Inlägg

Visar inlägg från mars, 2014

Coco o Mira-hoppträning

Denna lilla pippi-bird ville flytta in igår

Bild
Men som tur var så flyttade den ut igen. Ja mena, vem skulle betala stallräkningen?

Bilder från klubbisen

Bild
Härliga "ryttare". Den ena ramlade visst av o ville inte ställa upp sen. Coaching Vissa fick sådana här :) Coco Pose Full fart   Just här sköter hon sig... Löjligt låga hinder...

Klubbtävling i hoppning

Bild
Har fått lite kort, men just nu krånglar det att lägga ut, hoppas det går sedan. Först ut i fam Fermskog var Mira o Coco. Det var egentligen meningen att Smilla skulle starta 30 cm, men då Coco var mer ouppfostrad än vanligt o både bockade o stegrade sig, så fick Mira ta den rundan också. Mira var duktig, fick kämpa hårt, men det blev bättre o bättre för varje runda. Å när Coco inte lyssnade la hon volt mellan hindrena tills hon fått kontroll igen. Stolt mamma. Själv red jag Jöns i 90, han var duktig, ett ner o Chatte i 1,10 även han bra, två ner i "omhoppningen" för jag red alldeles för fort, men det är ju bra att öva på det med :) Tycker alla som red var kanon duktiga, stolt över både ryttare o hästar, solen sken o alla var glada. Vad mer kan man begära ;)?

Clinic för Patrik Kittel.

Bild
Man kunde ta kort på honom, men jag tog på mina goa, glada medresenärer istället. En mycket trevlig clinic måste jag säga, massa med inspiration fick jag :)

Inridning/tillridning/stallplats

Någon som vill ha eller vet någon som vill ha sin häst inriden/till riden? Hade en på ingång men det har blivit ändrade planer, så nu vill jag ha en ny. Vore ju synd om jag fick sitta o rulla tummarna...:) Det är ju onödigt att ha boxplats ledig. Man kan ju förstås hyra ut den om tex Ebba o Elsa kunde få en egen häst, hehe ;)
Bild
En av alla fina jag ridit idag. Började m Navara, han kändes bra. Tog sedan ett pass m denna bruna herre. Hittills har jag mest bara varit nöjd med honom o låtit honom komma undan med lite smågrejer, men nu är det andra bullar, å oj så arg han blir. Idag övade vi bl.a. på att vända rätt upp i galopp o sedan bryta av till trav. Så långt gick det bra, men jag ville även att vi skulle göra det utan att skjuta ut vare sig rumpa eller bog... Svåra grejer. Därefter v.v, han är fortfarande spänd efter den "hemska" tömkörningen med VBL, så det blev lite luftfäder.  Tyvärr gjorde höften rejält ont idag, så sen var det liniment o stretching som gällde. Men på em red jag Inez fina ponny, å på de små känns det bra att rida. Ska nog bli ponnyryttare ;) På lektionerna överträffade alla sig idag, många fina hästar! Kul med en nygammal elev oxå.  Avslutade kvällen med en mycket fin häst, som tyvärr hade lite väl mycket bockelibock i sig. Ryttaren satt kvar många bockar!

Ridinstruktörskurs i Kalmar

Bild
Fokus lektionshästar. Jag hade anmält mig att rida. På de flesta ridskolor vi är på kommer jag hem o tycker att vi nog har bättre ridskolehästar, men KBF var ett strå vassare :) Nu fick jag bara se fyra stycken, men de var väldigt alldagliga o fina. Kunde ta med mig dem hem :) Kul o lärorikt var det i alla fall, å jag fick beröm för min ridning o fina inställning till hästen. Man blir aldrig för gammal för beröm ;) Ikväll har Mira o jag hopptränare för Annie. Coco gick riktigt bra, men behöver verkligen en ny sadel! Jöns var oxå fin, kändes enkelt att hoppa idag.

Trött kropp

Känns som alla mina muskler värker i kroppen. Måste ju vara något fel på mig, men vad??? Funderat på magnesiumbrist, någon som vet något om det? Googlat lite, stämmer lite, men mycket som inte passar in. Äter nypon, men det är ju mer för lederna. Fick massage igår av en duktig massör, men märker ingen skillnad :( Fast å andra sidan sa hon att min kropp var så spänd att den inte svarade så bra, skulle kanske behöva ett par gånger till. Har bokat tid på Idrottskliniken, få se vad de säger. Tog en lång galopprunda idag på Chatte, efteråt skakade benen. Möte på LHK i em. Känns bra med styrelsearbetet, några "gamlingar" kvar så de inte behöver börja om från början, de börjar få struktur o kan börja planera "småsaker" som tex lotteri, försäljning. De tänker på djupet med att alla måste vara delaktiga. Känns bra helt enkelt :)

