Inlägg

Visar inlägg från november, 2015

Stormen Gorm

Huset stod i alla fall kvar, men oj vad det har blåst. Vi har inget internet ellee tele, för grannens tröd har blpst ner på vår kabel. Annars är jag trött idag efter en helg i den kungliga huvudstaden. Men har hunnit med en hel del på jobbet, å har även ridit mina vackra pojkar. Avslutade båda passen med att efterlikna Alizees som uppträdde på Friends, hon red ett vackert dressyrprogram utan träns. Chatte klarade jag av att göra rätt mycket med, det var lite värre med Jöns. Å hur vackert det var, hmmm... får nog träna lite till innan jag får rida på Friends :)

SIHS

Bild
Lite kort från dagen. Har sett lite dressyr o lite hoppning o delat ut massvis med reklam från Skogsapoteket. Kul att se allt men hade varit skönt att vara hemma. Känner mig sliten efter alla resor nu o vill vara med min familj o vänner.

Stockholm international horse show

Inomhus-fälttävlan ikväll på Friends arena. Bästa Linda Algotsson kom 4:a, stort grattis till henne!!!! Vann gjorde tyska Ingrid Klimke, en fantastisk ryttare. Hon lägger iblan ut lite träningsvideos i markarbete på fb, o hon rider så mjukt. Klicka på länken så kan ni se tävlingen.  http://www.svtplay.se/video/4910170/ridsport-sweden-international-horse-show-falttavlan/ridsport-sweden-international-horse-show-falttavlan?start=auto Orkar ni inte se allt så scrolla ca 30 min så får ni se först Ingrids fina ritt, därefter Lindas o sedan en från NZ vars häst tror att banken är ett enda hinder o tar allt i ett språng. Går inte så bra, men klarar det nästan, måste ju vara 8 m långt.  I morgon följer jag med CvB dit upp, ska hjälpa henne lite men framförallt kolla tävlingar :)

C-tränarutbildning

Bild
Denna gången återigen i Strömsholm. Första dagen var det föreläsningar med Johan Plats,  mental coach. Jag har arbetat med hans böcker mycket, från då jag gick Idrottspsykologi på gymnasiet till lite småkurser, men aldrig träffat honom tidigare. En fantastisk föreläsare! !! Därefter hade vi kunskapsprov. Försökte plugga lite i helgen men då jag kollade på mina anteckningar förstod jag ingenting (länge sedan jag var student...) Men tror nog provet gick rätt så bra ändå :) Idag har vi fått lyssna på Elisabeth Lundholm o Jens Fredriksson. De två är mina absoluta favoriter! En fantastisk utbildning är detta, så glad jag går den även om det är skitjobbigt :) Jens o Elisabeth pratade om grundridning. De förkastade skarpa bett o gramantygel. De sa att ibland kan man behöva ha lite skarpare på tävling på vissa hästar, men ridningen hemma måste alltid funka på ett vanligt tränsbett, annars får man helt enkelt lägga mer tid på grunridningen. Jens sa också att han hade max 1% av sina

Bakat pepparkakor

Bild
De blev ungefär lika bra som pepparkakshuset, men vi hade skoj då vi gjorde dem i alla fall :)

LHK:s lucia 2015

Bild
Elvira Sandra.

Två gula rosetter blev det

Bild
En med Jöns i MSV C:1 på 68% o en på Chatte i MSV B:2 på 68.9%. Jöns var spänd, det var svårt att få honom rättställd i hörnen o han exploderade fram i mellangångarterna, men nöjd med de enkla bytena o den förvända galoppen. Chatte var överlag bra men tog inte riktigt i så mellantraven blev lite loj tyckte jag, (fast fick 7.5) så då han var lite loj även till den ökade kickade jag till honom o han började galoppera. Att jag aldrig lär mig. Han har ju bra ökningar även då han inte tar i lixom. Men fick 7:or på skritten!!!! I det enkla bytet fick jag 7.5 med kommentaren bra o väl visad skritt :) Jag tycker ju den har blivit mkt bättre men det har varit svårt att få bra poäng på den ändå. Hade 50 minuter på mig efter att Jöns ritt var klar o Chatte skulle starta. Lite stressigt men det gick! Men man kan ju undra om Chatte har schizofreni. Igår hoppade han, studsade o flög i luften  mest hela tiden, å idag inget sådant alls. Knas häst. Love him!

RIDLÄRARKONVENT

Denna gången uppe i Jönköping, bra föreläsare o 3-rätters på kvällen o spa. Men jag var tråkig o åkte hem på fredagkvällen. Känns som det är lite mycket borta just nu så ville helt enkelt hem. Men tråkigt förstås, för det är så himla trevligt att träffa kolleger från andra klubbar, få inspiration o snacka en massa skit :)

Bakat pepparkakshus

Bild
Gick sådär...

