Inlägg

Visar inlägg från februari, 2015

Göteborg horse show

Bild
Ja det pågår för fullt, men jag är här hemna o sliter.  Orättvist eller hur ;)? Men har haft en bra dag. Började med att rida mina kungligheter. De var duktiga,  men oskodda ridbyxor i Jennys hala sadel var tufft. Sen var jag speaker på Miras hockey match. 4-4 blev det,  spännande match! Sen hoppade vi Coco, jag hjälpte Lotta o Frida med A o så iväg med Sebastians hockey lag (Mira lurade sig med) för att titta på bio.  Birdman. Sååååå j-a dålig :(:(:( Tråkigt för killarna o tjejerna.

Nu är våren här

Bild
För idag har Smilla ridit. Hon rider nämligen inte på vintern. Så det så! Duktiga va dem båda två. I em red Utvecklingsgruppen. De var kanonduktiga idag!!! Jobbade bara med basic, tråkigt kan nan tycka men o så nyttigt. Drog igenom utbildningsskalan o hade nassor med frågor runt detta.  Tycker jag är skoj. Undrar om de ridande tycker det med. ..;)

Mira o hennes tjej-hockey-kompisar i SVT

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/lyckad-satsning-i-lenhovda

Veckan som gått hittills

Jag har inte haft kryddparty för säljaren blev sjuk. Haft en beridare vid namn Emma som ridit mina pållar i skogen. Skönt, då fick man tid till annat, å annat var att rida Coco o Fjompen lite mer, å mocka hagar ordentligt. Jobb som vanligt, å som vanligt skoj, Frukost med de bästa. Får se vad som händer resten av veckan :)

Pessoa Gen X Elite

Bild
Någon  som vill köpa min   hoppsadel? 17 tum, man kan byta koppjärn enkelt så den passar de flesta hästar.  Har ett MW i men har även ett M att byta till.

Dagen hittills

Bild
Har bestått i klubbtävling i dressyr som jag dömde. Tycker alla (förrutom en, nämligen Coco) gjorde bättre ifrån sig än de brukar! Bra ritter alltså men tyvärr lite fel galopp o det drar ju ner tyvärr å då är det svårt att bli clearound. Coco däremot var inte alls på humör, men jag tyckte nog Mira gjorde så gott hon kunde. Får tacka Jenny som tog hand om henne på framridningen, svårt att vara på två ställen samtidigt... Därefter stressade jag ner till ishallen för att kolla på Sebastian o hans lag. 4-2 mot HV, bra jobbat killar o tjejer. Efteråt skulle de äta tsm, så det passade ju bra med en vinst att fira. Nu ska jag ut o rida o ikväll blir det fest :)

En 4-kant i manegen

Bild
Ja det kan det bli då knattarna rider så bra så att ledaren inte har något att göra :) Extra privatlektioner idag oxå. Två vita, duktiga hästar. Fm bestod i att städa. Nu då jag kom hem ikväll syntes det knappt längre... jaja, får väl va glad över att familjen har ett aktivt liv o att det blir lite stökigt ;) Hann inte laga mat så barnen fick gå till pizzerian o äta lunch. Själv åt jag mackor... Avslutade kvällen med Elsa, Pussi, musen Peggy o massa hysteriskt skratt :)

Galopp i snön

Bild
Passade på att ta med Mira o Coco då Chatte o jag skulle ut o galoppera i snön.  Visst är de fina :)  Massa privat o vanliga lektioner hela em/kväll lång, sååå kul att folk är på G nu :)

Gulingar

Klickar ni på länken här kommer ni till Tinas blogg http://bubbelasmjukis.blogspot.se Där har hon lite kort på hennes Bubbel o Gullan som jag red för många år sedan då vi red en uppvisning på LHK. fina!

Sportlov

Då blir det extra lektioner. Massa privatlektioner denna vecka. Roligt! Då jag jobbade kort dag igår drog vi iväg på bio på em (efter vissa bilproblem...) Natt på museet kollade vi på, helt ok film med en hel del skratt. Inte många filmer som alla 3 barnen kan titta på, men det kunde de på denna. Fast liiite dyrt blir det ju med allt godis... Idag tog morbror Daniel (efter en liten hint tydligen;)) med barnen till Aqua Mera. Mycket glada barn kom hem. Det var speciellt roligt att få ro om sin morbror nämligen. Skönt att de får hitta på lite roliga saker även om föräldrarna måste jobba.  Mega trött ikväll, kanske inte så konstigt med allt som ska hinnas med på dagarna, så ikväll landade vi i soffan o tittade på sista delen av Hunger Games. Gillar den serien men hatar när man inte får se slutet genast. Har idag tagit tag i min läxa, att piaffera Chatte. Kanske inte såg ut som det om någon tittade, men jag tyckte han var skitduktig :):):)