Uteritt på LHK

Bild
Tog ett dopp i pölen, vilket hästarna äääälskade :)

Fotbollscup i Moheda

Bild
Som tjejerna vann!!! Mira tvåmålsskytt, spelade grymt bra idag. Hela laget spelade bra :)

Tömkörning m VBL

Då jag fortfarande har ont då jag sitter i dressyrsadel, bestämde jag mig för att tk Chatte för Lisa idag. Kan rätt så bra själv, men Chatte som är så "högt" utbildad tycker jag är svår att sätta i ordentlig arbete på töm. Men det kunde Lisa!!! Kan säga att jag har lite att jobba på nu, så inspirerande :) Ikväll hade jag en pl i hoppning. Satt upp på ponnyn o försökte dressera lite. Funkade bra faktiskt. Sen ramlade jag av, haha. Men mjuk o fin som jag är i kroppen gjorde jag bara en liten volt :) För övrigt gick ridskolehästarna SÅÅÅÅÅÅÅ bra idag. Vanilla fick gå på spa efteråt som belöning.

Hoppning i massor

Hoppade först mina fina. (Tack Tova för hjälpen) De var kanon fina! Funkar bättre att rida i hoppsadel, dressyrsadel gör ont :( Får bli hoppryttare på riktigt :)  Därefter hade jag fem hopplektionen på rad. Inga tårtor alls idag, fast Molly, Johan, Maja o Kajsa var på god väg ibland ;) Men alla hästar var riktigt fina idag. Herk hoppade så bra så både Jimmy o Anna vill köpa honom, MR M får Hanna aldrig tbx, Pebben, underbara Pebben, vilken häst. Floppa hoppar som en gudinna då ingen drar henne i munnen, Marabou flög över hinderna, Vanilla likaså (fast lite väl fort...) Faydi, aldrig sett bättre, likaså Navara (ja då menar jag över hinderna, däremellan är han ju knäpp...) Hoppas nu inte att jag glömt någon. Lätt att vara ridfröken en sådan här kväll :)

Shopping dax

Bild

Nu är jag gift igen :)

Bild
Kostade mer att "reparera" den än inköpet gjorde...   Har även varit på Media Markt för att hämta min reparerade telefon. Säger bara grrrrr :( 

Massa hockey

Bild
Varit på hockey i Tyringe hela helgen, Sebs lag har spelat cup. De spelade kanonbra!!!! Fast de har tyvärr svårt att få in pucken i mål , å det är ju lixom det som räknas... Men vi (vi från LIF ;)) tyckte de var det bättre laget även då de förlorade ;) På lördagen utsåg föräldrarna (vissa i alla fall) Seb till bästa spelare. Roligt. Mål gjorde han med :) Vi föräldrar hejade på, umgicks, åt god mat o hade allmänt trevligt.   Mira har varit hemma o spelat hockey-cup + varit på övernattning på LHK. Intensiv o rolig helg.   Smilla har varit hos sin fosterfamilj på Floravägen o haft det bra, även hon har åkt skridskor.

Ridit liten Coco idag.

Bild
Jobbigt sa hon. Både för jag är liiiite tyngre än Mira, men så krävde jag oxå lite mer ;) Behöver nog göra detta lite oftare...

Känner mig lite sjuk :(

Inte bara benet som gör ont nu, utan faktiskt lite förkyld också. Stackars mig. Å då jag går på massa Ipren nu pga benet o ändå har ont i både hals o huvud så är man nog inte på topp... Fast inte sängliggande, har hunnit med massor o ända haft en lugn dag (i mina ögon sett...) Härligt väder att rida i! Smilla har varit på utvecklingssamtal. Som jag trodde, ett A-barn ;) (tur hon sköter sig borta, här hemma ser man tendens till det motsatta ibland...) Mira har hopptränat för Annie ikväll, de skötte sig jätte-bra båda två. Kanske, kanske kan bli hopptävling nu i vår :)

Tävlingsdebut för 2014

MSV B:2 o B:4 i Nybro. Faktiskt helt nöjd! (inte ofta ni hör mig säga det...) Men han hade lite gott sug i sig, lite småmissar i första o större missar i andra, men 65 o 64%, utanför placering, med de som placerade var i en klass för sig. Bara att gratulera dem till fina ritter o bli lika bra själv!

