Inlägg

Visar inlägg från mars, 2015

Brons

Bild
Mira o hennes kill-lag tog brons i helgens Alwex-cup. Grattis!

Välkommen tbx Sessan till Slottet!

Bild
Nu ska vi trimma inför 3-års testet!

Terräng träning på Udden

Bild
Nästan hela Slottet drog iväg, bara Liptra som stannade hemma. Jag hade med båda mina pållar så Ebba O fick hoppa fram Kungen. Mira o Coco var kanonduktiga. Det var dock många toppar o dalar i humöret... Mycket bock o bus men Mira lyckades sitta kvar alla gånger. Chatte däremot lyckades nästan få av sin ryttare. Från stillastående rakt upp i luften på en millisekund, då hängde Ebba löst :) Nästan hela gänget samlat. Alla var kanonduktiga, men tyvärr ramlade en av precis i slutet. Jag är dock förvånad att inte fler ramlade av oftare. Hästarna älskade ju verkligen detta o då blir det gärna lite bockelibus. Tyvärr hade några lite väl höga krav på sina hästar också, men i det stora hela gick det kanon bra. Jöns var nog den fånigaste. Han har ju ändå hoppat en hel del, men han stannade minst lika mycket som de andra (om inte mer) Liiiite osäkert känns det att starta H100 nu... Jag tog en liten runda på Chatte som avslutning. Red på Hackamore, lite svårt att sv

WE=Working Equitation

Bild
Detta hade vi på lektionerna ikväll. Hur kul som helst.  Svårast var nog grinden. Så Hanna Lindahl, på måndag då det är klubbtävling i WE, då kommer alla få 10p som kan öppna o stänga grinden oavsett hur de gör. Förutom du då, du måste göra perfekt ;)

Skam den som ger sig

Bild
Efter två år utan blomma har den nu en ny blomma :)

Träning för Tomas Hammar

Bild
Idag bjöd LHK alla licensierade LHK:are på en hoppträning för Tomas Hammar. Först ut var Mira o hennes "kompisar" Tomas var jättebra, lugn o förklarade enkelt, det gillade jag. Vad jag gillade ännu mer var att alla red bra. Hade ju många elever med ikväll, och jag är så stolt över dem. Kanonduktiga är ni alla!!! Själv red jag i sista gruppen. Duktig Chatte men inget revolutionerande idag. Efteråt var det lite teori i klubbstugan. Han pratade om lite mentalt tänk vid tävling. Inget revolutionerande där heller men värt att lyssna på, o bra att höra för barnen tror jag. Vad jag fick lära mig är att jag ska säga "Jaja"... ;) TACK LHK för träningen!

Helgen som gått

Bild
Började med att träna för VBL på V.V, han gick hur bra som helst. Hoppas detta håller i sig lääääänge :) Sedan har det mest varit hockey. B-pojkarna spelade match i Mörrum i lördags (tyvärr förlust ) o på söndagen var det tjej-hockey i ishallen, så både  Smilla o Mira spelade  match. Jag var DJ o hade sällskap av pinglan på bilden ;)

Kurs för Maria Gretzer

Bild
  Ja vi lite äldre kommer ju väl ihåg Maria då hon tävlade Marcoville, Feliciano, Cinderella, Hip Hop, ja listan kan göras lång. Ni yngre vet kanske inte vem hon är men hon är ägare till SIngular La Silla som Marcus Ehning tävlar och hon är hopptränare för fälttävlandslandslaget. En mycket kompetent kvinna med mycket kunskap o en drös med ödmjukhet. Vi pratade om allt möjligt, coaching, lösgjordhet, utbildningsskalan, framhoppning mm. Först var vi i "skolbänken" därefter tittade vi på två hoppgrupper i ridhuset. Duktiga ryttare med fina hästar, men ändå är det takt o balans vi jobbar med, detta genom rakriktning o en massa övergångar. Finns inget quickfix. Jag brukar reagera på alla konstiga bett folk har i sina hästars munnar, men idag red de på vanliga tränsbett utan hjälptyglar, och Maria pratade mycket om att inte krångla till det. Lärorik dag!

Lovdag

Bild
Å då passade Smilla på att ha lite övernattningskompisar. Kvällen började spännande med att få handla EGET godis för EGNA pengar, inte så ofta de får göra det. Sovmorgon, vad är det? Det börjades tjattra redan strax efter kl.5, men tror de somnade om en liten stund i alla fall. Så redan kl.8 drog de upp till stallet för att rida på Coco.  Gick hur bra som helst! Sen har de lekt hela dagen lång. Ibland vänner, ibland ovänner, men sen har de blivit vänner igen. Hon sov gott nu då jag kom hem från jobbet i alla fall :) Seb han drog till Marhult med ett gäng kompisar för att lana o Mira sov i samma by fast med några tjejkompisar. Äntligen fick hon också sova över som hon sa, ingen hockey eller ridning som satte stopp för det :) 

