Inlägg

Visar inlägg från november, 2013

VBL

Bild
Trodde det var säsongens sista träning, men det visade sig att de andra ville fler gånger, fetnice! Jag tycker det är perfekt att träna minst en månad till efter sista tävlingen. Att få öva på lite svårare saker som man inte vill/kan träna på under tävlingssäsongen, samt lika bra att träna på så länge underlaget är bra (fast det kanske det inte är längre...) I alla fall tränade vi på piaff o passage idag... Haha, ja, ni skulle sett det hela, Chatte fattar nada! Anledningen att vi går in på sådana här saker är att han måste lära sig böja sina ben mer, han är ju allt lite loj i traven. Men talang för Piaff, nja. Talang för Capriol, JAAA :)    

WE på lektionerna idag.

Bild
Fast det hela var ju en dressyr lektion ändå, fast man kan maskera dressyren lite, så lurar man eleverna att det inte är dressyr (för dressyr är ju lite tråkigt o töntigt...) å så blir det skoj i stället ;)  Det var bara lilla Floppa som inte ville gå på bron, men hon hade hovarna på!  Har lärt mig av min lilla WE- ridfröken att man ska inte tvinga hästarna, så vi klappade henne glatt o lät henne gå därifrån.
Bild

350 besökare idag

Vad har hänt, har alla i Sverige haft tråkigt o bara letat bloggar? Ska nog börja ha reklam så man kan tjäna pengar på det här ;)

Hästens dag

Bild
Det har jag firat med att köra på barn från Förskolan Juvelen. Tack vare dem så insåg jag att det var Hästens dag...  Andra firar tex genom att gå på Ryttargalan, men det tycker jag verkar lite för flärdfullt för mig... Jag trivs bättre i "mitt" lilla ridhus med "mina" elever.  Hästkram på er alla!!!  

Kyra Kyrklund-Strömsholm

Bild
Detta vill jag åka på, någon som vill med?

Tur till Helsingborgs djursjukhus

Bild
Min lilla problemhäst Emmi som jag har arbetat med en månad som inte vill bli riden åkte vi ner med, jag o hennes ägare. Vet. såg ju tydligt att hon fick panik o inte vill, men tyvärr hittade inte han heller någon orsak till detta. Men roligt att få bekräftelse på det jag har kontrolerat, samma saker gjorde även han o huttade inget. Nu är det upp till försäkringsbolaget att bestämma hur vi ska fortsätta. Emmi fick i alla fall åka hem till sig, så nu kan jag ta emot en ny in/tillridningshäst :) Ida var med med en av sina fina hästar, blev lite behandling i ryggen på henne. Vi hade Johan Lentz, samma som jag hade till Chatte då jag var där för 1,5 år sedan. Tycker han är riktigt bra! ( borde jag ju inte tycka eftersom han varken kunde hjälpa Chatte eller Emmi...)   Ett stort tack till de som höll ställningarna hemma, Malin som fodrade o Marie som mockade åt mig. Tack snälla ni!

Johanna-40 år!

Bild
Grattis, en dag försent här, men jag grattade ju igår på riktigt :)

Jag- Vikarie

Först jobbade jag åt mig själv, sedan gick jag in o tog Hannas pass. Tur att vi båda jobbar kort-dagar på måndagar :)  Men på fm hann jag med ett besök från Särskolan där de idag hade en ny elev med. Han ville INTE rida, men det lyssnade vi inte på. Han fick sitta framför mig på duktiga Frost o åååå så nöjd o glad han blev :) Därefter en p.l, svettigt värre för dem, de fick jobba med så svåra saker som grunderna. Nu låter jag nästan lite ironisk, men de är svårt ! Att lyssna för lätta hjälper, vara eftergiven, börja med bakbenen, bära sig själv, framåtbjudning, rakriktning mm. En elev som letar häst testade Navara, de jobbade fint ihop. Fick sedan hjälp att mocka, det gillas! På kvällens lektioner var det hoppning, kul med "nya" elever, de red bra men tyvärr bidde det en avramling o kanske ett nyckelben som blev skadat. Hoppas inte det :( Hann faktiskt med att laga mat, rida Chatte, ta hål i öronen o handla också, men liiiite trött känner jag mig allt i kroppen nu

Nu har även Mira fått hål i öronen!