Rabattcheck

Bild
Fick denna idag. Ja jag vet att det bara är för att locka mig att handla,  o oftast funkar det, men jag handlar ju bara sånt jag verkligen behöver... ;) Så de vinner på att jag handlar o jag "får" 100 kr. Perfekt.  Men det jag reagerade på är: Man får inte byta in checken mot kontanter. Nä men hallå, naturligtvis inte. Fast eftersom de skrivit detta speciellt så måste det varit en hel del som försökt med detta. Säger bara det,  folk är fantastiska...

Hipp hipp hurra för pappa idag

Bild
Hade ju glömt bort födelsedagen, men ringde på morgonen fast de svarade inte o sen åkte jag dit mitt på dagen bara för att hälsa på. Skulle hållt god min o sagt att det var för han fyllde år, men icke. I present fick han att jag gick en runda med hans hund :) Försökte ta ett kort på hunden men gick inge bra så jag tog ett på svanen vi gick förbi istället.

Föreläsning

Om barns o vuxnas internet användning. Mycket bra föreläsning tycker jag, å framförallt bra att våra barn o vi har fått samma (nästan) föreläsning. (De fick lyssna på detta idag i skolan) Synd bara att inte fler föräldrar kom o lyssnade. Men det var nära att inte jag kom heller. Hade sadlat på Chatte o skulle upp o rida på banan då Stig sa att han skulle åka dit. Hoppsan,,, men fullt med barn i stallet så ett av dem blev glad då jag frågade om någon ville rida :) Å jag sprang ner o bytte om o kom i god tid för en gångs skull ;)

LD CR

Bild

Hopptävling på Udden

Bild
  Till Udden brukar jag ju åka o tävla, hoppning, dressyr o fälttävlan, men idag var det första gången jag åkte dit på ponnytävling. Nu kommer de aldrig bli av med mig ;)    Mira red Coco i LD o LC. Första klassen var de felfria i, fast Coco stod på bakbenen en god stund på ena kortsidan, å sen var det vingligt, hon såg lite spöken, lite korsgalopp, travhoppning mm. Men Mira är tuff o klarade av alla svårigheter. Film kommer (hoppas jag) Andra klassen blev det tyvärr två stopp. Mira flög av på framridningen precis innan hon skulle in pga ett jättesprång över oxern. Då blir man ju lite skakis även om man inte vill erkänna det. Själva rundan var bra o jag har kollat filmen o det ser bra ut, vet faktiskt inte varför Coco stannade, men Mira kanske gav lite fel signaler om hon var lite rädd.  Lite putsning mellan klasserna.   LC var bed- A inverkansridning. Vet att jag frågade några hoppdomare/överdomare på tävlingskonventet i vintras om inte ungponnyer fick tävla i det

Firat pappa

Bild
Lite försenad farsdag o för tidig födelsedag. Blev lunch på pizzerian med hela tjocka familjen. Barnen fick efterrätt men det orkade inte vi vuxna. Påkvällen var bjudna till Mats o therese o åt ännu mer god mat o hade trevligt. Barnen pysslade en massa med servetter. 

Barbacka på de flesta lektionerna ikväll

Miras grupp började. De red skänkelvikningar, framdelsvändningar, galoppfattningar från skritt o avsaktningar, hur bra som helst. Mira red Pebben, han hade jag ALDRIG ridit en hel lektion på utan sadel! Därefter Smillas grupp. Smilla red Coco o det gick kanonbra. Trodde någon i den gruppen skulle ta sadel efter en stund men icke då. Även tredje gruppen red hela lektionen utan sadel, å ingen ramlade av på hela kvällen. Bra både för balans o mod, samt att i Miras grupp red alla sina hästar mycket bättre än de brukar :) Sista gruppen (lite äldre, lite tantigare, fast några är BETYDLIGT yngre än mig...) fick ha sadel :) Blev även utsedd till världens bästa ridlärare av en elev på fb idag (å hon har faktiskt haft fler än en...). Jo men jag tackar!!!

Ibland går det bra-ibland lite sämre; )

Bild
Men alla eleverna var så duktiga igår! Ingen ramlade av (bara det är bra) bra vägar, tempo, balans.  Stolt över dem!

