Inlägg

Visar inlägg från mars, 2016

"Skugg-tränat"idag

Matilda o jag åkte till Tranås o följde Mette Henriksson då hon hade träningar. Kul o lärorikt, men sen var det direkt hem till sina egna lektioner. Lite trött i skallen nu...

Hoppträning ikväll.

Bild
Så himla roligt!!! Alltifrån små söta till lite äldre o naturligtvis lika söta de o så avslutade jag kvällen med lite egen hoppning, kanske inte lika söt dock.

Påsklov

Bild
Började arbetsdagen med en privatlektion i dressyr, men de fastnade inte på kort. Det gjorde däremot Smilla o hennes gäng när de red ut på en påsklovsritt. Så härligt ute i vårsolen o både hästar och ryttare skötte sig kanon.  Dacenter kom o red sedan fick jag äran att rida Bollen, men vi var inte riktigt överrens hela tiden idag :) Sedan hjälpte jag Mira på fältet, de var väldigt duktiga :) Har även fått en ny pålle till Stall Slottet som vill utbildas lite, nämligen Lindeman. En 4-årig tinker valack e:Shakespear.   Avslutade kvällen med klassrese-planering.

Borta bra men hemma bäst

Haft en underbar påsk. Tack fam. Hildingsson för detta! Hemresan gick bra. Fint väder, lite shopping, världscupsfinalen i stolar, matstopp. Då jag varit hemma 30 min fick jag ett sms om jag ville ge en privatlektion.  Klart jag ville :) Så blev lite jobb på kvällen oxå.

RA dag 2

Bild
Idag var det helt underbart!!!! Backarna är bra! Visst är det bättre i Trysil, Åre, Alperna, men jämför med mycket annat i Sverige som Idre, Sälen,  Branäs är detta minst lika bra. Underbart väder o kanonen nästan hela dagen, blev lite blaskigt sista timmen. Lite is Nice!

Rommen Alpin

Bild
Mycket fint ställe. Minst lika fina backar som i Lindvallen tycker jag. Liiiiite dåligt med snö bara i skogen... Men soligt o fint.

Säter

Bild
Då har vi kommit till Saras hemtrakter. Idag har vi varit i Säterdalen o lekt o klättrat lite. Fint ställe. Har försökt klämma in både lite dressyr o hoppning oxå från svtplay ;)

Så här har jag sett ut på lektionerna ikväll

Bild
Är man inte normal så är man inte... Ställde samma fråga till vissa grupper idag med, Vad är ni bra på? Idag frågade jag även vad de tyckte jag var bra på som instruktör. Blev överöst med massa beröm, sånt gillas :) Nästa vecka ska de få frågan vad de o jag är mindre bra på. Blir nog inte lika kul...;)

Glad påsk på er alla

Bild
Påskharen har redan varit här. Hur de ska få tag på ägget långt nere i trädstammen har jag faktiskt ingen aning om. Hur tänkte påskharen egentligen? 

Bloggar

Bild
Gillar ponnymamman, här är ett blogginlägg: http://ponnymamman.se/hiss-diss/1603/ Gillar även Silverbjälke www.silverbjalke.se  Han driver med allt o alla men mycket som är sant. Idag har LHK haft besök av herr Tandläkare. Ridit Jöns i ridhuset=Lycka :) På lektionerna ikväll frågade jag eleverna vad de var bra på. Vanligaste svaret? -Jag vet inte. Varför är det så svårt att säga att man är bra på något? Detta måste vi bli bättre på!!!  Jag är bra på att galoppera! Jag är bestämd och envis (detta kan även vara negativt men nu tänker vi positivt) Jag är bra på att läsa av hästarna. Har några negativa sidor jag kan räkna upp också, men idag tänker vi POSITIVT :)        

Vet.check

Veterinär Lars-Göran Oskarsson kom till Lenhovda idag. Kollade Vanilla o Mr M på LHK. Har tyckt Vanilla varit lite kort i steget så ville kolla henne men hon var helt OK. Mr M är halt på v.b, å igår då hovslagaren o jag pratade om detta så sa vi att han behöver nog skor bak, o det var precis vad L-G också kom fram till. Inga böjprovsreaktioner i alla fall :) Han kollade även Jöns o Chatte. C var lite halt h.b precis som jag tyckt, han trodde först att det satt högt fast jag sa att det var kotan, å tillslut blev han behandlad i kotan. Jag kan ju det här lixom...;) ...trodde jag. För då han kollade Jöns o min påstådda senskada skrattade han bara åt mig o sa åt mig att börja rida, inget fel på den pojken inte. Så idag tog vi oss en tur i skogen. Pigg häst o glad ryttare :)   Men tycker det är bra att kolla upp hästarna ibland o att lita på sin magkänsla. Nu var ju de flesta hästar OK, men om jag fortsatt rida Chatte så hade det ju blivit värre. Han gick ju så pass bra att jag ku