Bild

Tjej-kväll på Kosta Spa

Man fick testa på olika träningsformer, ansiktsmasker, bli sminkad, bubbla, mingla o bara ha det mysigt. Jag testade både Zumba o Yoga, gillade verkligen Yogan, fick ansiktsmask o väääääldigt många små prover (antagligen för klockan var mycket o de ville bli av m Jenny o mig...) Vi två vann även på våra lotter, en Bystkräm o en kräm för kvinnor 40+. Gissa vilken som fick vad...;) Så mycket som vi skrattade denna kväll var det länge sedan jag gjorde, så härligt <3 p="">

Kurs för Jens Fredricsson

Bild
Mycket stillasittande på dagarna, många sådana här frågor, inte riktigt min grej, men det är väl det som är det bästa, att arbeta med det man inte är bra på. Fast inte lika kul... På kvällen var det clinic, å han gör allt så enkelt o med glädje. En verklig inspiratör!  På natten hade jag BPK:s ridskolechef Cissi som rumskompis, vi hade lite läxa så vi låg o jobbade/pratade lääääänge. En läxa som de aldrig tog upp sedan, fast det var nog meningen, för det viktiga var ju att hitta våra egna vägar o lösningar. Clinicen på kvällen var öppen för alla vilket jag hade missat, synd, hade gärna tjatat med många LHK:are.  Så nu alla Goa elever är jag ännu mer taggad!!!

Mina lektionshästar

Chatte o Jöns har ikväll praktiserat som ridskolehästar.  Jöns vill nog aldrig mer göra om detta, det var ju jätte jobbigt! Först o främst jobba en hel timme, matte brukar i vanliga fall ha alldeles för bråttom så hon rider bara en halvtimme, å så skyller hon på att unghästar inte ska gå så länge. Sedan skulle man  flytta för skänkeln, å därefter skulle man göra något som hette sluta, Asså då slutade jag lyssna både på henne som satt på å hon som stod i mitten. Inte nog med det, enkla byten stod visst på schemat oxå, det bara MÅSTE vara för avancerat för små bebisar? Fast duktiga Jöns gjorde det förstås galant ändå :)   Chatte däremot har gärna fler sådana här vilodagar :)  Ryttarna å sin sida hade vissa problem att sitta på mina pållar å jag tror nog de kommer ha viss träningsvärk i morgon ;)

Grattis igen kära far

Idag har han lyckats få den sjätte dubbel-championen i sin ägo, Kim tog en etta på jaktprov idag. Han var så stolt o glad då jag träffade honom :) De andra hundarna har hetat Kim, Zenta, Zita, Kim, Zeppy o så nu en Kim igen (fantasin flödar då de sätter namn...) Han har haft några till som varit utställning-champion o några som varit jakt-champion, men inte både och alltså. Idag har jag annars VABBAT. Eller just det, borde gjort det då Mira varit hemma o sjuk, men då man har knasigt jobb där det inte går att stänga igen o svårt att få vikarie har jag fått jobba rätt mycket ändå. Ingens fel, det är så det är men visst är det tråkigt. Speciellt då Mira säger; Jag är aldrig sjuk o då jag är det kan du inte ens stanna hemma :( Inte lätt att vara arbetande mor ibland... Annars var hon rätt glad då hon vaknade o var sjuk. I vanliga fall är hon aldrig sjuk på skoldagar utan bara på lov, så nu sa hon att nu kanske jag kan få vara frisk på loven :)

Smilla har tagit hål i öronen.