Jag är arg

Bild
Först o främst på en sak jag kanske inte ska skriva om. Men nu vet ni i alla fall att jag är ARG! Ska aldrig mer ställa upp på folk o saker (någon som tror på det...?) Sen är jag arg på Älghultskolan. Deras policy är att ej ge ledigt för semester. Säger bara en sak: Hoppas verkligen INTE rektor o andra i ledningen inte tar ledigt utan BARA har semester då de är tilldelade, vanligtvis i juli månad. Hörde på radion idag att några flyktingar fick sova på ett kontor någonstans i Sverige. Reportern var lite upprörd för de fick sova på madrass på golvet o det var ingen som kommit o städat där på flera dagar. Men hallå, de ska vara glada att de har någonstans att sova, å de borde väl verkligen kunna städa efter sig själva eller??? (Vill påpeka att jag är inte främlingsfientlig ) Om jag funderar kan jag nog komma på fler saker som jag är arg på :)

Träning för Bo Jenå

Denna gången fick Chatte följa med. Mycket som var bra, mycket att jobba på.  Härlig träning! Idag har jag haft lektioner istället för Hanna som är sjuk. Så kul att hoppa in lite extra, få träffa några nya men mest gamla elever. Tror några har träningsvärk i morgon...:) Fick precis veta att sista hästen jag hade i träning här inte var riktigt ok nu. Sa till ägaren att jag tyckte han var svag i bakbenen o trodde något var fel, men då han ändå gick så pass bra valde hon att fortsätta träna. Men nu hade hon sett att han var ojämn.  Man ska alltid lita på sin känsla!

Möhippa -reunion

Bild
10-år sedan vi hade  möhippa för  Madde

Hopptävling i Nybro

Bild
Stora hästar, men denna gången var jag "bara" chaufför, hästägare, mamma, tränare. Mira hoppade Chatte i 0,90 å fick CR rosett o i 1,00m kom hon 5:a, felfri o bra tid.  Ebba lånade Jöns o å  även hon red två mycket fina rundor. I 0,90 var han faktiskt lite för pigg (trevligt problem tycker jag) o fick ett riv, o i 1.00 m var de felfria på hinder men fick tyvärr lägga en volt då Jöns sparkade bakut i stället för att byta volt :) Men bästa rundan jag sett honom göra! Många LHK:are i start o resultatlistorna idag. Hur kul som helst ju :) Skyndade hem för att kolla då Seb spelade hockey (tyvärr förlust. Likadant i fredags. Hmm, jag kanske inte ska kolla...?)

Kick-off för LHK:s U.S

Bild
Å jag fick vara med fastän jag är för gammal #förhoslhkärallavälkomna ☺ En mycket trevlig dag med mycket inspiration o engagemang. Måste säga att vi har underbara ungdomar i LHK! 

Håkan Crantz

Bild
  Ja honom åkte Chatte o jag o besökte idag hos Stall Elma utanför Åseda. Fick ställa in min egna naprapat tid för att hästen skulle få sin kropp behandlad. #hästengåralltidföre Men han hittade inga större grejer, lite spänd i halsmuskeln men det var det lilla. Skönt att ha en fräsch häst så här i slutet av säsongen, måste ju betyda att jag gör något rätt :) Så egentligen hade det ju varit bättre jag åkt till "min" naprapat, för jag har ju fortfarande ont... Sagt i Stall Slottet ikväll av en kvinna som ej har barn: Jag tycker ni föräldrar i detta stall är riktigt rediga :) Tycker jag var fint sagt!  

Kom o köp!

Bild
Sebastians klass säljer plastpåsar. Kom o köp! 65 kr förpackningen.

Hälsat på Sabina

Bild
Å då blir man å här fin. Även om vi var lite oense om hur det ljusa skulle bli...:) 

Grrr

Insåg precis att min nästa c-tränarutbildning är samma dag som barnen har studiedag. Å sist jag gick hade de höstlov. Känns orättvist :( Men inget att göra något åt. Sebastian spelade hockey igår. Förlust tyvärr, men han kom hem arg o ledsen för han hade blivit utvisad o fått game. Han tyckte det var orättvist, domaren hade först dömt 2+2, men sedan ändrat sig då motståndarlagets tränare pratat med domaren. Därefter hade motståndarna gjort samma sak mot en LIF:are o bara fått 2 minuter. Jag var inte där så kan inte säga något. Men det är bara att gilla läget, det är domaren som dömer o det är spelets regler, rättvist eller inte. Typ som i dressyr, å jag har ju aldrig tyckte de dömt fel ;)

Uppdaterar mig.

Bild
Har inte sett något avsnitt av "Så mycket bättre".  Har haft annat för mig, men nu sitter jag här i soffan. Gillar det programmet.  För övrigt har jag städat lite, Mira o Ebba har hoppat mina pojkar,  de ska tävla dem på söndag i Nybro :) Hoppade lilla Pralin efteråt, han var full av hopp o bus, lite väl mycket stunds om ni frågar lill-mattte...