Inlägg

Visar inlägg från september, 2013

Vann fälttävlans-DM!!!!

Bild
Slog även en OS-ryttare :) Hon hade dock inte sin OS-häst...

Fälttävlan i Udden-DM

Bild
Fina pojken vann idag :) Bra dressyr, liiiiite matt men helt ok, ett pet i hoppningen o så gick han som på räls i terrängen, det var bara att hålla i sig o följa med. Låg trea innan terrängen men avancerade till etta! Bara en felfri runda till i lätt klass o jag kan sen avancera till enstjärnig :) Tack Jimmy för sällskap o hjälp!

Mira o hennes hästletande

Bild
Det funkar ju kanonbra med Coco, men hon är ju bara tre, o vi tycker nog det hade varit bra med en läromästare i stället. Har satt ut annans på Coco, både för att sälja o att byta. Har fått en hel del svar, tittat på någon men inget vi fastnat för.  Förrän idag. Då hittade vi Rasputin, jättetrevlig valack, lite smålat men kunde mycket, tyvärr lite gammal, 16 år, men han kan ju hålla många år till.  Fast nu tror jag vi bestämt oss för att satsa på Coco :)

Varma omtankar

Igår fick jag veta att en ridelevs mamma nominerat mig till Sveriges hjälte (eller något sådant) Hade tom kommit så långt att de ringde henne, men de tyckte inte en ridlärare kunde bli detta... Å en annanridelevs mamma sa till mig att jag var världens bästa ridfröken, det ni! Nu har hon kanske inte så många att relatera till, men ändå :) Sånt här behövs i höst mörkret! Så alla där ute, passa på att säga något fint till någon ni tycker om!

Disco kväll

Bild
Sebbes klass arrangerade, för Smilla var det hennes allra första, såååå spännande, å för Mira var det första gången på det sena discot. Smilla var på förfest hos Meja, där de fick öva på musikstopp, snöboll o allt va det nu heter. Det allra värsta är, att nu måste man vara vaken tills de stora kommer hem, å discot håller på till halv elva!!!

Trött

Både igår o idag har jag ridit " mina" tre hästar innan jobbet, å på jobbet har jag ridit 1-2 st innan lektionerna börjat. Å idag passade vi på att löshoppa lite efteråt då det var massa hinder framme. Så just nu sitter jag i soffan o känner hur benen värker lite :)

Kan berätta att jag blev många saker rikare...

Bild
...kanske lite för många saker... Bl.a. Köpte jag ett par kanonfina termostövlar från Jacson i stl. 31-32 för 230kr, men så visade det sig att vi redan hade ett par hemma... Någon som vill köpa dem? Annars lämnas de tbx. Som tur var "vann" jag inte men det var nära. Förstår inte hur det kan bli så mycket, å jag skulle med lätthet kunna köpa lika mycket till!!!  

Övernattning i Ullared

Bild
Barnen har studiedag i morgon, så då passade vi på att åka hit. Riktigt mysigt har vi det i vår lilla stuga :-) Får se i morgon hur mycket rikare på saker vi är....

Vinst för LIF:s f-02/03!

Bild
Men tyvärr förlust för Sebbes lag :( 

Lokal dressyrtävlingar på LHK

Bild
Andra o sista omgången i div.3, å vann idag o totalt gjorde BPK, GRATTIS!!! Tyckte det var en hel del fina ekipage, bla LHK:s "egna" ryttare Annie o Maja. Tyvärr fick Josse stryka sig pga sjukdom. Det var en lite ryttare på en lat liten häst, de var så sööööta. Tyckte domaren skulle låtsas att hon inte såg då de gjorde lite fel o ge dem hööööga poäng, men hon var hård o rättvis rakt igenom :-) Själv var jag tävlingsledare o satt mest o skrev protokoll, roligt jobb. 

Välkommen till LHK Vanilla Ice!

Bild
Nu har hon kommit hem, min nya arbetskompis :) Hoppas vi kommer trivas ihop, o att alla ni gillar henne! Det är ett sto f-00, ca 164 cm e-okänd som är e-Bernstein, u-sto som är e-Anart-Urbino. Haft fyra föl, hoppat lite Pay and Jump, pigg o glad häst.

VBL

Bild
Äntligen är hon tbx, alldeles för långt uppehåll med en hel månad. Kan ingen annan skjuta de där älgarna i Norrland? Jag red Chatte, han var riktigt fin, så nu vill jag ju vara med på DM på söndag.... Sedan bidde det ett återbud, å då passade Emma på att träna på Jöns. Hon hade aldrig ridit honom innan, men det gick så bra så. Stolt uppfödare, ägare o tränare :)   På tal om stolt tränare, det var jag verkligen i lördags på klubbtävlingen. Men tyvärr fick en av mina elever ta bort sin häst i onsdags då hästen bröt benet. Så sorligt :( Tänker på dig!

Tränarkurs för Gretzer o Lundholm

Bild
Båda är tränare för fälttävlandslandslaget, båda har varit förbundskaptener för hoppno dressyr landslagen, tillsammans är de oslagbara! Så ödmjuka, så inspirerande. Vill ha mer sånt här!!!!

Bild på den fina väggen

Bild
Tack Björn, Stig o Roger som fixar o donar! Idag har jag hopptränat mina 4-benta pojkar, Jöns själv o Chatte för T.H. Gick bra med båda, men naturligtvis är det mycket som ska bli bättre. Det är väl de t som är tjusningen med ridning ;-)?