Ludde

Bild
Ja nu är det ju Sportlov, å då ville även Ludde få ledigt, så idag kom ägaren o hämtade honom. Hon red honom tom o det gick naturligtvis hur bra som helst. Hon hade med sig en annan av hennes hästar  som hon ville att jag skulle rida. Jättestor! Över 1,80. Stora gångarter o hal sadel. Det var bara att trycka ner sig i sadeln o rida :) Stundtals fin, stundtals var vi inte riktigt överens... Red övergångar, övergångar o så lite övergångar. Har ni hört det förut? Mina fina flickor fick följa med mina underbara vänner till Dackestupet. Tack snälla ni! De hade haft lite nytta av dem, Mira lärde Livia att åka :) Roger var med Seb på hockey match. Själv han jag inte följa med, synd, för Seb hade visst varit grymt bra :) Kvällen tillbringades hos fam Nilsson med thaimat o mello o en massa andra. Härligt.

Alla hjärtans dag

Bild

Lektioner

Idag kom det bara en i min liteäldreendelpensionärs-grupp. Så då red jag samtidigt som eleven, visade o förklarade. Skulle man göra oftare, hon tyckte det var riktigt bra :) På em red Utvecklingsgruppen. Rex 3serpentinbågar över små hinder, övade på timing, tempo, vägval, mjuk innerskidan. Kämpigt men de var duktiga. Däremellan hann jag rida Chatte. Testade de nya siliconbettringarna. Skulle jag inte gjort. Nu har han ett jättesvårt i mungipan :(

Hatar löss!!!

Bild
Behandlade flickornas hår i höstas o har kammat rätt ofta efter detta, går ju löss hela tiden så jag försöker kolla några gånger i veckan. Idag skulle de till Salongo o göra sig fina, men då hittar de lusägg. Grrr, j-a F-e skit djur, varför finns de. Ledsna flickor fick jag hämta. Så det var bara hem o behandla o kamma. Fick jag frisera till discot istället. Blev nästan lika snyggt som om frisörerna gjort det...;)

Hoppning

Bild
Denna studs har mina hästar hoppat i veckan. Höjer upp varannan så de får ta i lite mer. Bra övning o enkel. Mina elever fick hoppa så i sista gruppen igår också (+en massa annat) Verkade inte som de hoppat studs med varannan hög, det känns ju som man flyger, å de såg rätt snopna/glada ut då de hoppat. Duktiga hästar o ryttare i alla fall. 2 riktigt duktiga o erfarna, 1 som inte hoppat så mycket o tänker att anfall är bästa försvar o 1 som har en arbetsmoral utöver det vanliga. Rolig grupp! Första gruppen hade lite markarbete/hopp. De fick komma i galopp, hoppa ett litet kryss o därefter avbrott o trava över bommar. Låter inte så märkvärdigt men absolut tillräckligt svårt för de flesta.

Igår o idag

Igår:  2 privatlektioner, fina hästar o ambitiösa elever. Kul o ska bli spännande att få följa. Chatte, Jöns o Coco var ute på härliga galopprundor i det härliga vädret, UNDERBART! Chirillo red jag i ridhuset, blir bättre o bättre. Men nu ska han snart få vila. På kvällen kom Kikki o hade lite Equipe-utbildning med oss i t.s. Roligt o lärorikt. Idag:  Lika fint väder idag= lika glatt sinne. Chatte o Jöns fick varsitt pass i ridhuset. Trodde Chatte skulle vara stark efter att ha vilat två dagar o gått på hackamore en, men han var kanonfin :) Likaså Jöns, men han känns det ofta bra på. Samtidigt red E o I "sina" små pållar, de hade lite problem med dem så red även dem en liten stund för att hjälpa dem lite o då red de Jöns, å jäkla va fin han är :):):) Fina Ludde red jag på fältet. Vilken underbar liten häst. Full med energi, 3 år gammal, sköter sig exemplariskt. Honom kommer ägaren få kul med i framtiden. Han åker hem på lördag, så sen kan jag ta emot en ny till/i

Dackestupet

Bild
Vi skulle till farfar Börje på kalas å då passade vi på att ta några åt i Dackestupet. Fick sällskap av Jenny, Signe, Thelma o Johanna. Själv åkte jag inga skidor utan sprang mest omkring med Jennys kamera o fotade.  Tänk om man var så här vig...  . En glad Sebastian  Mira testade att åka bräda. Hon var duktig!  En inte lika glad Sebastian. Han tänkte nog att han skulle kunna åka lika bra som han åkte för ett år sedan, men så funkar det ju oftast inte tyvärr.  Dessa två dök också upp i backen. 