Mycket på agendan (idag med)

Bild
Avslutade dagen med att titta på hoppträning. Peter Bengtsson kom till LHK o Mira var med o tränade. Riktigt bra träning idag tycker jag. Coco var kanonfin nästan hela tiden. Tjurade ihop lite på slutet men kom sedan igång igen. Bra att de får lite motstånd ibland på träning så de får lära sig att tackla det. Själv var jag inte med, vet kommer i morgon för o kolla dem. Dagen började med massa lektioner. Hann inte med någon frukost så den tog jag bakom Ryans rumpa i vårsolen då Sara övade körning. Helt OK frukoststund :) Har även hunnit med ett utvecklingssamtal för Sebastian. Kan inte vara annat än stolt mamma. Lägsta betyg han har är C o det är många A o B. Men framförallt hade väldigt många lärare skrivit att han är duktig o hjälpsam, schysst kompis, bra ledare o bra förebild. Hoppas det håller i sig :) Men tyvärr har de problem med lärare, bla ska en av hans favoritlärare sluta nu o de har ingen ersättare. Några andra lärare som oxå fattades. Skit oxå helt enkelt :(

Läsvärt bloginlägg av Emelie brolin!

blogg.agria.se/emeliebrolin/2016/03/19/outfiten-gor-inte-procenten/

P&J på VFK

Bild
Coco skötte sig (nästan) exemplariskt. Lugn o fin då vi lastade ut, fin i framridningen, (stegrade bara 3 går då hon skulle in dit) å 2 väldigt fina rundor på 70 o 80. Stallkompisen red precis lika fint o bra men rev tyvärr o stallgrannen red även hon en felfri runda. Heja LHK!

Ledig dag

Bild
Solen har lyst, jag fick hjälp av Stig så nu har jag bytt alla eltrådar i mina hagar (nästan...) som ni ser var det välbehövligt på sina ställen... Har även hunnit fika på altanen :)

C-tränarutbildning i Flyinge

Bild
Samma upplägg som sist. Lite teori i skolsalen,  lärarledd ridundervisning, sedan hade vi varsin lektion o avslutningsvis prov. Tyckte att lektionen jag höll gick bra. Naturligtvis kunde den varit bättre men jag fick ett trevligt ekipage att jobba med. Provet var tuffare än sist men tror nog att jag svarade rätt på allt, fast man kunde svamla hur mycket som helst denna gång. Avslutade kvällen med att följa 2 st hopplektioner för en b-tränare. Bara 12 lektioner kvar nu att följa...

Hästar, hästar o ännu fler hästar

Bild
Privatlektion för en kavat (haha, om ni bara visste vad vitsig jag var nu) häst på morgonen. Handikapplektion i det sköna vårvädret. Ridit fina tinkerhingsten som var mycket fin idag, å tömkört Bollen som även han var duktig :) Sen har Maya åkt hem idag, men först red jag o hennes ägare henne. Hon kaaaanske kommer tbx, vi får se. Chirillo red jag en runda i skogen, alldeles själv o för första gången sedan igånsättningen. Jätteduktig var han! Men så till det tråkiga... Chatte känns konstig i höger galopp så jag böjde den kotan ikväll å då visade han hälta :( Vill ju träna o tävla!!!

Terrängträning i Tågarp

Bild
Första för i år. Behöver jag säga att vi tyckte det var skoj både Chatte o jag :) Jöns fick stanna hemma, han är ok i sin sena (tror jag) men har inte börjat rida honom än. Vi tränade för Ted Velander, o hoppade 1+2☆ Chatte var hur fin som helst :) Då vi kom hem så var det typ att vända i dörren,  Mira o jag åkte in o tittade på bio, Allegiante. Filmen slutade bättre än boken...

P&J på LHK

Bild
Både Smilla o Mia red på Chatte.  Coco skulle vila idag eftersom hon fick massage igår. Det gick bra för båda, men han var supertaggad! Jag sprang ned då Smilla red o jag fick knappt stopp på honom, o Mira har nog träningsvärk i armarna i morgon,  så stark var han. Men 3 felfria rundor på 40, 90 o 100cm. Å framförallt, en trevlig dag på LHK. På morgonen var Roger o Sebastian o röntgade hans axel. Brutet nyckelben.  För 4 veckor sedan... Äh, sluta gnäll har vi sagt till honom ;) Doktorn tyckte igår att han hade hög smärttröskel...

