Inlägg

Visar inlägg från november, 2012

Julpyssel med de STORA juvelerna!

Bild
Mitt pyssel bestod i att lotta vilka som skulle köpa julklappar till vilka på vår julfest den 15 dec. Bra pyssel tycker jag :-) Erica gjorde massa hjärtan till sin gran, Elin o Jenny gjorde paket till sina adventskalendrar, Cissi o Lina gjorde jobb, Chatarina julkort o Pe fortsatte med sitt broderi, det hon gjort de senaste tio åren ;-)

Dagens ordspråk

-Linda inte elband runt trästolpar. Dagens ordspråk 2. -Ju fler knutar desto sämre ström.

Första natten i nya stallet

Bild
Även med nya kompisar. Tänkte att Jöns skulle bo i mitten, men det sa Chatte bestämt ifrån, han ville bo bredvid sin nya kärlek! Iofs sig är Jöns oxå kär i Sonette, men han protesterade inte lika högljutt över att bo längre ifrån :-) Hoppas stallet nu står kvar i morgon...

Nu är de hemma!

Bild

I kyrkan för att lyssna på Vox Nova

Bild

Dressyr clinic med Ann Stigberg

Bild
Det var först två grupper med några av LHK:s duktiga ponny ryttare. De fick jobba på att räta upp på ytter tygel, framförallt i skänkelvikningarna. Haha så som jag tjatar på det, men nu kanske de förstår ;-) Å en sak till som jag oxå brukar säga, FÅ REAKTION! Sitt inte o tjata m skänken, kräv svar. Sen fick vi se hennes fina pålle göra byten o trampa lite. Jag tävlade mot dem två för några veckor sedan, behöver jag säga att hon slog mig :-)? Själv tränade jag för henne innan clinicen, hon hittade mina fel o förtjänster snabbt, men lite svårt blev det ändå, skulle rida med bred hand o det kändes konstigt, men jag skulle ändå vilja göra det fler gånger! Fick även veta att hon rider dressyr varje gång hon rider, ibland på en slinga runt gården men ändå. Kanske bla är träningsmängden som gör skillnad...

Stall invigningen

Bild
En hel del kom på lite öppet hus, glögg o mingel. Pappa Alf höll ett litet tal där tårar kom Själva sa vi inte mycket alls. Vad roligt vi ser ut att ha... Men lite senare på kvällen hade vissa desto roligare i alla fall :) Man bara MÅSTE hoppa i spån om man kan, gamla barndomsminnen från LHK kom fram. Varför ser jag så rädd ut??? Jo stora släggan är i farten Vi behöll Åsa hela kvällen, milkshaken var godast ;) Söta Då denna bild var tagen sa fotografen att jag såg MYCKET bättre ut på kort än i verkligheten. Hmmm, hur ser jag ut i verkligeheten tänker jag... Men Madde, hon är söt hon! Bästaste broder Puss   Tack alla som hjälpt oss få det så fint med både det ena o andra, o tack för att ni partajade in det så bra, efter en så trevlig fest kan det inte bli annat än ett toppen stall!

Öppet stall-Invigning

Brukar ju heta öppet hus, men det får väl bli öppet stall i detta fall :) Det har vi idag kl.16.00. Alla nyfikna är välkomna!!! Vi bjuder på glögg o pepparkakor.

Lektioner

Idag på min ena lektion sa den fegaste av de fega: kan vi inte galoppera alla samtidigt? Ja då är det liiite på rätt väg ialla fall :) Fast jag vet ju att det lätt kan komma bakslag... För övrigt har jag haft två kvällar med roliga lektioner o elever, (vilket jag brukar ha ) men med ny inspiration blir det genast ännu bättre :)

Dressyr clinic på LHK

Bild
DRESSYR-CLINIC med Ann Stigberg från Kalmar. Ann är B-tränare i dressyr, utbildad ridlärare, tränar och tävlar upp till svår nivå och likaså tränar hon ekipage i alla kategorier. Ni kan gå in på hennes hemsida för att läsa mer om henne. http://www.dressyrstigberg.se/news_1.html Ann kommer att undervisa några LHK:are så att både de och ni på läktaren får lära er dressyrens grunder, sedan rider hon en av sina välutbildade hästar där hon visar svårare rörelser. MISSA INTE denna chans att se o lära er mer om dressyrens grunder och magi!!! Det är FREDAGEN den 23 november kl.17.30 Inträde gratis J Vi säljer korv o bröd. VÄLKOMNA!

