Inlägg

Visar inlägg från november, 2014

Utvecklingsgruppen mm

VBL var på ridskolan idag. Jättelänge sedan hon hade träning pga sjukdom, älgjakt o annat. Så sugen att vara med men mina pållar är inte igång. Istället fick jag titta på mycket bra ridning, höra kommentarer som: "Jag vill spy på dig" o "Bättre att säga varsegod än nujäklar" Haha, kanske inte några uttryck att ta efter, men ryttaren fattade :) Själv fick jag stå ute på ridbanan o ha 2 lektioner pga detta. Utvecklingsgruppen red för första gången,  men kallt var det inte, massor av varma kläder o ryttarna red så bra så man blev varm av det. Övade på byten, svårt men kul :)  Måste oxå säga några ord om min fredagsgrupp som rider kl.10. Idag var det 5 damer o en herre, alla utom en pensionärer,  o de rider lätt ett pass på 50 min i bra tempo utan problem. Coolt!

Fjompen

Bild
Han heter egentligen Lancer, tror han är 6. Jag red in honom som 4-åring o nu ska han få jobba lite igen. Rätt trevlig faktiskt :)

Lovdag idag

Bild
 Ja för barnen i alla fall. Själv fick man ju jobba, men för en gångs skull sken solen så då passade jag på att ta en dressyr-ritt i skogen på Jurata. Mira sov över hos Signe o efter lunch hämtade De o Jenny Smilla på fritids o åkte till Växjö för lite shopping. Själv kom jag efter så fort jag kunde för att bowla med dem o flickorna Hildingsson. Kul men kan säga att vi alla var rätt kassa ;)  Efteråt åkte jag till Hööks o handlade nya fina hjälmar till mig o Hanna, så nu tror jag vi kommer att rida bättre ;) Mira o Smilla köpte även julklapp till mig. ÄLSKAR JULKLAPPAR!!! Seb han passade på att slippa oss alla o var hemma o spelade spel med Eric 

Hopptränat på LHK

Bild
Först ut var Mira, men då Coco vilar fick hon rida Akke. Det gick bra men de behöver lära sig att hålla igång sin häst även då de inte hoppar. Lite senare var det Jöns o min tur, men tyckte inte han var riktigt på humör.  Fast det kanske inte jag heller var... Bra designad övning i alla fall av Hanna :)

Så mycket bättre

Kollade gårdagens program.  Så jäkla bra!

Söndag

Bild
Skitkörardag. Låter hemskt o tråkigt men med massor av vänner o goefika så blir det ju hur bra som helst. Tom Therese har skyfflat skit. Hon tyckte det var någon viss likhet av skiten längst in o kladdkakans koncistens.... Sitsträning fick Mira o Tilda, påkanskeintedenmestlättsuttnalillaJöns, men duktiga var de! Man blev ju lite inspirerad från helgens kurs ;) På eftermiddagen åkte Smila o Livia o hälsade på tomten, han måste ju få veta vad de önskar sig ;)

Ridlärarkonvent

Bild
Marie Blockeius var föreläsare. I vanligt fall helt fantastisk, denna gången var hon bara bra :) Men jag blev inspirerad så nu blir det sitsträningar o stretching framöver. På kvällen drack vi vin, åt 3-rätters o badade bubbel. Helt ok kurs ;)

Manikyr

Bild
  Ja jag är ju inte så noga med mina egna naglar, men visst vore Kungen snygg i detta ;) Just nu är de mer inbäddade i lera... Annars har jag varit på utveklingssamtal för Sebastian, han klarade sig bra i alla ämnen som tur var. Fick träffa hans Mentor Johanna. Svårt annars att få grepp om hur det är i skolan, jag känner ju inte en endaste lärare.  Å så har jag levererat lite julgranar, å fick till ett litet kaffemöte utan kaffe med en som jag träffar ALLDELES för sällan. Fast så är det med de flesta av mina vänner, man hinner lixom inte ses... I skogen idag hittade jag förresten KANTARELLER! Stora o fina o gula. Fast jag plockade dem aldrig, trodde bara det skulle finnas en. Men så hittade jag en till, å så en till... I NOVEMBER :S

