Inlägg

Visar inlägg från april, 2016

Längre lektioner tack.

Bild
Jag hinner lixom inte med. Framförallt inte då det är hoppning. Å nu vet jag att jag försöker hinna med för mycket, att man på vanlig lektion ska göra det enklare, men jag vill inte ha det så. Tänker ju att alla ska bli nästa Malin Baryard :) Sista gruppen fick i alla fall rida tills jag var nöjd o eleverna knappt orkade sitta av :) Tömkört 42:an för första gången.  Duktig pojk. Har jag sagt att han är till salu? 

Dans-avslutning

Bild
De är så duktiga alla dansare. Å ledare! Synd det är Miras sista termin, hon blir för gammal. Men hon sa till dem att de fick fixa en grupp för stora dansare :)  Här är både stora o lilla gruppen.  Jättebra kort verkligen. Men jag kan ju inte ha ett kort på Mira o inget på Smilla, så är det ju bara.  Å även om jag inte har något kort på Sebastian just nu så är det väl ändå helt ok, han var ju lixom inte med... Men han spelar just nu i skrivande stund årets första serie-match. Heja, heja!!!

Säg hej till 42:an

Bild
Jag verkar ju ha blivit värsta Tinker-utbildaren :) Denna kille är bara två år, ska mest bara lära sig att bli hanterad, lite longerad o förhoppningsvis att jag kan skritta honom. Lite lättare att sälja om de är gjorda lite med. Han heter, tror jag Shakeys Last (stavning?) eftersom han är sista avkomman efter Shakespear, men han är även hans 42:a avkomma, därav smeknamnet 42:an. Tror det var såhär i alla fall :)  Han har fått ha träns på sig, o fått gå till ridskolan, vilket inte var det lättaste, idag släppte jag honom också i ridhuset. Då sprang han mest o gnäggade efter kompisen i speglarna. Söt-Göte.

LHK

Bild
Ta o anmäl er vet ja!

Första omgången i hoppallsvenskan div.3 för ponny

Bild
  Här är hela gänget samlat utanför VFK:s ridhus, ryttare.hästskötare + de som betalar. Vi hade tom ÖD på vår sida ;) (Mia)  Coco o Mira skötte sig kanonbra. 2 fina felfria rundor och laget kom 2:a  Jippi., 2:a!!! Med i laget idag var Mira-Coco, Thea-Akke, Inez-Swingan o Elin-Minälva. Men på plats var även Signe-Snäckan o även Alice-Sonette hade varit på plats, men de åkte hem innan lagtävlingen började. Stort grattis till er alla!  

Kick-off med LIF

Bild
Fat jag var inte med på själva kick-offen. Det var det bara ledarna som var. Malin o jag passade på att shoppa lite i Kalmar o sen korkade vi upp o smuttade lite på detta goda.  Roger, akta dig. Jättevarmt...  Man har inte roligare än vad man gör :) Mycket trevlig em/kväll. Tack alla inblandade!  

Fler foton på "mitt" B&B

Bild
Visst ser det mysigt ut? Synd att jag bara sov där. Hade trivts att vara där några dagar. Nu är i alla fall sist kursen avklarad. Skönt förstås men även sorgligt.  Har varit så bra o inspirerande. Examen blir inte förrän efter sommaren.  Hoppas jag klarar det...

Grattis Mira

Bild
Idag blir hon tonåring! Å jag är inte hemma o grattar henne :(  Men hon blir nog firad ändå. Älskar dig fina unge!

C-tränarutbildning i dressyr

Bild
Även denna gången är det i Flyinge.  Sista gången. Efter sommaren ska vi examineras. Både skönt o sorgligt att det är över. Skönt för att det tar tid o energi, sorgligt för det har varit så bra o gett energi. Då denna kursdag var slut åkte jag på hingstvisning i Stävie. Fina pojkar, men bara en som kom på bild, Gustav. Såg även den nygodkända isabell hingsten Zafferano. Jättefin! Blänkte som guld om honom. Träffade Arnold, han visade 2 st, bla Contant Q. Hoppade så lätt o elegant. Pratade med mig som vi var bästa kompisar, jag har väldigt svårt att tro att han kommer ihåg mig, men han är ju som han är. Helskön :) Inatt bor jag på ett underbart pittoreskt bed and breakfast. Men ska låsa om mig för det bor några skumma typer här...