Min söndag

Bild
  Har haft fullt upp som vanligt men känns inte som jag fått mycket gjort, konstigt. Har inte ens hunnit rida. Men jag har tittat på en blivande arbetskompis, hmm, få se om hon blir anställd eller ej ;)   Bästa Jenny tog med hela barnaskaran på bio i em, Smurferna 2. Betyg: BRA!   Å stalltomtarna har fixat väggar upp till skullarna, blir så fint så. Tack snälla, snälla ni!!! BIld kommer kanske sen. Jag har faktiskt höst-brukat lite också. Å lagat mat,  bakat två sorters kakor, handlat mat inte mindre än två ggr. Så lite har jag ju ändå hunnit med :)      

Klubbtävling i dressyr med första deltävling i KM

Bild
Inte mindre än 18 starter, kul med så många :) Mira debuterade LC:1 med Kelly på braiga 65 %, inte mindre än 7 % mer än vad hennes morsa fick ;) Jag lovar att jag ska göra allt för att det inte ska hända igen ;) Jöns tyckte det var väldigt läskigt med dressyrstaket kan man säga...  Kelly busade lite m Mira, å hon bara satt lugnt o tvingade henne gå fint igen, STOLT MAMMA!!!! Då mor o dotter red nästan samtidigt fick snälla Sabina rycka in som coach, å det visade ju sig att det gjorde hon bra, tackar, tackar!   Stolt tränare överhuvudtaget, MÅNGA fina rundor. Hästar som brukar vara spända var nu coola, hästar som brukar busa skötte sig bra o hästar som brukar vara stela var nu mjuka o fina. Nästan så jag blev lite tårögd :) Å en liten tjej som gjorde sin debut på sin allra egna lilla häst, så kul att de vågar o vill vara med.   Å roligt med en ny domare, Kikki Rooth. Jättetrevligt dömde hon o pratade med alla efter deras ritt, fint tycker jag.   Tyvärr kunde jag inte

Tur man är lättroad!

Då jag har hopplektioner brukar jag tänka att det är allt roligare med hoppning. Ikväll var det dressyr, programridning stod på schemat, å då tänker jag att det är allt roligare med dressyr =) Duktiga elever, hoppas jag fick någon intresserad att anmäla sig till lördagens klubbtävling i dressyr...? Avslutade dagen med en privatlektion, även hon fick rida program. Men det är så roligt, det har hänt så fantastiskt mycket sedan jag såg henne första gången (i somras så det är inte så länge sedan)

Boxercise

Bild
Fick gå tidigare från Miras föräldramöte, lite ångrar jag det, men träningen var kul! Att slå är skoj, Sara tyckte jag slog för löst :) Men jag vill ju hellre jobba med kondissen så då är det bättre med frekvens. Det var lite intervallträning oxå, fy bubblan va jobbigt! Får se hur många gånger man hinner gå. Smilla sa på kvällen att jag träffar inte mina föräldrar så mycket (fast hon sa det glatt) Men då kände jag att det kanske inte är så viktigt att göra sådana här saker...
data:image/jpeg;base64,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

Om man planerar in mycket hinner man med lite till :)

Fått undan en hel del på jobbet idag, ni vet småsaker som aldrig blir av, de gjordes idag :) Känns skönt. Ridit fyra hästar + liiiite på en till. De flesta fina men en av dem fick jag sitta av o longera för o kolla om han var halt, men det var han inte vad jag kunde se. Jag tänkte att man kan inte gå så här dåligt utan att vara halt... Usch, men det går nog bättre i morgon... Jöns hopptränade ikväll, å då han haft boxvila i sex timmar innan var det mycket energi i honom, fiiiin att rida var han då :) Varade säkert i tio minuter innan han blev trött, hehe. Kul att hoppa tyckte vi båda fast han är nog ingen mästerskapshoppare. Fast jag kanske inte är någon mästerskapsryttare heller... Haft lektion för duktiga Wilma. Coco o Hogin har fått sko vilket vimsiga Coco inte tyckte var så skoj. Barnen skulle ta hand om detta då jag var fullbokad o hovis kom ca 6 timmar försent (...) men som tur var kom Jenny, för barnen tyckte hon var läskig o gömde sig i sadelkammaren :)  T.s möte o Mir

Cykelfest

Bild
Vi hade förrätt, bjöd på kräftsoppa som blev fantastiskt god om jag får säga det själv  (tack Lotta-Petra) Men jag kommer ju inte ihåg att man ska ta kort på maten utan tar på gästerna i stället ;) Vi hann sjunga lite Singstar, Toyan ägde! Söta badmintonkompisar Kommer inte ihåg vilken låt, inte ens vem som vann. Roger borde ju gjort det men man vet aldrig :) Herr o fru Kjelle´n var också våra gäster men de ville inte vara med på bild. Därefter åkte vi till fam Förster i Granhult (vi behövde inte cykla dit utan fick skjuts :) ) Å efterrätt fick vi hos Liselotte O Glenn. Fantastiskt roligt var det o jag vill göra det igen. NU!

Övernattning på LHK

Bild
Fantastiska u.sek har återigen övernattning, denna gång i militärtält i ridhuset. Jag vill oxå vara med!!!

Hurra hurra hurra, för Roger ida!

Bild
Puss på dig din gamle gubbe ;)

Min dag

Har haft tre lektioner i solen, ridit i solen o provat häst i solen. Gillar min dag :)  Kul med privatlektioner även då det är dåligt väder, så bara boka in ni ;)

Rocky 783

Bild
Denna ponny provred vi idag för ett eventuellt byte mot Coco. Jättesöt o vacker men alldeles för pigg o stark. Imponerad av Mira som bara klarade av denna häst hur bra som helst, men nej, det blir inget  byte. Coco får stanna ett tag till. Hon däremot, skötte sig super!!!

Hur killar o tjejer umgås

Bild