Barnarbete

Bild
Igår hjälpte Elsa o Mira mig att damma av soffkuddarna, riktigt roligt då jag sa att man kunde ha kuddkrig samtidigt :)  Idag hjälpte Elsa Mira o Seb att städa/tvätta bilen (de får lite pengar ;)) Men de kan nog behöva en liten lektion i hur man tvättar, den är nu liiiite flammig. Men helt klart renare på vissa ställen :) 

Världens bästa ridklubb

Bild
Hade idag möte med "alla" LHK:s ungdomar. Vi pratade värdegrunder. Två st från Smålandsidrotten var ute o föreläste, sk Värdefulltpiloter. Det var väldigt lättsamt o trevligt, alla barnen pratade i mun på varandra. Lite lekar, sketcher, grupparbete, fika mm. U.sek ville ha mer sånt här :) Vi diskuterade hur Världens Bästa Stallkompis är. Alla ville bli Världens Bästa Stallkompis. Å det bästa av allt, då kommer vi att få Världens Bästa Stall :) (om vi inte redan har det...?)  

Klubbtävling i dressyr

Bild
Nästan alla tävlingsryttarna från Stall Slottet, bara jag som saknas.  Coco gjorde dressyr-tävlings debut. Läskigt var det med dressyrstaket, alla transporter, att bli lämnad själv inne i ridhuset mm. Men de gjorde det och fick en clearround rosett :) Tror alla som tävlade idag fick rosett! Tack till alla tävlande, funktionärer o publik. Alla gjorde det kanon bra! Själv var jag med på Jöns. Är riktigt nöjd för en gångs skull ;) Klar förbättring mot sist, idag vågade han närma sig staketet. Egentligen gick han nog så bra han bara kan, men får nog börja träna så det kan bli ännu bättre :)  

Fulla dagar

Idag hann jag med lite kontorsjobb, mycket som ligger efter, men än så länge har jag koll på vad :) Fick jobba lite extra idag med då Fredrika inte riktigt hinner med två jobb + att jag hade en privatlektion på em också, så det var lite stressigt att hinna med sina egna hästar o barnen. Men tack vare världens finaste kusin Tova som mockade o fixade o världens bästa barn som klarar sig själva löste sig allt. Hann tom rida två vita fina hästar idag, love. Men så kul det är att ha andra lektioner ibland. En stor eloge till Hanna o Fredrika som "uppfostrat" knattarna jag hade idag, det var ordning o reda o de var riktigt duktiga :) Då jag kom hem var jag så uppe i varv att jag sanerade o möblerade om i Miras rum. Effektiv! Skulle egentligen gått på HLR kurs tillsammans med T.S, men insåg att det inte var någon ide´när jag inte ens kom hem förrän sju, behövde duscha o äta o kursen började kl. sex. Men hörde att den var kanon. Hanna o jag gick den för ett halvår sedan, även

Dumma, dumma, dumma Fredrika...

...som har gått o skaffat annat jobb. Förstår inte alls att hon hellre tar ett heltidsjobb så hon kan få ha kvar sina hästar än att jobba halvtid på LHK i några veckor till. Är inte alls glad för hennes skull... (Skojar förstås) Har varit så skönt o ha henne på LHK nu när Hanna är sjuk, ordning o reda på henne o eleverna tycker om henne. Nu blir det till att pussla ihop med vikarie igen. Får hoppas Hanna blir frisk fort :)  Men i alla fall fick jag äran att ha hopplektionen ikväll. Måååånga pigga hästar var det. Som TUR var hade jag planerat en lydnads övning. Coco var med på lektion för första gången i sitt liv, å det ar ju väldigt spännande. Lite väl spännande i början... Men sen skötte hon sig kanon :) Stolt över henne o Mira. De var alla duktiga, men de som säger att det är enkelt att rida vet inte vad de pratar om...  Fick en ny privat elev oxå, kommer nästa vecka :)

Helgen som gått

Bild
Var lite "dagen efter" på lördagen, inte van att gå upp så tidigt o lägga mig så sent... Men jag körde skit, red lite, tog bort hår från benen å på kvällen var jag på kalas i Rottne. Lördagen hade jag provskrivning i Grönt Kort o ALLA KLARADE SIG!!! GRATTIS!!! Mira o kompisarna hoppade, kanonduktiga, jag provhoppade den nyasadeln jag hade hemma o eg bestämt mig för, men se ni, den var inte alls bekväm. Så nu får jag leta vidare :( Fått ont i höften/benet igen, så just nu kvittar det nog vilken sadel jag rider i, känns som knivar i höften då jag sitter upp, suck o pust. Så här mycket hår blir det från mina ben...

GHS

Bild
J o jag tog med S o M till Scandinavium, skitkul tyckte de! Mira träffade bl.a. Patrik Kittel o fick autograf, både till sig o sina vänner Shoppade lite. Men det var mest märkesgrejer på mässan, så det spelar ingen roll om det är 50%, skitdyrt ändå. Men detta tränset blev det i alla fall till Coco.