Inlägg

Visar inlägg från april, 2013

Tävlingshelg

Bild
Började helgen med att bygga bana inför LHK:s lokala hopptävling med bla detta fina hindret. Debuterade Jöns i 0,90. Lite för tufft egentligen men vi kom runt med två stopp (de hinder jag ej hunnit visa honom) så jag är mer än nöjd! Chatte rev ett i omhoppningen i 1.00m men i 1,10 kom vi trea :) Han var jättefin! Söndagen var det fälttävlan i Udden som Chatte o jag VANN!!! Inte nöjd med dressyren, han kändes lite off, men svårt med så stor häst på liten bana. Hade dålig skritt igen o dåliga halter = 4:or. Men en hel del NIOR!!! (inte ofta man får det...) Totalt 73,250%. Bästa ritt i terrängen :)

Ruby o Coco spekulerar

Bild
I vad som händer uppe på klubben idag. De vill vara med'

SMS-grupp

Fixade en sms-grupp för T.S, dvs att man skickar sms till ett nummer o så får en hel grupp det. Skitsmart :) Men gissa om telefonen plingar nu. Alla svarar ju på ett sms!

Hoppträning för Tomas Hammar

Både kungen o prinsen fick vara med ikväll, båda så duktiga så :) Tycker Tomas är bra för han säger hela tiden att mina hästar är så välridna o jag så duktig.  Beröm kommer man långt med, så honom gillar jag :) Haha. Men frågan är vad är det för skillnad mellan dressyr o hoppning? Förrutom att det är hinder man ska komma över så ingen. Inte för mig i alla fall. Du måste vara noggran, det finns inga genvägar. Noga med vägen, sitsen, balansen. Använd enkla hjälpmedel, ta bort skarpa bett o inspänningstyglar. Stärk hästen o ge den tid. För min del ska jag få igång bakbensaktiviteten mer o länga halsen. Precis samma sak som jag jobbar med i dressyren. Ja detta var summeringen av kvällens lektion o Tomas vision. 

Massor med blommor.

Bild
Miras födelsedagsblomma från sin morbror  Miras o Smillas blommor från farfar förra helgen som nu blivit nedklippta o lagda i vatten pga slokande stjälkar, men nu blev det fint igen :)  Mina namnsdagsblommor från mamma. 

Grattis Mira 10 år!

Bild

Gör ett nytt försök-hjälp mig välja hjälm

Den översta är en Casio, lite tuffare o snyggare tycker nog jag. Den understa en klassisk modell, men Back on track, antagligen bara buffel o båg att det är bättre men det går ju jag på ;) Båda är ok i pris ca 1200-1500kr.VIlken tycker ni?
Bild
Bild

Snart blir det fika :-)

Bild

Letar hjälm-hjälp mig!

Vill inte betala för mycket , men har här hittat två jag gillar. Den ena klassisk model, en Back on track, gillar ju jag lättlurad som jag är, säkert inte bättre än något annat. Den andra tycker jag är snygg, tycker nog bäst om den. Vad tycker ni?

Ridhjälm - SALE

Ridhjälm - SALE

Mistrall Blommotiv - Ridhjälmar - Ryttare

Mistrall Blommotiv - Ridhjälmar - Ryttare

Chattes terrängträning

Bild
Han var så duktig så, klok som en uggla Fint kort Vet inte om han tycker detta var läskigt, han vågar i alla fall inte titta ;) Ser jätte litet ut. Första gången han hoppade trappan blev det en utbrytning på stockarna efter, mest för att ryttaren inte var med :) På det största hindret hoppade vi av extra tidigt så att han fick ta i lite... Detta hindret var roligt :)

Bild-boom från Jöns första terrängträning

Bild
Måste jobba på mina miner ;) Kan väl säga att till en början var det LÄÄÄÄSKIGT! Här kommer en bildserie på olika sätt att ta sig över ett o samma hinder... Inget fel på bakbensaktiviteten ;) Nu börjar det likna hoppning! Lilla Jöns kommer nog sova en vecka efter denna dag.