Fullt upp

Bild
Fina tinker-hingsten fick hoppa idag, det var skoj ryckte han  Mayas ägare kom o filmade då vi hoppade några språng. Vacker häst som kan bli bra till rätt ryttare. Härlig dag att rida ute i :) Har även hunnit med att rida Chirillo för första gången efter vilan, jobbat Chatte lite på banan (fast han gick inge vidare) Haft en vanlig lektion o 2 privatlektioner. Däremellan har jag hämtat Seb på skolan o varit på VC o undersökt hans axel + att ett gäng hästar fått massage. Dock inte av mig ;)  Tack till er som hjälpte mig i stallet!!! En hektisk men rolig dag.

Chirillo

Bild
Även denna pojk har fått börja jobba igen. Har tömkört några gånger o det är mycket bus i hans ben :) Tanken är att jag ska rida honom i morgon men vi får väl se hur han sköter sig. Ikväll på lektionerna var det lite bus även i lite ridskoleponnyer. Traktorer utanför ridhuset o det var det några som tyckte var lite läskigt. Å några hästar var lite lata o orkade knappt galoppera. Å några var kanonfina :) I sista gruppen var de 6!!! st stora hästar. Alldeles för många! (är vi bortskämda eller är vi bortskämda???) Då var det bättre då jag hjälpte Mira idag då hon hoppade Coco. Mycket enklare att hinna med ett ekipage :) De var väldigt duktiga idag!  Längtar till i morgon kväll, för i morgon dag är det fullt upp.  Kl.6.45 uppstigning, väcka barnen, fodra o släppa ut mina hästar, äta o skicka iväg barnen. Kl.7.30 fodra på LHK KL.8.15 Rida Chirillo Kl.10.00 lektion Kl.11.00 privatlektion Kl.13.00 filma då jag rider Maya + att massören kommer till ett gäng hästar b

Maya

Bild
Fin häst som kan bli bra men det är ingen nybörjarhäst :)  

Till Salu

Bild
Maya,  5-årigt sto e:Cagancho-Turban Rose Hon har stått hos mig ett litet tag innan o nu ska hon vara här ett litet tag igen o ridas till Kanske kan återkomma med liiiiite bättre bild senare.

Hej då Bella

Bild
Inriden 3-åring åkte hem till ägarna idag. Ska nog inte vara så snabb, bättre att ha dem en månad till så jag tjänar lite pengar ;) Men det kommer en ny redan i morgon. Har börjat med Linas Chirillo oxå. Tömkört 2 dagar nu o det är väldigt mycket studs i benen kust nu. Planen är att rida på fredag. Vi får väl se... Chatte börjar gå bra igen. Hurra!!! Jöns vilar o går på medicin. Avslutade kvällen med att rida en häst e:Lingh.  Red den för en vecka sedan, å idag var det knappt samma häst, hon var mycket, mycket bättre.  Kul!!!

Mycket LHK

Bild
Först idag var det Ridskolecupen. Det är tre olika klubbar som möter varandra på deras klubbar. Idag var vi på LHK. Rolig dag med härlig gemenskap. LHK:arna kom tyvärr sist, men de var typ 4 år yngre än alla andra, å det var väldigt jämnt. Därefter var det dags för årsmöte. Styrelsen fick ansvarsfrihet som tur var :) Å efteråt åt vi mat på pizzerian. Trevligt.

Massage

Bild
Vanilla  o Mr  M på ridskolan, Coco o Sonette hos mig fick lite välbehövlig massage idag. De ska få det igen om en vecka. Skönt för dem. Skulle gärna ge alla hästarna detta kontinuerligt men det kostar ju lite.... Men billigare att hålla dem friska såhär än att eventuellt få sjuka hästar sen :) På tal om sjuka hästar så har Jöns en känning på ytliga böjsenan.  Tror jag. Fast veterinären trodde det var kotsenskidan. Men han var ju bara i andra ändan av telefonen,  så vad vet han? Fast jag hoppas förstås han har rätt... Men det hade nog inte hjälpt med massage i förebyggande denna gången ;) Utvecklingsgruppen red ikväll, å vi sa att nästa fredag vill vi ha lite läsk o chips på lektionen. Vi vill ju med ha fredagsmys!

En olycka händer så lätt

Fick samtal från en vän/elev igår. Hon hade hittat en häst i hagen hos henne som inte kunde resa sig. Åkte snabbt dit o insåg genast att vi behövde ringa räddningstjänst för att gå upp honom. Hästen verkade dock ok men han låg så illa till att han ej kunde resa sig själv. De kom snabbt o efter lite bökande så fick vi upp hästen, lite vinglig o trött men helt ok. Naturligtvis kom även veterinären o kollade upp honom. Ett STORT TACK till LENHOVDA RÄDDNINGSTJÄNST!!!

Nu så blev frisörskan nöjd

Bild
Eller så ville hon bara bli av med mig :)