Inlägg

Visar inlägg från augusti, 2016

Desinficerar

Bild
Först o främst mig själv hela tiden. Sedan har vi decinficerat stallet så att våra andra pållar kan få bo där. Iofs så har inte LoK varit där sedan han blev sjuk o knappt innan heller, men ändå. Idag tog jag hagen han gått i, tråd o stolpar o lite annat kul. Passade på då solen sken så fint så man fick lite solbränna :) Ikväll på lektionerna så hade först de små barnen dressyr på utebanan. Varför tänker jag sen. De kan inte koncentrera sig därute. De kollar på hästarna som går i hagen, kanske någon som kommer eller rider förbi.  Vad ridfröken säger har de absolut ingen aning om. Jaja, bara de har kul :) Specialgrupperna slogs ihop till en o så blev det långtur runt Näsby i det fina vädret. Life is Nice!

Smilla

Bild
Sedan hon köpte Star ridbyxor vill hon rida hela tiden. Tänk vad lite materiella saker gör mycket ;) Men det blev bara en liten skritt-tur, Coco är lite svullen i ett ben nämligen. Idag var hon med på Sjöparksterrängen. Sprang runt sjön!!! Så långt hade jag aldrig sprungit då jag var 9 år. Knappt nu heller... Men hon var inte ens svett då hon kom i mål, hon hade fått sällskapa en kompis som inte sprang lika fort :)

Kräftskiva/knykalas/5-kamp

Bild
3 fester på en gång, kan det bli så mycket bättre? Vi som fiskade kräftor förra helgen (jag var ju knappt med, sov mest) ville ha hjälp att äta upp dem, så då bjöd vi till fest. Men då vi inte ville göra allt själva fick det bli knytkalas. Lekledarna. Fast vi hann inte med alla lekar, men roligt hade vi. Lite chill i solen då vi samlade ihop oss alla. Härliga sensommardagar vi haft! Tipspromenad med lite annorlunda frågor. Inte en enda var arg då de kom tbx, konstigt. De blev inte ens arga då de hörde svaren. Glatt gäng helt enkelt :) Inte för att jag tycker man behöver ha present med sig till värdparen då det är knytis, men naturligtvis uppskattas det, å det bästa av allt var ju innehållet o innehållsförteckningen :) Brädgång med varierande stilar. Missade tyvärr ta kort på fler lekar, men alla var skojsiga. Äntligen fick vi bruk av vår stora altan. Vi fick plats hur lätt som helst o vädret var på vår sida. Lite kallt fram på natt

C-tränare examen

Bild
Först hade vi ett gigantiskt stort skriftligt prov som jag knappt hann med fast jag skrev hela tiden. Hoppas det gick bra. Kunde frågorna, frågan är bara om jag förstod frågorna eller egentligen svarade på något helt annat om ni förstår vad jag menar... Sedan nulägesanalys. Men kollar häst o ryttare s brister/förtjänster. Sist hade vi lektion, tema övergångar o förberedande för skrittpiruett första 25 min (det passet tog jag) andra 25 min skrittpiruett o öppna. Kändes som det gick bra men vi får inte svar förrän om några veckor. Men som en i gruppen skrev på fb, jag tar ut segern i förskott, det värsta som kan hända är att jag varit glad i onödan :)

Skitit ner mig?

Bild
Nää, bara ridit barbacka :) Skulle ha privatlektion för en tysk tjej som brukar komma då o då, o idag ville hon rida ut. Hade inte ridkläder på mig o det är INTE skönt att rida i sadel då man har shorts, men jag hoppade upp barbacka. Riktigt kul faktiskt, man gör ju det alldeles för sällan. Men fick ett stort ridsår på sittbenen. Trodde min rumpa var tillräckligt vadderad... Tog vår nya ridskolehäst Calle. Han har aldrig haft någon på ryggen utan sadel tidigare, å han har inte gått i skogen vad jag vet, men det var inga problem alls. Duktig häst! Å idag har veterinären varit på LHK o friskförklarat Panda :) Så om det finns någon som är sugen att sätta igång en häst kan ni höra av er.

Ridlärar/tränar-kurs

Bild
Vi träffades i Eriksmåla o red o hjälpte varandra. Diskuterade olika problem o hur vi löste dem. En givande dag. Jag kunde ju inte ta med egen häst utan fick låna Fiona av dem. Ett litet speciellt sto som jag tyckte var kul att rida fast jag skulle inte vilja ha henne på min ridskola, men de sa att hon funkade bra. Tycker faktiskt att våra ridskolehästar verkar bättre, men jag är ju lite partisk jag ;) Efter lunch var några av oss lite fnittriga, skrattade åt typ allt. Som tex: Rider man 2 ggr/veckan blir det dubbelt så ofta som om man rider en gång/veckan. Det räckte för att jag skulle fnissa hysteriskt :) Direkt vidare till Åseda där jag hade lite dressyrlektioner. Kul. Duktiga ryttare, alla med olika problem o skicklighet förstås. Sedan direkt till Sjöparksstugan o samtidigt kolla Sebbes match. Vinst o Sebbe gjorde mål :)