Möblerat om lite

Bild
Seb ville ha nytt skrivbord o Mira behövde en ny garderob, så vi drog till IKEA på söndagseftermiddagen o shoppade loss lite. Ni som känner oss kan ju förstå att humöret var på topp inför detta... R bidde ännu gladare då vi kom till ljusen... Så igår kväll börjades det att monteras o idag fixade vill till det sista. I Miras rum var det hennes kompisar som gjorde det sista för hon åkte på hockey o de orkade inte åka hem innan de skulle på lucia övning :) Smilla fick en ny lampa då hennes gamla skärm gått sönder. 49 kr. Säg inte att vi särbehandlar någon...;) Haha, ett kort på Miras rum, men dock inte på hennes nya garderob...  Men Sebs nya skrivbord o Smillas nya lampa blev på bild :) 

Bra dag, trots att det lixom aldrig blir just nuförtiden...

Började dagen m frukost med de bästa. Pratade så mycket så Malin glömde nästan bort att hon skulle börja jobba. Hem o mocka, både inne o ute å så en tur på den lilla vita. Lånat ett annat hackamoret av Hanna med lite längre skänklar (=skarpare) som han funkade bättre på. Kul på jobbet. Igen :) Privatlektion för en liten vit som gick så fint så, voltige, det är ju alltid skoj, "mina" knattar o nybörjare, de är ju så otroligt Goa o söta. Faktiskt de sötaste knattar o nybörjare jag någonsin haft, så det så :) Avslutade med dressyrlektion för två hoppryttare o två dressyrryttare, alla lika duktiga fast på olika saker. Roligt va det i alla fall. Värmebölja var det oxå. Fick klä av mig. Nästan som i Thailand. Luftfuktigheten är nog densamma i alla fall ;) Å så missade jag visst kaffet :(

Ljusparty o ljushuvud

Bild
I går kväll var jag hos Jenny på ljusparty. Det bästaste med detta var att vi fick dricka bubbel ;) Idag hälsade jag på Sabina o blev själv ett ljushuvud, snygg va. Så J-a bra på selfies... Hästarna fick vila, hann inte med dem. Hade personalmöte oxå på morgonen, men i morgon hoppas jag hinna med varsin runda i skogen. Vill testa hackamoret jag fick låna av Hanna. Hoppas han går bättre på det fina kungen. På lektionerna ikväll hade jag tänkt ha samma hoppövningar som vi red i måndags, men Tilda o Hilda hade byggt upp en så fin bana så använde den istället. Eleverna fick rida en distans mellan två hinder där de fick rida 4 resp 5 galoppsprång. Därefter red vi i en 8=använda inner skänkel att forma, ytter skänkel att svänga. Därefter bana med lite gymnastik inblandat. Kul övning o duktiga ryttare.
Bild

Helgen som gått

Började helgen med att jobba lite, löshoppning stod på schemat. De flesta hästar hade jag sett förrut o samtliga hoppade bättre än sist. Kul! Även S2 var med o hon var MYCKET duktigare än sist. Misslyckades dock med att både fota o filma, eller rättare sagt, glömde helt enkelt. Stressade sedan iväg till Sävsjö för att kolla på hockey, Sebastian s lag spelade. Spännande match där LIF var det bättre laget men det blev oavgjort. På vägen hem fick vi se en kronhjort. Väldigt vacker! Stod mitt på vägen, men inte tillräckligt länge för att nli fotad förstås :) På kvällen var R på klassfest o jag o barnen var bjudna till Hildingsson. Söndagen så åkte S2 hem. Lite sorg i hjärtat, men hon har lärt sig så fort o behövde nu komma hem o sova, men som tur är kommer hon tbx till våren, då ska vi matcha henne så hon kan vinna 3-års testet...;) Sen kollade jag in då Seb dömde D-pojkarna, red lite, fast det gör jag ju ju jämt, å så avslutade jag med styrelsemöte.