Elisabth Lundholm- kurs

Vilken fantastisk människa! Naturligtvis kunnig, A-tränare, varit förbundskapten för svenska dressyr-landslaget, är nu det för fälttävlans-landslaget. Men så pedagogist o ödmjuk. Så vill jag med bli :) Mkt bra o inspirerande.   Samma kväll hade LHK foderföreläsning med Sara Svensson från Krafft. Även det var bra, rätt många som var med o bra frågor dök upp. Roligt när det blir diskussion, o att alla vill lära sig mer. Så nu är jag taggad till mer o fler lektioner!!!

Ny frisyr

Bild
Seb ringde mormor o frågade om inte hon kunde klippa honom. Jo sa hon, men är det inte bättre jag beställer en tid på Salongo? Jo det tyckte ju Seb med! Då passade jag på att fråga om hon inte kunde klippa mig oxå, men där gick jag bet ;)

Studs

Bild
Det är kul att hoppa :-) å bra!

Rösat på din dina favoriter i Idrottsgalan.

http://www.expressen.se/sport/idrottsgalan-2013 Både RGB o Sara Algotsson Ostholt är nominerade. Jag har röstat!

På kurs

Bild
Dax att gå på spa :-)
Klubbtävling i Dressyr söndag den 18 november 2012 Anmälningstiden går ut fredag den 16 november kl.18.00 - Anmälan görs på mail till ull@netatonce.net eller i stallet. - Varje klass kostar 60kr. Efteranmälan kan göras till en extra avgift på 30kr. - Om du ej kommer till start utan att avanmäla debiteras du startavgiften. Sista dag för återtagande av anmälan är lördag 17 november kl.12,00   - Tävlingarna kommer att hållas inne i ridhuset. - Förfrågningar görs till Ulrika Fransson 0768-998310 eller Linda Roth 072-5354871. - Startlistor och funktionärslistor kommer ut på hemsidan senast lördag 17 november kl.18.00. Proposition Dressyr Tidsprogram: Kl.9.30 första start Klass 4 LD:2 Klass 3 LC:1 Klass 2 LB:1 Klass 1 LA:1

Bra dag

Började m att Therese kom på en spontansnabbkoppkaffe :-) Vi han prata MYCKET ändå! Ridit en galopp runda m Åsa. Tänkte tagit kort men glömde bort, för även vi pratade MYCKET :-) (har faktiskt lite ont i vaderna nu...) På knatten lånade vi Frost o tog en tur m vagnen, mysigt. Få var det inte jag utan alla barnen som pratade MYCKET. De andra lektionerna var det dressyr på,  å de som inte verkade glada retade jag lite. Får man göra det som ridfröken...???

Dressyrtävling

Bild
Ja idag var det dax igen. Har ju inte tävlat så många gånger i år. Både för att jag har haft ont om både tid o pengar, men även för att han blir så tråkig inne på banan o  lägger av. Jag vet ju hur duktig han är på träning, vill ha den känslan! Å idag hade jag det!!! :):):) Go o glad, bra med energi. Dock blev det en hel del missar, å jag är faktiskt missnöjd med procenten. Hade 63% i MSV C:2 o det har jag haft de andra gångerna oxå då jag är missnöjd... Men roligare med missar pga för pigg häst än för slö :) I MSV B:4 gjorde piloten ALLDELES för många missar, ingen skugga på hästen där inte! (fast det är klart, han hade ju kunnat sparka bakut bara en gång o inte fem, eller låtit bli att göra galoppombyte i varje, 3 st!!! Det som vi inte klarar av i vanliga fall...)

Vems tröja?

Bild
Den har varit hos oss i en vecka.

Höstlov på LHK

Bild
Började veckan med uteritt . Hästarna var VÄLDIGT laddade :) Kunde inte riktigt galoppera där vi ville, för då hade vissa inte fått stopp på sina hästar... .   Sedan Stall-värds teori, som inte många kom på :( boooring . Men de som kom drillade jag desto mer. Å retar dem gör jag nu efteråt, säkert inte rätt men roligt ;) En dag i stallet , som Mira o Signe missade o det är tydligen mitt fel, hmm konstigt. Ännu en teori, nu hade två av de duktiga stall-värdarna denna för de som vill kunna ta ryttarmärke 1 . Det är mycket de behöver lära sig! I helgen är det Halloween-helg som u.sek anordnar. Börjar med spökkväll som följs av 2 övernattningar, massa ridning, lekar mys o bus. Intensiv helg!   Ett stort TACK till Emma o Josefin som hade en lektion för Mira idag :)