Inlägg

Visar inlägg från januari, 2014

Pigg-Seg

Frukost hos Malin, tredje torsdagen i rad nu, gillas. Men nu har "tyvärr" Malin fått jobb, så det kan bli knivigt med frukostar i fortsättningen, i alla fall långa sådana. Blev lite lätt slö o frusen o va inte alls sugen att rida efteråt, men väl uppe på hästryggen var det ju förstås kul igen. Tur man har dessa små liv som förgyller ens dag. Vad skulle man göra utan dem? (spara en massa pengar, ha massa fritid över o inte lika mycket spån o hö inomhus...) Men sedan blev jag lite seg igen, men som tur var så red Sabina en privatlektion, o henne måste man ju var på som en igel (skoja bara, de var ÄNNU DUKTIGARE än vanligt idag :))  så då blev jag pigg igen. Tre hopplektioner efter det men  tyvärr ingen privatlektion efteråt då pållen hade trampat av sig skon. Så då blev jag seg igen o då  åkte jag hem. Ska lägga mig tidigt nu o INTE titta halva natten på Vampire Diaries...

Varför är det så här?

 " Vi blir övertalade att spendera pengar vi inte har, på saker vi inte behöver, för att skapa intryck som inte består, på människor vi inte bryr oss om" 

Lite om mitt liv.

Måste bara få säja, jag diggar Zlatans reklamfilm. Vet knappt vad han gör reklam för, men jag gillar lixom han :) Ja jag vet, VOLVO! Annars har jag glömt det mesta idag, men lyckats rätt så bra ändå om jag får säga det själv :) Fick mess av H.L igår om jag hann med en p.l. Javisst, har ju lugn dag tänkte jag. Hon kom kl.9. Då hade jag insett att Sölve var ju ledig. Samtidigt kom en annan elev som skulle rida p.l (men inte förrän kl.10, gott om tid ju ;)) Samtidigt kom hovis. Kastade mig ut för att hämta in lite hästar åt honom. Tog in två som blivit skodda för två veckor sedan... Bara att göra om o göra rätt :) Var klar med stallet lagom tills DC kom o skulle rida kl.12.30 (brukar vara klara i stallet ca 10...) Men lektionerna gick bra i alla fall :) Igår red Mira hopplektion för Annie. Summering: Kul, hon tjatade inte lika mycket som du :) Haha, tyckte allt det var lite jobbigt på läktaren då jag inte kunde lägga mig i. Fanns ju mycket att rätta till ;)

Tjej-hockey

Bild
Roger lär ut köttbullen o Barbapappa. Ja jag hade aldrig klarat något av det... Son tack fick han dra tjejerna en runda sen. Mira körde så fort så hon inte ens fastnade på kort :-)

Härlig lördag!

Sovmorgon som inte blev sovmorgon, för när man får sova kan man inte. Varför är det alltid så? Hade först date m Björn så vi kunde hämta lite spån, sen hade jag hopplektion på LHK för ett härligt gäng ungdomar. Duktiga de börjar bli! Därefter råkade det bli en dressyrträning för Eva Lekander http://www.lekander.com/ . Fredrika red för henne o jag hakade på. Inte behöver man alltid planera så bra :) Roger var med Seb o fotbollslaget i Älmhult, skulle åkt o hämtat dem men R stannade kvar, så då hann jag med en tur på Navara i skogen tillsammans med Madde o Jafar. Navara var lugn o Jafar pigg. Konstigt, brukar det inte vara tvärtom??? Även Jöns fick sig en promenad i skogen. Under tiden jag hade hopplektion råkade vi "vädra" huset, 14 grader då jag kom hem. Nu 18, men jag sitter under filten o väntar på att maten ska bli klar. Skulle egentligen haft gäster ikväll, men då vi inte visste om fotbollskillarna var klara kl 18 eller 21 eller ännu senare blev vi tvungna att ställ

VBL kommer inte imorgon :(

Hon är sjuk. Så ridhuset är ledigt från kl.11!

Här kommer svaret:

En skimmel, flera vita hästar. Moahaha, Ida Ärtskida, du är bara för bäst!!! Snälla, flytta tbx, saknar dig 😍 Vilket som, satt på en av de vita idag o hade lektion för en av de andra, LIKA DUKTIGA IDAG! Undrar hur länge detta håller i sig? Gäller att njuta så länge det varar :) Men det är fler som är pigga o glada. En liten Kelly fick en stor Annelie på sig idag, efter att hon busat iväg med sina ryttare lite väl många gånger. Stor häst i litet format, hon kändes inte så liten att rida faktiskt!

Skimmlar ska det va!

Ridit en vit, tömkört en vit, sett en vit hoppa, å alla gjorde det lika bra. Synd det inte finns fler vita i mitt liv ;) Hmm, hur stavas egentligen skimmlar? Skimlar? Ser konstigt ut båda. Skimmel helt klart, så då borde det vara skimmlar? Kan vara så att skimmlar egentligen inte finns som ord?

Det blåser lite...