Lite sadelutprovning

Bild
Inga nya sadlar men vi skulle behöva byta ut några. Men vi har ändrat om lite o får hoppas att det blir bättre, i alla fall för hästarna. Vet att jag inte riktigt gillar att rida i alla... Pratat med Länsveterinären idag igen. Mycket trevlig o vad jag tror kunnig kvinna. Inga problem att jag bombaderar henne med frågor :) Men peppar peppar, det verkar gå åt rätt håll! Liten o klen är symtomfri, ponnyerna är snart karensfria o även mina då jag isolerat dem alla på olika sätt. Hade inte behövt flytta mina pojkar, men nu är de där o har det bra så jag tänker de får stanna där tills jag desinficerat stallet, för då får vi även vara där. Men nu håller vi tummarna för att inga fler blir sjuka!

Fälttävlans-SM

Bild
Är i Hovdala. Fantastiskt fin plats o terrängbana. Skulle varit med själv i en Internationell CCI1* men det gick ju inte nu då vi har Liten o klen hemma. Men som tur är mår han bättre:) Flyttade mina pojkar igår för att minimera smittorisken o för att sätta dem i "karantän" så att vi kan ut o träna o tävla snart igen. Tyvärr måste jag flytta dem igen men det löser sig. Som tur finns det underbara medmänniskor som verkligen vill hjälpa. Ni vet vilka ni är o Ilove you all <3

Hurra!!!

Bild
OS silver! Bra jobbat Peder! För övrigt så är livet inte lika mycket på topp. Bryt ihop o kom igen...

Varför inte hjälpa varandra :(

Jag gjorde hagen mindre idag åt sjuklingen, så att han inte skulle vara så nära mina (även om vetto sa det var ok) Hörde senare idag en som sa att ja det tycker jag du skulle gjort tidigare. Innan i veckan var det en som sa: Att du inte släppte honom vid vägen, det tänkte jag på direkt. MEN SÄG DET TILL MIG DÅ!!!! Hur svårt kan det vara att hjälpa varandra istället för att baktala??? Blir så ledsen. Å detta är sagt av hästfolk. Dessa hästfolk är ju själva berörda på ett eller annat sätt. Pratade med en tredje idag som sa: jag vill inte lägga mig i, men tänk på att tvätta täcke o grimma sen.  KLART DU SKA LÄGGA DIG I! Men denna person sa i alla fall något, TACK! Så skärpning folk, hjälp varandra!

Såååååå nervös o orolig

Att någon annan ska bli smittad. Störst risk är det väl ändå med mina stora pojkar som gått på andra sidan vägen.  Veterinären sa att det inte var någon fara men man oroar sig ju ändå.

Kvarka

Bild
Det visade sig att den nya ponnyn hade kvarka :( Så ledsen o arg, lipar o lipar o önskar mig just nu en tidsmaskin så jag kunde göra om o göra rätt (att inte ta hem en häst)  Men jag har varit väldigt försiktig från dag 1 just för smittoriskens skull, så hoppas verkligen inte att någon annan blir smittad. Önskar bara att jag hade haft någon annan hage långt bort som han kunde gått i så inte alla andra blivit drabbade. Nu är mitt stall stängt så de andra kan ju inte iväg o träna/tävla. Tinkrarna kan inte åka hem, den ena har ny ägare också å de vill ju få hem sin fina häst. Ridskolan har vi beslutat att inga utomstående får komma till. Inte för att det är stor risk att det finns någon smitta där, men då har vi ändå gjort vad vi kan. Min internationella tävling kan jag ju inte åka på. Å förutom att jag naturligtvis verkligen ville åka dit så förlorar jag alla mina pengar. Man får inte tbx anmälningsavgiften (å den var dyr...) Har ju även fått ge honom en ny grundvacciner

Varför är det alltid så

Att då jag har fullt upp (så typ jämt nästan) så vill alla andra hitta på en massa saker men då jag inte har något att göra då har alla andra fullt upp. #livetpåenpinne

Dagen började bra men slutade desto sämre

Bild
Följde med Jenny o Signe till Carl-Oscar cup på morgonen. Både Signe, Inez o Victoria red LD+ på sina ponnysar, så ville titta på dem o fick även coacha några. Inez på bilden gjorde en fin runda men tyvärr 2 ner. Victoria han jag inte se på banan men hjälpte henne lite på framridningen o det har blivit så mycket bättre även om det är mycket kvar. Signe låg ju väldigt bra till i Lilla Annas cup med sina felfria rundor igår, men tyvärr rev hon ett hinder. Men det såg inte domaren så hon fick hoppa omhoppning ändå. Bra att få öva lite extra :) Hade tänkt åka in till stan sen på em med barnen, men pga missförstånd gick jag här o väntade o allt blev försent så jag kom ej iväg :( Så booring. Sen hittade jag även 1 febrig häst, Irländaren. Jag har varit jätteförsiktig med honom o inte låtit honom komma i kontakt med andra så jag hoppas ingen blir smittad.