Tandläkare

Bild
Ja även hästarna behöver gå till tandläkare ibland. För övrigt regn o rusk idag med, glad över att få stå i ett ridhus :) Så glad, för det finns häst-tjejer nu för tiden. Ni vet sådana som hänger i stallet o hjälper dem som behöver hjälp. Så skönt för mig som känner att man inte alltid hinner med eleverna, å så roligt att de finns. Trodde nästan att den sorten var utdöd. Ni är underbara! !!

Skitväder X 2

Hagarna börjar stå i vatten. Mocka dem är helt ok så länge man är gummiklädd från topp till tå. Men att köra skottkärra i lervällingen är inge kul. Lagade Gulasch soppa o åt det under en filt innan jobbet, sådär sugen på att åka hemifrån... MEN tur man har ett jobb. Torrt o skönt i ridhuset, nästan lite mysigt att höra vinden utanför, härliga elever som trotsar vädret för att göra det de tycker är det bästa som finns, nämligen att rida. Alla möjliga nivåer på lektioner igår, från barngrupp, duktiga tonåringar till vuxna nybörjare, härlig spridning o alla lika glada. Hoppas det känns lika kul ikväll :) Måste även berätta om en tantaluring. Hon ringer mig lite då o då, vartannat år kanske, ibland oftare, ibland mer sällan. 85 år är hon tydligen men så klar o redig o rolig att prata med. Har kanske inte så många att prata med, jag känner henne inte, vet ej vem hon är, men hon älskar djur o läser om mig i tidningen ibland o tycker jag verkar en bra djurvän. Säger att hon gärna vill spons

Någon som vill ha sin pålle utbildad?

Snart åker "lilla" S2 hem för denna gången. Vilken underbar häst hon är, har lärt sig så fort. Men nu börjar hon bli trött o är verkligen värd en vila. Hon kommer förhoppningsvis tbx  inför tre-års testet i vår. Men nu har jag alltså snart tid o plats för en ny pålle att rida in eller vidareutbilda, vore ju synd om jag inte hade något att göra ;) Referenser finnes!

Sista dressyrtävlingen för i år-kanske tom sista tävlingen...?

Slutade inte precis på topp... MSV B:4 så gjorde jag två rejäla missar, men annars var han rätt så fin. Fick sen lite sent en plats i MSV A:1, roligt att få rida för 3 domare :) Men i denna klass blev han lite för låg o dåligt bakbensarbete. Missade i båda piruetterna, det som vi brukar vara rätt så duktiga på. Inget godkänt resultat, men det är bara att träna vidare :)  

Tävling x 2-idag igen

Bild
Började på VFK, Mira o Cocobell-bus hoppade 60 + 70. Dessa saker var LÄÄÄÄSKIGA. Aldrig livet att jag går upp till dem sa Coco. Frågade överdomare Bella om jag inte kunde få leda henne förbi alla hemska spöken, å jovisst fick jag det. Liiite läskigt va det förstås ändå men felfri runda blev det o första rosetten! Andra rundan nästan lika fin men tyvärr rev de ett hinder, men vi är förstås kanon-nöjda med henne. Inget stegrande på framridningen, bara lite vid spökena, stod lugnt i transporten o gnäggade i alla fall inte lika högt som hon brukar. 4 hästar av 5 möjliga fick hon idag ;)   Sedan var det dags för Chatte o mig att åka till Tingsryd. Red en MSV B:4. Fick en bra ritt därinne tyckte jag, inte ofta jag är nöjd ;) Men tyvärr tyckte inte domaren detsamma, fick 65,4 %, samma som 3:an men hon hade 0.5 p mer på det allmänna så hon slog mig. Trodde faktiskt jag skulle få mer betalt för denna ritten (men det vill man väl alltid få ;)) Tydligen så skrittade han dål