Bild
Efter första hålet ville hon bara ha ett... Men det blev två :-) Det var tvunget att bli innan Franks kalas (å nej, hon är INTE kär i Frank :-)) Mira skulle oxå tagit idag men fick inte då hon hade feber, blir nästa måndag i stället.

Grattis pappa på din 70-års dag!

Man skulle ju kunna tro att dottern hade i alla fall ett litet kort på sin kära far, men nääää... Usch vilken dålig dotter han har. Fast han läser ju inte min blogg, så skit i det ;)

Denna lapp hittade vi vid kaffet idag :)

Bild
Asså ni e ju bara för goa!!!

Tiden rinner iväg

Inte ens hunnit blogga. Många hästar att rida, jobbat lite extra då Hanna är sjuk, haft ont i benet o mina händer domnar så det är svårt att göra allt man vill, min inneboende blir jag inte klok på, ( någon som kan prata med hästar får gärna komma hit) den stora rödhåriga har lärt sig öppna hag-grinden (han kan även öppna boxen ) Ja men annars är det bra :)  Tränade för Lisa igår, hade jätteont, tog massa piller men det bara skar som knivar då jag satt upp, trodde aldrig det skulle gå, men sen satt jag jättebra, mjukt o avslappnat, länge sedan jag satt så bra, å efteråt kom jag knappt av. Konstigt va? Övade på tvåor o ettor, gick inte kanon, men häftigt att få öva på det igen ( har inte velat göra det i tävlingssäsongen ) Gjorde saxen, å då jag bara gjorde rätt gjorde även Chatte rätt ;) VBL!!!

Precis utanför placering.

Såg nu att jag kom precis utanför placering i sista... Hade bästa tiden med över två sekunder, kanske red lite onödigt fort...? Bara en dubbelnolla. Snopet. Jag grämde mig allt lite att jag klantade mig med vägen redan efter rundan, nu gör jag det ännu mer :( Får väl skylla på orutin. Eller på att jag är dressyrryttare... ;)

Fars dag

Har firats idag genom att min pappa sluppit se mig o barnens far fått umgås alldeles själv med två av sina barn, det tredje snodde jag med mig...;) Hurra för far!

Hopptävling i Nybro

Bild
Dåliga kort, jag vet, men mobilen tar lixom inte bättre :(   Jöns var för första gången utanför Lenhovdas gränser, å gjorde det så bra. Ett stopp o ett pet (på samma hinder, det var lääääskigt)  i första rundan, clearround i andra o bra runda :) Chatte fantastiskt fin i båda, kom tvåa i 1.00m , men i omhoppningen i 1.10 glömde ryttaren bort lite vart hon skulle o fick svänga lite hastigt varpå hon rev det o nästa pga dålig rytm, sedan fin igen. Men det har varit en lång dag, åkte redan kl.7, så svårt att hålla koncentrationen på topp. Men är så glad över att ha två så fina hästar :)  Det var många LHK:are på plats, riktigt kul ju :) Anledningen att jag åkte var att jag skulle hjälpa Wilma som åkte på sin första tävling. Hon red två felfria rundor, så mycket bättre kan det ju inte gå! Åsa placerade sig som fyra i samma klass som mig, de andra red också mycket fint, de flesta felfria. KUL!!! Tove red sin sista (?) tävling för LHK, lycka till även i fortsättningen!

Så här ser det ut ibland i min sadelkammaren.

Bild

Km i dressyr

Bild
Det gick inte så bra för Mira idag, klarade inte clearround, men lyckades ändå bli klubbmästare tillsamman med Emma. Själv kunde jag inte vara med då jag var tvungen att döma. Roligt men inte det lättaste... På bilden har vi några av alla klubbmästare!