Carl-Oscar cup

Bild
Ja säger bara det, hästar. Man blir ju aldrig klok på dem. I våras var Coco så duktig, skötte sig oftast bra o ofta felfria rundor. Å så red vi ju den där fälttävlan som gick åt h-e, därefter en pisstävling i Eriksmåla o nu ännu en i Växjö. Hon är fin att rida hemma, både i dressyren o hoppningen. Hon var idag fin på framridningen o väldigt skötsam. Men sen vägrade hon ut sig på tvåan. Antagligen pga att hon inte ville ut i det hörnet (vilket vi märkte sedan i klass 2) Bad en duktig liten vuxen ryttare rida henne i LC:n då jag tyckte det kunde behövas. Jättefint gick hon för henne på framridningen fast de aldrig träffats innan, men sen inne på banan så ville hon inte ut i det där hörnet utan visade hela sitt register, å sedan då hon skulle hoppa mot det så vägrade hon långt innan. Tycker ryttaren var kanonduktig, all heder åt henne, men tyvärr hade domaren lite åsikter mot att hon smällde till henne (tycker inte det var något allvarligt, men man får ju inte ( fast Coco behövde det

Dressyrträning för Jill Brant

Red både Chatte o Jöns o båda gick bra. Jill fick mig att rida bra idag. Riktigt skoj! Ska försöka komma ihåg denna känslan jag fick idag. Båda två kom igång o jobbade genom hela kroppen, jag kunde sitta avslappnat o kunde påverka. Fler sådana pass tack. Tänkte tittat på alla som red idag, men har tokmycket på jobbet så hann tyvärr inte. Men hon kommer tbx v.35, ny chans då,

Cullintra Collumbcille

Bild
Miras nya ponny från Irland. Renrasig connemara, 4 år, valack. Ser inte mycket ut för världen men vi ska göda upp honom o rida in honom så får vi se om det blir något av honom. Verkar snäll i alla fall :) Tips på smeknamn mottages tacksamt. Å så är det ju OS. 2 medaljer redan. Kuligt. Idag gick det allra bästa, nämligen terrängen i fälttävlan.  Men har man inte 3:an el Viasat så får man inte se någonting.  Booooooring :(

Elitfönstercup

2 hela dagar med fotboll. Smilla spelade med sitt lag. Tyvärr bara en vinst men de var kanon duktiga o de hade rolig vilket är det viktigaste. Sebastian dömde.  Jag serverade frukost, så lite lätt trött nu efter 2 tidiga morgnar o långa dagar. Roger körde mat o fixade med tält o lite annat o Mira hjälpte oxå till lite här och var. En cup som engagerar alla helt enkelt. Som vanligt träffades vi hos Jenny på lördagkvällen för att sedan äta grill-tallrik i Sjöparken då det var disco för barnen. Nu ska jag gå o lägga mig tidigt. I morgon är det jobbedax igen. Vart tog semestern vägen??? 

På kalas hos Natte o Em

Så trevligt! God mat, roliga lekar, härliga människor. Nu ska jag försöka bli av med all blå färg så frukost barnen inte får se en smurf i morgon.

P&J i Braås

Bild
Gigantiskt många starter, typ 140. Inte klokt ju. Smilla startade 50cm på Coco o red felfritt, fick en rosa snygg rosett.  Lite nervös mamma för Coco var väldigt pigg o "hingstig" men det gick ju bra :) Mira red 70+80, tyvärr 1 skitstopp i varje men annars fina rundor. Jag hoppade en 1.00m på Jöns, han var jättefin o felfri :) Nästan alla i Stall Slottet startade o gjorde fina rundor. Bara Chatte som fick vara hemma.

Grattis Jenny!

Bild
Hoppas presenten dög :)

Kanottur

Åkte ner till Korrö igår o hyrde några kanoter. Mysig liten å man fick paddla i o kul endagsutflykt.  Hade fika med oss o tur med vädret.

Jag gillar att bada

Bild
Igår då jag hade tänkt ha en hästfri dag men sen "råkade" jag rida inte mer än 4 st, så avslutade jag i alla fall min "hästfria" dag med ett dopp i sjön. Hildingsson o vi beställde pizza o åt vid badplatsen. Mysigt, fast lite kallt. Idag torsdag Mira, Smilla o jag med mamma/mormor o min moster o åkte o badade o fikade. Så skönt nu när det är så varmt i vattnet. Tyvärr har jag mått dåligt i dag o tom spytt. Fick ta en lite starkare värktablett inatt för det mesta i kroppen gjorde ont.  Vet inte om det var den jag reagerade på eller något annat. Men har ändå fått lite häst idag med. Fick jaga Coco med grep då Mira skulle hoppa henne o Coco vägrade gå tex. Ja dessa hästar...