Inlägg

Visar inlägg från juni, 2014

Slappe söndag

Bild
Började dagen med att rida ett dressyrpass på Jöns, ska ju tävla på onsdag (då vi firar 10-årig bröllopsdag...) Var tvungen att gå upp tidigt då jag skulle köra fotbollstjejerna på match. Å vilken match! Spännande, o vinst  så de gick upp i serieledning. Heja LIF!  Då vi kom hem red Signe, Mira o jag ner dessa tre till Näsby på bete. Vilken hage. Blir så glad över att mina pållar kan få gå i en sådan fin hage. Får se om de är sugna på att fortsätta träna med massa gräs i magen...

VBL

Tränat Chatte för Lisa-gick kanon :) Kan jag vara ute ur svackan nu tro? Även Jöns gick bra på egen träning. Red även Idas, sköter sig bättre o bättre, finns hopp :) Mira trimmade på Sonette, övade på att rida 5, 6 o 7 galoppsprång mellan två bommar. Svårt! Seb spelat cup med -02 laget. VINST!!! Bra dag helt enkelt :)

Dag 5-Avslutning

Bild
Det är dessa härliga ungdomar jag fått äran att ha hand om denna vecka. Alla har gjort fina resultat.  Finn ett fel...   Avslutningsdagen red vi först ett dressyrprogram, alla klarade att rida över 55%. Därefter skrev de PROV! Ryttarmärke 1,2 o 3. Alla klarade det också!!! Efter maten åt vi MASSOR av kladdkaka o glass med Ohoy sås. MUMMA. Därefter var det hoppning. Vi hade byggt en finfin bana ute, men då det aldrig slutade åska fick vi hastigt o lustigt flytta in o bygga bana inne. Alla red fina o bra rundor, gillas av ridfröken. Bara Mira som fick lite problem med Coco sista rundan o en annan stackare som råkade göra en volt, fast det gick bra ändå.   Kan säga att jag somnade halv nio i soffan...

Ridläger dag 4

Bild
Tränat hårt dressyrpass, låååångt markarbetspass (man får minsann rida på detta läger ) På teorin kom överdomare Sus o pratade tävlingsregler. På kvällen var det min tur att sova över. Berättade lite spökhistorier,  för på torsdagar brukar LHK - SPÖKET komma fram. Somnade 10.30, vaknade vid spök timmen av att det dunkade lite överallt.  Det var SPÖKENA!!!

Långritt till Pinudden-Ridläger dag 3

Bild
Detta är något vi försöker göra varje år, såååååå mysigt. Fast i år fick vi rida en ny väg då vi inte ville rida 11 st på järnvägen som de fixar till. Liiiite vilse ibland men det gick bra :) Var tvugna att gå i direkt då vi kom fram. En del gillade det mer än andra. Coco är en av de andra...;) Casper gillade det definitivt. Å Grimner rullade sig som vanligt i sanden. Tyvärr inget kort på det, men det har jag från något annat år här på bloggen, så det är bara att leta några år tbx om ni vill ;) En ryttare hann inte med sin häst,  men det gick bra ändå. Chatte o jag badade lite oxå. Mys! Detta slår definitivt en Caffe latte på jobbet Jenny ;)

Bara 6 månader kvar till julafton

Så nu måste ni vara snälla :) Visade sig att jag överbokat till Lisa träningen på lördag. Inget jag kommer ihåg att jag gjort men får väl lite på folk. Så nu har jag ingen plats själv. Grrr. Just nu känner jag att någon annan kan få hålla i det där. Laga mat får jag väl göra ändå förstås. Titta på de andra. Får hoppas de är ute så kan jag rida samtidigt, då kanske hon ser något av det jag gör galet o kan rätta :)

Dag 2-Hoppkort

Bild
Signe o Hogin Alice o Eddie Desiree´o Grimner Johan o Mörkaskogs Shakespear Anna-Sofie på Casper Emmy på Teddy Mira o Pebben. Hoppar lite onödigt högt? Thelma o Akke   På fm hade vi ett lååååångt markarbetspass=trötta hästar o ryttare efteråt. I morgon hoppas vi på fint väder, då ska vi rida till Alstern o bada med hästarna.

Några av alla fina frisyrer.

Bild
Fast just frisyrerna ser man inte så mycket av...

Övernattningsridläger på LHK-dag 1

Började med samling med lite namnlekar i klubbhuset, så att de skulle lära känna varandra. Säger bara- Jösses. Inga blyga barn där inte. De pratade i mun på varandra på en gång. Alla lika Goa o glada. Idag var det först dressyr på schemat. Vi pratade bla om vad dressyr va för något. Vi kom fram till att allt  detta behövdes då man hoppar oxå #jomensåattjagkännerattjaglyckats;) Rätt lugn lektion, men monstret Coco gjorde så att Mira fick jobba i alla fall... Teorin idag var manvård o flätning. Många fina hästar bidde det, kort kommer senare. På em tog vi en tur i skogen alla samtidigt. Lugna fina hästar Förrutom Jöns då, som gjorde vad han kunde för att få av matte. Vad är det för fel på hästarna från Slottet egentligen ;)? Innan jag gick hem lovade de att borsta tänderna, tvätta sig om både ansikte o händer samt att vara tysta kl.22.00. Vi får väl se....