Pay and Jump på LHK (samma som en klubbtävling om någon undrar)

Först ut var Mira på VÄRLDENS BÄSTA EDDIE!!! Mira har blivit sååååå duktig, är modig, å tillsammans med Eddie kan det ju inte gå annat är bra :) Sedan hoppade jag först Jöns, skulle debutera 80 utan förklass. Jag var NERVÖS! Han hoppade STORT ute på framridningen, men som tur är med unghästar blir de snabbt trötta ;) Inne på banan var han fjantig o tittig, vi hoppade banan men blev uteslutna pga ett par stopp o någon extra volt. Men jag är ändå nöjd, han är duktig min häst. Sedan skulle jag debutera Chatte 1,20 inomhus, men som tur var fick jag kalla fötter o sänkte till 1.10. Han var stark men fin, nöjd med min runda. Vore ju kul att ut o tävla lite mer hoppning... Många andra bra rundor, några elever som startade 90 o gjorde det felfritt, kanon kul! Å så fick Mia o jag veta var bakridningen var förnågonstans... :)

Världens finaste tårta!

Bild
Å god var den oxå. Det är duktiga Johanna Andersson son bakat den. Bara ett problem, halva tårtan är kvar... Eftersom vi har stopp i avloppet fick vi flytta flickornas födelsedagskalas till broder Daniel. Rätt bra faktiskt, på så vis fick man hjälp med maten ;-)

Bubblar med Smilla. Mys.

Bild

Första 11-manna matchen

Bild
De kämpade bra i regnet, 5-1 till LIF!!! Härligt fredagsnöje att stå ute i regnet o frysa...

Löshoppar lite hästar idag

Först ut var Coco o Ruby. Båda var duktiga o hoppade riktigt bra :) hämtade sedan Korven så hon skulle få hoppa lite lågt, men då jag skulle stänga dörren blev hon rädd o sprang över mig. Kan säga att det är INTE kul att få 600 kg häst över sig. Det värsta är att jag anade att hon skulle bli rädd men trodde hon skulle springa bort från dörren, inte mot den + att jag har alltid hjälm då jag hanterar hästar jag inte känner så bra, fast inte idag... Bulor i huvudet som gör ont förstås, kan inte bita ihop, 100 (känns det som) blåsor på tungan o blått ben med sår på är resultatet. Hade ju kunnat förhindra detta, INGEN skugga på hästen, hästar är ju flyktdjur, det vet vi ju alla, i alla fall jag.

Instruktörsträff på LHK

Den skulle egentligen varit i Växjö, men då de fick snoriga hästar (som senare visade sig inte vara något allvarligt) flyttades kursen hastigt o lustigt till oss. Varit nervös hela dagen (å igår) över vad alla ska tycka om våra lektionshästar ( 4 instruktörer red på Pebben, Casper, Marabou o Herk) Men de skötte sig så bra så :) Alla ville ta med sig Marabou hem!!! Därefter skulle jag o Chatte visa olika rörelser på MSV nivå, även detta nervöst med 30 instruktörer som skulle bedöma mig. Men vi skötte oss oxå, fick bra konstruktiv kritik, inget jag inte hört förut, men det tål att upprepas! Kursen höll av Ann-Magrete Andersson (som även besökte styrelsen igår för lite inspiration o kick ) och jag tyckte hon var mycket bra. Naturligtvis för hon tyckte att min häst var fin o att jag var en duktig ryttare :):):) men även för att hon var väldigt pedagogisk o kunnig. Vi diskuterade mest sits, balans o följsamhet, så det fick även mina elever arbeta med ikväll. Går ALDRIG att öva detta för m

Natte, Jenny o jag hoppar

Bild
Detta är samma språng, kan man inte tro... Tekniken ser ju helt OK ut på översta bilden, liiiite annorlunda på understa... Men han var duktig idag, hoppase en lätt bana på 80 cm. Chatte lotsade runt på både Jenny o Natte. Tyvärr finns det inga kort på Natte, bara film o det kan jag fortfarande inte lägga ut här på bloggen. Men Natte hoppade en runda på 1.00m!!! Kolla så glad Chatte ser ut, Jenny ser lite räddare ut... ;) Hindret ser jättelågt ut men ligger på 1,10. Fina JogiYo F   Tack tjejer för en trevlig förmiddag!

Chatte

Bild