Idag när jag mockade hagen var det extra svårt. Inte nog med att man måste sparka loss det från marken, på vägen därifrån ner i skottkärran flög de iväg. Grrr, inte kul jobb i vanliga fall, å inte blev det lixom bättre. Hockey idag med, Växjö denna gången. Oavgjord, men LIF borde ha vunnit, de var såååå duktiga!!! Passade på att gå in på Hööks innan matchen, vips så flög lite pengar iväg, haha :)

Mira har spelat poolspel i dag med D-pojkarna

Bild
Oavgjort i första o VINST i andra med bla Mira som målskytt!!! Sebbe har varit domare. Kul lördagsaktivitet. Började dagen med hö o skit körning, kanske inte låter lika kul, men trevligt md gemenskap :)

Lååångt o lite irriterat inlägg

Är så trött på att behöva förklara för folk om hästar verkligen behöver ha täcke eller inte. Kan ju erkänna att vi hästmänniskor som vill lära ut ridning och hur hästar fungerar inte lyckats så värst bra, medans däremot handlarna lyckas bättre. För visst vill väl jag också handla massa täcken, o framförallt lite bling bling, för nog blir jag väl en bättre ryttare då?  Har täcke på de flesta hästar jag har hand om, mot bättre vetande, för några av dem hade klarat sig alldeles utmärkt utan. Det var faktiskt ett reportage om just detta i senaste Ridsport. En frisk häst, i gott hull, med bra päls, som har lite vindskydd i sin hage o som får mycket mat klarar kyla mycket bra. Beror ju naturligtvis även på hur många timmar de är ute. Regn däremot, då fryser de lättare. Oftast klipper vi våra hästar, men man kan gärna tänka till lite innan, kanske inte behöver klippa hela hästen? Pälsen är ju faktiskt till för att skydda. Då det är kallt reser sig håret upp o då bildar det luftfickor som

Åååå vad roligt det är att jobba!!!

Hinner ju bara med hälften av vad jag vill göra. VILL fakturera allt NU, VILL få ordning på medlemsregistret NU , hade styrelsemöte i måndags å då blir man alltid lite mer sporrad :) VILL rida alla hästarna mer. De är bra, men bra kan alltid bli bättre! Men framförallt är det ju ASKUL att ha lektioner!!! Hade mina första idag (lektionerna har varit igång en vecka, men jag har ju haft semester) Tema idag, RAKRIKTNING o SITS . Enkelt o basic, kan bli tråkigt, men idag gick alla hästarna KANON (extra roligt då ) Ett stort plus till Herk o Pebben o Vanilla , de var extra fina idag :) Har  även haft lite privatlektioner, å tro det eller ej, men det är ÄNNU ROLIGARE !!! Något som inte är lika skoj är då man mockat hela hagen i en hage som är frusen med massa hål o hårda toppar, å man sedan välter skottkärran på väg in...:(   Lite LHK info: Vi letar efter en liten stor häst. Både för att vi behöver en o att vi kanske vill sälja Herkules. Herk är duktig men visar ibland att h

Trysil en vecka

Bild
Blir ju alltid så bra då man tar kort på sig själv.... Halva gänget Söta vi är... Barnen Fermskog En hög med skidåkare Jenny glider nerför backen Så fina Mycket poserings kort, men svårt att ta bra kort i backen med liten kamera Vi fick passa på att ta kort då det var fint väder, vilket inte var så ofta. Men vi slapp ju den bistra kölden i alla fall :) Smillas tokiga skidlärare. Barnen ville lära sig att åka skidor upponer.   En härlig vecka men ett underbart gäng. Nu planerar vi sommarsemestern, men antagligen kommer vintersemestern bokas innan. Blir troligen Trysil igen (om vi inte åker till Aspen eller något annat skoj. Det är allt förlänge sedan vi var där) Mycket bättre skidåkning än i Sälen, o Åre är så långt bort.

RGB

Clinic med Rolf-Göran Bengtsson idag på Flyinge. Hade ju varit fantastiskt roligt att se, han är definitivt min största förebild inom ridsporten. Men man kan inte vara överallt o nu har jag andra uppdrag. Klona?

Nyår 2013-2014

Bild
Volleyboll som vanligt Roger ägde... Alkohol passar ju inte tillsammans med sport, men på läktaren brukar det ju intas lite i de flesta sporter, så vi satte oss där ibland :) Potatisskruvar till huvudrätt. Till detta hade vi fantastisk renfile´, det absolut godaste jag någonsin ätit!!! Min man o jag Musselsoppa till förrätt. Jenny som INTE äter musslor åt både sin portion o sina grannars musslor... Bra betyg eller hur? Man ska ställa ner sina glas försiktigt, men EMil sa att det var 30% på Line glas nu som tur är :) Så kära Efterrätten lika suddig som alla andra började bli vid detta klockslag ;) No comments på de följande korten... Naturligtvis blev det Singstar 12-slaget Vissa firade på annat sätt :) Rätt lugna hästar ända tills de fyrade av fyverkerier 50 m från stallet. Grrrr Tack alla för en trevlig dag/kväll. Osäkert om det skulle bli något firande med sjuka på alla håll o kanter, men det

Gott nytt år alla nära o kära

Bild
Så här såg vi ut på tolvslaget för två år sedan. Samma jacka som i år o Roger har glasögon :)