Ridskolecup

Bild
Idag var första omgången av ridskolecupen, och den genomfördes på LHK. Vi mötte ÅRF o TRS. Cupen går till så här att man är 4 st på varje lag, 2 st rider dressyr, ryttarmärke 2, o 2 st hoppar en bana, LD-10 (fast idag glömde vi att höja så D-ponnyerna hoppade LD-20...) Denna omgång VANN LHK!!! Fast kändes nästan lite dumt då jag dömde det mesta, men tycker nog jag dömde rättvist. Men det var en väldigt lyckad dag och jag tror de alla hade roligt. Ridinstruktörerna berömde våra hästar o sa att de var fina:) Nu ser vi fram mot nästa omgång som går på TRS anläggning. Därefter var det skitkörning på stall Slottet med goefika efteråt, nämligen DONUTS! 

70% på Charlies

Åkte in med ett gäbg 11-12 åriga flickor för att shoppa lite. Trodde inte det skulle finnas så mycket kvar, men vi hittade wn hel del. Bra eller dåligt, hmm. Mira fick shortshaps, ridbyxor, födelsedagspresent som jag ju inte kan skriva här. Coco fick transportskydd. Jag köote strumpor, handskar, gräsbrodd, flugspray, salva, ett bett. Lite smått o gott helt enkelt. Efteråt åt vi thai på GrandSamarkand. Gott!

VBL

Bild
Red tre hästar för VBL idag. Först ut var V.V. Övergångar,  övergångar o så lite övergångar. Han är ju stark för mig nu o blir lätt stressad o är helt enkelt inte lösgjord. Tycker jag är niga i min vardagliga ridning men ändå får jag inte loss honom.Förstår inte att det ska vara så svårt att rida???? Men i slutet av passet blev han riktigt fin :) Sedan rdf jag Jöns. Lisa tyckte han blivit riktigt fin! Red övergångar, övergångar o så lite övergångar.... Även Chirillo fick ett litet pass, hon hjälpte oss med framåtbjudningen. Så nu blev det inte alls många övergångar ;) Dessa munkar/donuts fick jag av en annan Annelie som oxå red för Lisa. 120 st. Lisa o jag skulle dela på dem. Hon tog två... Tack Annelie! (Tror hon är rädd att vi ska slå dem på tävlings banorna nu i vår, så hon vill få mig fet ;))

Idag

-Har jag ridit tsm med en liten tjej som först var livrädd men slappnade sedan av i mina armar o tyckte nog det var lite skoj. -Ridit min fina hästar som var fina idag. -Sett Mira hoppa två hästar o även hon var duktig idag. -Tränat lite (förrutom ridning då) Min kropp var slapp, #träningsvärkimorgon -Ätit årets första semla. Mums!

Skriva prov är skoj

Bild
Ja det verkade det ialla fall som de tyckte då de skrev Gröna kortet provet idag. Måååånga skratt blev det :) Men då de hade stora problem med att kunna skriva sin adress på första sidan blev jag lite orolig hur det skulle gå... Nästa kommentar var: Hur förkortar men TR? Hmmm... Men i slutändan klarade sig alla :) Har hunnit med att rida Ludde, så fin så! Galoppera Chatte o Coco på fältet (Mira red Coco) å nu på kvällen red jag Chirillo tsm med massa andra hästar. Han skötte sig riktigt bra (efter att jag longerat på ridbanan) Hans morsa var desto mer taggad ;)

Dåligt med hockey denna helg

Bild
Ja för mig i alla fall eftersom jag var på tävlingskonvent igår då barnens matcher spelades, men tog mig tid att kolla in då Smilla tränade hockey idag. Eller är det fotboll? Seb var inte med igår eftersom han har feber, men hans lag vann, Miras förlorade men hon gjorde mål så för henne kändes det som en vinst ändå :)