Härliga tulpaner

Bild
Miras klass har sålt tulpaner några veckor, å Mira har varit kanon duktig på att sälja. Ca 15 buketter varje vecka! Men nu är det tyvärr slut, hade gärna fått hemlevererat några veckor till :)

"Min" prao

Bild
Hon får mocka, vara med på lektioner, rida massa olika hästar. Ibland får hon tom lunchpaus, fast inte varje dag...;)

Tävlings-års-debut, regional dressyrtävling i Nybro

Bild
Så här bra gick det idag!!! Vann både MSV B:2 o B:4 på 68,14 % o 65,65%.  Han var kanon fin Chatte :) I alla fall i första, i andra klassen var han lite trött så jag fick driva på å då blev han lite stressad så det blev lite småmissar, men i första var jag helnöjd då jag red ut, å har det någonsin hänt förut??? Han hade framåtbjudning o bärighet o öronen pekade framåt :) Vet inte om det beror på att det var kallt (Han är piggare då) eller att han sprang o gnäggade efter Jöns (oftast är ju detta negativt men kändes som en positiv sak idag) eller den nya sadeln (tror han diggar den lika mycket som jag) Jöns debuterade MSV C:2 o gjorde det på över 63%!!! En liten poäng till o vi hade kommit 4:a o fått rosett. Han var duktig men tappade framåtbjudning, men det är bara att träna på. Duktigt av en 6-åring att göra detta så bra i sin första start. Fina hästar jag har.

Ledig dag

Bild
Trodde nästan den skulle brinna inne min lediga dag, men det löste sig. Ida o jag åkte ner till Såneland för att träna terräng. Tror ni det var kul eller kul!?!? Jöns vågade först inte gå bland hindrena, men när han hade hoppat några små hinder så hoppade han allt sen. Chatte var Kung! Inga problem någonstans (mer än att få stopp på honom förstås) Ida var den som tippsade mig om Chatte för 7 år sedan o ägare till Ludde som jag precis hade på inridning. Hon har hoppat en hel del terräng så jag är så tacksam att jag får hänga på henne. På vägen hem ringde Mira. Hon skulle rida Coco, men hon vimsade så då hon skulle sitta upp o sen drog hon. Så det fick bli lite ponnyridning då jag kom hem. Hade faktiskt tänkt duscha o åka hälsa på någon vän som normala människor gör, men det bidde alltså några timmar till med hästi stället. Men hon var duktig, både med mig o Mira på ryggen.

Äntligen har jag hittat mig en ny dressyr sadel!

Bild
Det blev en Prestige D1 zero. Såååååå skön! Helt klart nöjd än så länge. Nu hoppas jag att det ordnar sig med alla pengar... Bara en hoppsadel kvar på önskelistan. Råkade sälja min i måndags...

Alla dagar är inte lika bra...

Ont, ont ont. Rygg, höfter, ljumske, benet domnar. Tog värktabletter idag men då blir jag yr o trött. Hästarna gick piss oxå, fast konstigt vore det väl annars :(

Beröm

Tror aldrig man kan berömma för mycket! Inser nu ikväll att detta har varit en dag med massa beröm, alldeles ovetandes. Skickade ett meddelande på Fb till underbara Ann Bella R, som alltid är så underbart go o glad, å då blev hon ju ännu gladare. Sen fick jag hoppa in o ha lite lektioner ikväll för stackars Hanna är sjukskriven,  å jag tyckte det var så roligt o berömde dem för de var duktiga, å då berömde de mig för jag berömde o var glad :) Ja ni hör ju, en uppåtgående spiral lixom. Fick också 2 meddelande från 2 hästägare som jag hjälpt, de hade ridit sina hästar idag o det hade gått kanon bra. Så kul att få höra :):):)

Hej då Maya

Bild
Hoppas det går bra för dig o din matte nu!

Lokal hopptävling i Nybro

Bild
Mira o Coco tog storslam. Felfri både i LD o LC (hennes första LC) Andra klassen var en stilbedömning, men eftersom Coco bara är 5 år får hon bara gå avd.B, men annars hade hon vunnit (de hade alltså högst poäng i stilbedömningen) Glädjer en ridlärarmamma :) Tempot var dock lite högt, men jag hade sagt åt henne att rida på lite för jag trodde energin skulle ta slut. Så hade det varit tidshoppning hade hon också vunnit... Så duktiga! Såg ekipagen bland b-ponnyerna. Måste säga att de var duktiga! Naturligtvis lite småfel, någon lite bättre o någon lite sämre, men överlag mycket bra ritter. Kul att se!   Stallkompisen Tilda o Sonette åkte också med. Red skitbra men sen blev det fel i ett hinder tyvärr.   Även Hilda o Mirre red en felfri runda. Grattis till dem!  Fikastund i det härliga vädret. Då vi skulle åka hem såg vi att bilen som stod bredvid repat "vår" bil. Så irriterande :( 

Årsmöte på LHK med mera

Bild
Jag vann!!!! Å Mira fick också pokal för att hon vann KM i hoppning. Priser till alla lagdeltagare delades också ut. Efteråt åt vi god mat o hade trevligt.   Innan på dagen så kom Mayas ägare o red. Jag red upp henne till ridhuset, å på vägen konstrade hon en del, men väl inne i ridhuset var hon snäll o ägaren var så nöjd så :) Därefter kom Häst-Marie, eller Lång-Marie (kärt barn har många namn ;)) å vi tog en liten tur på K o P samtidigt som vi pratade en massa skit. Förena nytta med nöje... I kväll drog Therese, Jenny o jag på bio, Fifty Shades of Grey. Riktigt bra tycker jag!