Hej då Lindeman

Bild
Han är till salu, se annons här http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=949875

Hopptävling idag igen

Bild
 Denna gången var det för ponny. En hel del LHK:are var med, bla tre debutanter som inte tävlat lokalt tidigare. Hedwig på Honey, Alice på Sonette o Inez på Swingan.Alla tre skötte sig kanon! Även Akke o Mr M var med. kul då ridskolehästarna får var med o tävla :) Mira red Coco i LC o LC+. I första fick hon tyvärr ett stopp, men rundan var annars jättebra. I andra var hon felfri. HURRA :)  Alice fick rosett på sin första tävling :)   Tack alla LHK:are för att ni hjälpt till så många timmar, från fredag kväll till söndag eftermiddag. Utan er kan vi inte genomföra tävling, utan tävling får man inte tävla för LHK o det vore ju tråkigt. Men jag är i alla fall rejält trött nu...         Fighting spirit :)

Dagens hopptävling

Bild
Så här glad var en av alla duktiga LHK:are efter avslutad ritt. Tycker det har gått bra för alla ryttare, men även för oss arrangörer. Fin tävlingsplats med duktiga funktionärer. Bara equipe som inte funkade en liten stund men det löste vi det med. Nya tag i morgon, då är det ponnytävling.   

Byggt bana inför helgens tävlingar

Bild
Kolla vad fina, nymålade hinder LHK har! Några tappra i T.S som fixat detta i veckan som gått. Banan blev superduper fin. Under tiden vi byggde red utvecklingsgruppen på fältet, å de var lika fina de :)

Ledsen, trött, vill inte mer.

Bild
Jaha, nu är det Jöns tur att vara skadad. Hände antagligen något på hoppningen i måndags. Överansträngning?  Han fick hoppa rätt mycket. Smörjde direkt med liniment o några timmar senare lindade jag honom. Fick gå med dem igår, lindade av på kvällen o nu på morgonen var det jättetjockt :( Så det var bara att ringa veterinären igen. Han som var här igår... Skulle ju startat både på LHK:s hopptävling på lördag men även div.1 dressyr på söndag å fälttävlan nästa helg. Å idag har jag varit helt slut.  Inte orkat någonting mer än det nödvändigaste (å det är iofs rätt så mycket) men tog en halvtimmes vila mitt på dagen å somnade direkt. Det tar på krafterna att leva mitt liv. Men sen var det kul att ha lektioner i alla fall på kvällen :)

Bild-boom från Smilla kalas

Bild
Trångt när 12 personer + 2 lekledare ska sitta på liten yta. Vi hade ju kunnat ta bort cykeln... Viskleken Så många fina tjejer! Det största paketet innehöll en fin hästkudde. Vi hade skottkärre-race. Inne för det var lite blött ute. Få ner en penna i en flaska Men vi kunde vara ute med. Hade lite boll-lek o allmänt utospring Lekledarna Jaha, lite tårar också förstås. Smilla hade annorlunda regler på sin tävlingar. så de som förlorade vann lixom. Å detta för att ingen skulle bli ledsen över att de förlorade. Men då blev en i det laget som vann ledsen å arg på Smilla, å då blev Smilla ledsen. Jaja, de blev glada o vänner sedan igen. Brukar alltid bli en ledsen Smilla på kalaset, hon har sååå stora förväntningar o sen blir det inte alltid som hon tänkt sig. Sebastian hade bakat kladdkaka med after-eight på som vi hade som tårta. Till detta glass. Några som har hittat sitt godis. Det var skatt-jakt