Bowling

Bild
Min familj + en Noah + nästan hela familjen Hildingsson. Humöret varierade på vissa, men alla slutade med humöret på topp :-) Det var tydligen 3,5 år sedan vi var där sist, fy skäms Stig ;-)

Gör man mycket hinner man med mer :)

Hoppat mina killar idag. De var alla tre så mjuka o spänstiga. Red "bara" liten studs + en komb, massa övergångar o tempoväxlingar. Bra gymnastik helt enkelt. Hann även med att rida en guling idag, inte ofta jag sitter på henne (Vanilla) Hon var mycket bättre än sist jag red henne. Finns hopp för LHK:s hästar :) Mitt projekt visade att jag hade lite att bita i, hmm, blir inte riktigt klok på henne???   Skulle haft två privatlektioner idag, men den ena fick ställa in pga senskada på hästen, tråkigt :( Men den första fick jobba hårt, å liiite bättre blev det allt ;) Mina övriga elever har alla ridit bättre än de brukar, roligt att vara ridfröken då :):):)   Nu sitter jag i soffan o har lite ont :( Benet värker, händerna domnar, ryggen stel. Bläääää :(

Smp

Bild
Då man äntligen kommer med i tidningen väljer de ett kort där jag sitter f-t. Ringde Lisa, min tränare o skulle säga att jag måste byta tränare eftersom jag sitter så dåligt, men jag han inte innan hon sa att om hon någonsin sett mig sitta så dåligt hade hon slängt av mig från hästen :-) Fast det är klart, det kanske var detta jag satt bäst på...

Emmy hos tandläkaren

Bild
Jodå, även hästar behöver få sina tänder tillfixade. Jag kollade Emmys tänder när hon kom o såg att hon hade lite överbett o därmed hakar + lite vass som behövde slipas. Men fixa det kan jag inte, så då fick Christine Börjesson komma å som tur var ställde hon samma diagnos som jag, alltid kul att ha rätt lixom...;)

Tävlingshelg med debut i MSV A.

Bild
Tävling i Tingsryd, blev sena ritter, idag startade jag 18.28. Inte så synd om mig men stackars funktionärer som hållit på sedan i fredags+ allt förarbete. Igår red jag MSVB:2 o 4. I första stod han emot så jag fick jaga på honom lite, en felridning o lite små missar, 65,9 % o precis utanför placering. I andra var han bättre fast med fler missar :( 65,3% o 4:a! Fast det trodde jag inte så jag åkte hem :) (jag gjorde en Annie...) Idag debut i MSV A. Rätt bra ridkänsla faktiskt, en hel del sjuor men även en hel del femmor o sexor. Men framförallt missade jag i nästan allt m koefficient. 4:or på skritten, 5:a på den ena piruetten o 3:a på bytesserien :( Ja då ligger man inte i topp... Det är ju det svåra vi brukar ha lätt för, som att byta. Men naturligtvis pisstråkigt m skritten, där tappar jag massvis m poäng som jag inte kan göra något åt. Igår hade jag sjua på den! Men bara att ta nya tag, en hel vinter att träna till nästa gång!!! r  

Höstlov, höstlov, höstlov!

Bild
Dagen började med privatlektion för Jennifer o hennes nya fina häst. Den där Jennifer, hon upphör aldrig att förvåna mig ;)  Sedan dax för mina vanliga tanter, fast i dag var medelåldern betydligt yngre tack vare Matilde.  Vi drogade både MR M o Navara så att det gick att klippa dem, är faktiskt inte säker på att de nyktrat till än... Räcker nog med halv dos nästa gång...  Fick även äran att följa med US på deras uteritt, passade på att ta med dem på en härlig galopprunda. Rätt säker på att hästarna sover gott inatt ;)  dressyrpass på finaste i hällregn, tävling i morgon ju. Blev även en liten ritt på "den galna hästen" i skogen. Var klok o förståndig o ledde henne förbi alla hemskheter så hon inte skulle bråka, å då jag skulle sitta upp insåg jag att jag glömt hjälmen.snopet. Blev bara att gå tillbaka o göra om, göra rätt lixom. Hästen skötte sig i alla fall, det var ju det viktigaste. Bjöd sedan in mig till Glosisarna på en kaffe o fick mat. Ska nog göra om