej, funderar faktiskt på att sälja som dressyr häst. Jan: Varför då? Jättetrevlig häst i dressyren ju. Jag: Men dressyr är inte lika kul. Janne: Det blir det när du lärt dig rida : )

Hårt slit lönar sig ibland

Bild
Chatte går ju super nu, Jöns oxå, tom Coco, men det kommer inte gratis. Trots att man var lite sliten efter helgens bravader steg jag upp extra tidigt idag så att jag skulle hinna mocka ridskolestallet innan jag drog iväg på träning för A-tränare Jan Schöneman, en helt underbar gubbe med massvis av visdom i sig. Därefter lite mer jobb på ridskolan, ridning av 3 Irländare, en tinker, en fjording, lite mathandling o matlagning där mitt i någonstans, mockning mm, å så avslutade vi med hoppning av Coco halv nio ikväll. Lite segt att gå upp då, lätt trött var jag, men så hon hoppade!!!! Fina, duktiga Coco : ) Smycket på bilden vann jag igår men tyvärr är det för litet både för Mira o mig. Smycket är gjort på fallskärmslinorna som soldaterna hoppade med i bl.a. Afghanistan. Soldier to soldier heter det o ska stötta återvändande soldater o deras familjer. Kollade priset, 995 kr kostar det. Inget dåligt hederspris + att jag fick premier på 2500 kr. Så denna gång gick jag nog +-0...

LAG-SM i fälttävlan

Småland hade ett lag bestående av mig, Ida Söderberg, Ulrika Bladh o inlånade Pernilla Bjur från Kinda. Tävlingen går i 1*, o efter dressyren o hoppningen låg vårt lag 2:a!!! Själv låg jag på en individuell 1:a plats!!! Så det var väldigt roligt att vakna idag. Jag var först ut o lyckades göra en felfri runda på hinder men med några tidsfel. Men då alla ridit klart låg jag fortfarande 1:a :) Men två timmar senare insåg de att de räknat fel på en annans tid o då blev jag nerputtad till en 2:a plats :( Naturligtvis fortfarande mycket bra resultat, men hade jag bara ridit 2 sekunder snabbare, alltså 5min20sek så hade jag vunnit. Så retfullt. Laget då? Jo en av våra lag-ryttare fick tyvärr ett stopp, en var felfri med samma tid som jag o tyvärr så missade en ryttare hoppa ett hinder pga att hon fått en stor gren i ansiktet och var lite dizzy. Hon är en av våra säkraste ryttare så det var ju typiskt. Hade hon ridit felfritt som hon nästan alltid gör hade vi fått medalj. Såååååå nära!!!

Så var det fredag igen

Bild
Det var ju alldeles nyss måndag. Dagarna bara springer iväg! Massa extra hästar att rida, massa privatlektioner, jätteskojsigt!!!! Fredagen avslutades med uteritt tsm med Utvecklingsgruppen, bäst att passa på innan jägarna invaderar skogen o älgarna blir alldeles knasiga. Dags att hoppa i säng. Ska åka iväg kl.04.00 i morgon. Yiha!!!!

Olika teman

Bild
Igår red jag olika Irländare (en av dem var en tinker, men de är väl därifrån från början ;) ) Idag har det varit tömkörning på schemat. Började med en på morgonen o avslutade med en på eftermiddagen. Kul med variation! Har ju hunnit med lite annat däremellan förstås också : )  Men mina stor pojkar har fått vila, i morgon ska de vara ridskolehästar o sedan börjar förvandlingen mot tävlingshästar igen, i helgen är det LAG-SM i fälttävlan!!!! Nu ikväll tog jag hästledigt o klippte av mig håret. Vi velade hur vi skulle klippa mig, kort, mellanlång eller långt, men då tog Sabina bara tag i min tofs o klippte av. Så nu är det kortare :)

Ni har väl beställt profilkläder?

Bild

Fälttävlan i Tågarp

Bild
2:a m Chatte i 1*!!! Duktiga, fina, underbara häst! Lite laddad, men fin i dressyren, fick rida lite försiktigt men🤗 det belönades med 71% . Felfri banhoppning o vansinnigt fin i terrängen. Jöns fick jag lite dåligt betalt på i dressyren, hon tyckte han såg spänd ut, jag nöjd,  men 66%, bara 1 riv i hoppningen!!!!! o JÄTTEFIN i terrängen, precis utanför placering. Kul!!! Inget kort på mig idag men ni får titta på OS-ryttaren Linda Algotsson istället som kom 6:a o 7:a i 1*. TACK Ida för att du följde med o var sällskapsdam : )

Finaste Coco.

Bild
Hopptävling i Värnamo idag. Alldeles ensamma. Ja några till men inga fler LHK:are. 2 mycket fina rundor. CR i LD o rosett, 0+4 i LC. Riktigt fin omhoppning egentligen, så om inte om hade varit... Lugn o skötsam att ha med sig oxå. Å Mira var så glad :) Nu sängdax tidigt, klockan ringer kl.04.00 i morgon...