Midsommar i bilder

Bild
Vi fixade lite dekoration i drinkarna-moget Barnen fick åka Camaro Snygga vi är, vsrken dubbelhaka eller rynkor som våra vänner hade...
Bild
Söta vi är... Men barnen är sötare! Men sötast är mina kära vänner Tyvärr saknas en fining här.
Bild
Torsdagkvällen var helt klart roligast, fadt lördagkvälken var nog vildare. I alla fall mer högljud... midsommar var vi lugna som vanligt. Blommor i håret krävs ju på midsommar Galna familjen fastnade på kort. Tack alla inblandade för en fantadtisk helg. Tror minsann detta var det bästa firandet ever (brukar vi tycka så kanske?) Men i år saknade vi sykbryt :)

Terminsavslutning på LHK

Bild
Massa lekar till häst. Hela havet stormar, 1 2 3 röda lycktan, tjuv o polis, dunkgömme, gymkhana. Duktiga elever som klarar av att manövrera sina hästar i dessa lekar.  Bidde ett par presenter till ridfröken oxå, tackar tackar! Nu syns vi igen v.33.

Ridläger dag 2

Bild
Vi avslutade lägret med att ta vagnen ner till Sjöparken för ett bad. 
Bild
Alla ridlägerdeltagarna (utom de 4-benta) Farmor saknas också ;) Här är dem med sina prisrosetter de vann för olika prestationer. 
Bild
De hade massa hästpyssel idag. Här en av de finaste(?) dekorationerna   Hästgos #kärlektillhästenvärldensunderbarastedjur  Ett stort tack till er alla. Tror jag har haft lika skoj som ni. En underbar grupp. Hoppas vi får lika skoj nästa vecka o välkomna tbx. Ett stort tack till våra sommarjobbare Jimmy o Annie med, utan er hade jag inte klarat det, å naturligtvis, Tessan, utan dig hade LHK inte existerat!  

Dagridläger dag 1

Bild
Började dagen med att dela ut hästar, ALLA blev överlyckliga över "sin" häst :) Hade sedan namnlek eftersom alla inte kände varandra, ja vi lärde känna varandra efter det men namnen lärde vi oss inte ;) Har ridit ett pass i ridhuset, så nu vet alla vad dressyr är... o ett pass i skogen. Underbar lunch bestående av makaroner o köttbullar o hög ljudnivå, precis som det ska va på ett ridläger. Dagens teori bestod i tränsets o sadelns delar o att smörja dem, så nu efteråt kan nog även teoriläraren delarna :S Trött ridfröken nu som längtar till dag nr.2.   Hennes egna barn har varit på fotbolls-skola, både roligt o tråkigt hade det varit där.     ra

En blå o en röd

Bild
Ja det är resultatet av dagens tävling, 65-66% i LB 2 o 3 Korten är tagna av Jennys mobil,från Lisa träningen i fredags. Litesuddiga, men visst är han fin min lille prins :) Han var duktig idag, men han blir lite seg inne på banan med lite dåligt påskjut. I andra klassen var han väldigt trött, å så råkade jag rida fel. Hoppsan.... Fick skynda mig hem så fick inte ta emot andra priset, skulle fira Seb nämligen. Hela tjocka släkten på besök. Tog med dem ner till IP för att titta på Mira som spelade match, som tur vann tjejerna. Så duktiga så!

Mycket har hänt idag, fast jag har haft det rätt lugn

Bild
Min kära make har cyklat Vättern rundan-å överlevt! Så glad att det inte är min hobby. Ja menar, hur kul kan det vara att cykla i 32 mil mitt i natten??? Tilda o andra LHK:are har tävlat i Tore idag, med BRA resultat. Kul, så stolt o glad över er! Mira var med, men jag stannade hemma med de små. Div.1 laget har varit o tävlat i finalen idag. Har varit grymt avis på att jag inte kunde vara med. Konstig känsla att man kan vara det, det är ju inte så att jag inte fick vara med, jag valde att inte vara med då han inte går bra just nu, men ändå, ville vara med idag!!!! Men de red grymt bra med bra procent alla, tyckte det var jämt bland alla lag. Kul! Seb har spelat match o har nu övenattning/teambildning med hockeylaget. Vad har jag gjort då? Ridit en skogstur med kungen o prinsen, fick sällskap av Marie. Kollat Seb då han spelat matck (tyvärr förlust men jämt spel) Slagit gräs o fixat lite i hagarna. Förberett Sebs kalas han ska ha i morgon o förberett min tävling med Jöns i morgo