VBL

Bild
Både Kungen o Prinsen har tränats idag. Riktigt nöjd med båda! Prinsen frågar dock hela tiden om det inte är dax för paus, men vem gör inte det på sitt arbete ;)? Kungen har vi tränat både piaff o passage på. Om några år ska vi inte bara träna det utan även göra det ;)

Underbar dag

Bild
Solen skiner, då blir lixom allt bra :) Först kom Ingrid o dissade sadeln jag tänkte köpa. Ja det var ju inte så bra men tur hon kom med allt sitt vetande ; ) Sen hade jag date med 1:an, vi red Kungen o Prinsen o därefter fikade vi i solen o filurade på hur vi skulle vinna alla våra tävlingar, å hur gör vi då vi tävlar mot varandra...? Fjompen o Maya reds på ridbanan. Maya visade vad hon kunde då vi skulle passera läskiga brevlådor... (kan varit postlådor...) På kvällen hade Hanna L WE på ridskolan eftersom jag skulle in på Grönt Kort kurs.

Stackars Mira

Hittade hennes gråtandes i köket då jag kom in från stallet i morse :( Hon slingade håret igår, men det blev inte alls som hon ville. Blev inte som jag tänkt heller förstås, men det var ju ändå fint. Nu ville hon inte gå till skolan. Det skulle bara varit slingor så hennes vanliga färg var basen, nu är det mer heltäckande, å så skimrar det i rött, hon skulle ju ha brunt. Skär i en mammas hjärta när de gråter o tycker de är fula :( Inte så mycket att göra något åt nu.

Högt tempo som vanligt

Nya pållen hade överlevt natten alldeles utmärkt, fick gå ut med Jöns o de började genast äta ur samma höhög :) På fm idag hade vi Ridskolesektionsmöte på LHK. Så smidigt att bo i mitten så de kommer till mig :) Planerade en massa skoj o bra saker idag. Bestämde vilken klubb som skulle få Kristallhästen (Ingen som nominerat LHK :( Våra medlemmar tycker tydligen inte vi är tillräckligt bra, gav ändå en hint på fb ;)) Planerade Träningsläger o Ridskolekonvent. Bra möte idag! Red Maya. Fick morra en gång men annars gick hon bra. Orkade dock inte så mycket så jag får ta det lite lugnt ned henne. Trevlig häst! På kvällen åkte jag till VFK för att hoppträna för Tomas Hammar. Största anledningen var att han skulle ha med sig sadlar till mig, vilket han inte hade, grrr :( Dålig träning tyckte jag det var också, men Chatte var fin :) Snällaste Natte höll mig sällskap. Dåligt med kort idag.

Välkommen Maya till Slottet!

Bild
  Ja ingen av dessa är Maya, men många barn runt middagsbordet var det idag, å alla åt med god aptit! Det var fler på andra sidan, de kom lixom inte med på kort. Här är Maja!  Barnens kommentarr: Hon ser ut som  en riktig tävlingshäst, en sån som RGB har :)  Detta är ett 5-årigt sto e: Cagancho-Turban Rose. Hon är lite bråkig med sin ägare, så jag ska se om hon vill jobba med mig på ryggen. Dagens pass var mycket lovande, hoppas hon fortsätter att vara duktig även resten av veckan :) 

Hockey hela dagen lång.

Ja är det inte hästar så är det hockey just nu. Umgås med vänner, vad är det? Men som tur är finns ju en hel del vänner både i stallet o i ishallen, så lite umgänge blir det :)  Åkte först till Nybro o kollade då Mira spelade med Kalmarlaget i tjej-poolspel. Såg 2 mycket spännane matcher där LIF:arna var mycket duktiga. De vann de två + en till, så totalt vann de idag. Duktiga!!! Sen bar det av mot Virserum där Sebastians lag spelade. De blev tyvärr överkörda, slutade 2-7, men de var duktiga ändå. Då tränaren tyvärr inte kunde vara med så hjälpte Roger till i båset. Han tyckte det var lite tråkigt för vissa hackade så på sina medspelare. Hallå, vi är väl ett lag??? Å just i detta laget är alla rätt så lika, någon match är några lite bättre, å nästa är det några andra som är bäst. Å det är ju svårt att spela hockey själv, oavsett hur bra man är... Men vad som är bra med all denna hockey är att jag får tillbringa lite tid med min man :) Lyckades få in lite häst på kvällen ox