Inlägg

Visar inlägg från oktober, 2012

Sonette

Bild
Här kommer några härliga kort på Sonette som vi får låna några dagar. Kan tänka mig att det kommer flera senare :-)

Höst (häst) bilder

Bild

Höstlov för barnen

Bild
Så då tog vi ledigt från jobbet lite tidigare o åkte till Leos. Smilla o Livia Seb o Linus Man måste ha strumpor på sig men ingen har sagt något om de måste vara hela eller ej :) Smilla tyckte det var läskigt så jag fick klättra upp o hämta henne, å då blev det så här kul. Så nästa åk blev lite vildare Paråkning i så många rutschkanor som möjligt Mira är som vanligt rädd för att ramla av ;)   Jenny kunde som tur var sluta lite tidigare från jobbet så jag slapp sitta själv hela tiden.

Veckan som gått.

Bild
Smilla o jag har hälsat på Leo. Smilla ville låna hem honom fast lämna tillbaka honom då han blev stor :-) Vi jobbar i stallet förstås. Ni måste alla komma på ett studiebesök, blir så fint så :) Jag fick rycka in o ha föräldraplikt på Juvelen, å då byggde dessa två diamanter ett gigantiskt torn. Sist men inte minst har vi påbörjat vår vecka som " hästägare" , Mira var spänd i början (ramlade ju av sist) men det gick så bra! Så nu vill hon rida fler gånger :-) Å så har vi fått nya snygga vinterjackor på jobbet. Lite upp o ner här på bloggen, å så kan ju faktiskt mitt liv kännas ibland... Hihi.

Mitt stall

Bild
Sett från skullen o nedifrån.

Nu städar vi bort sommaren/hösten o förbereder för vintern!

Bild

Femmorna hade disco igår

Bild
Jag vaktade, så roligt att se alla dansa :-) Mira hamnade på ett suddigt kort då alla stod på stolarna o dansade tull TNT. Seb har sett fram mot detta länge.

Stackars Mira som bara ramlar av hela tiden :(

Å hon gör det inte hur som helst, utan alltid med dunder o brak. Idag gick hästen hon red omkull. Andra gången detta händer på kort tid, på två olika hästar. Å annars går väl aldrig hästarna omkull??? Inte nog med det, hon envisas att rida lektion för sin mamma, som INTE har tålamod med henne för fem öre då hon halvligger över hästen o inte vågar rida ordentligt. Hon ska få en chans till, annars blir det ridlärarbyte. (mamman alltså ska få en chans till) Funderar på varför man bara tänker på de dåliga stunderna i sitt liv o inte de positiva sakerna? Inget allvarligt men ibland har man bättre lektioner, ibland sämre. Ibland rider man bra ibland dåligt. Ibland snäser man av någon, ibland hjälper man någon, mm mm.Jag känner ofta att man inte räcker till, jag vill så mycket mer! Slutade i alla fall kvällen trevligt trots struliga elever. Det blev en BRA hoppträning för 2 elever :)

Å ibland har jag det så här på jobbet.

Bild
Under tiden sjunger Andreas julsånger, bättre kan det väl inte bli :-)?

Kafferast-arbetstid?

Bild
Så här har jag det ibland i "mitt" lilla ridhus :-) Räknas det då som rast eller arbete tror ni ;-)?

Memory

Bild
Å Smilla vinner över mig hela tiden!

Klubbtävling i hoppning

Bild
Mira var m på Eddie, men jag var inte med när hon red fram så då hon kom inte på banan var hon jätte ledsen o ville inte rida mer :-( Usch så hemsk jag kände mig då. Men hon testade hoppa ett o efter det gick det av bara farten :-) Felfri runda o rosett!!! Fina Eddie. Skulle varit med o hoppat en runda själv, men det tog lite tid så jag han bara hoppa fram sen var jag tvungen att gå hem o laga mat till mina arbetare. Så kan det gå!

Natte har blivit mamma!

Bild
Till världens finaste Leo :-) Lyckliga Leo som får den finaste mamman i världen <3

Igår var ingen rolig dag :(

Ridskolan köpte en d-ponny i somras som tyvärr blev halt rätt så fort o det visade sig att hon hade en cysta i v.f knä. Eftersom detta klassas som ett dolt fel så har köparen rätt att återlämna hästen. Inte roligt varken för oss eller säljaren, vi ville ju ha vår häst (fast frisk då förstås) å hon hade ju faktiskt sålt den. Men hon var hygglig o lovade oss pengarna tillbaka. Fast hon hade inga... Vi ville förrutom köpeskillingen även ha våra kostander för veterinär betalda, detta gick hon dock inte med på. Om vi inte hade kommit överrens så får man dra det till tingsrätten, o där hade vi antagligen vunnit i detta fallet, å då hade vi kunnat lägga till fler kostnader om vi velat. Igår kom hon i alla fall, efter ett antal påtryckningar från min sida, o hämtade hästen, betalade vad vi betalat o en liten del av vet.räkningarna. Det var inget roligt möte o återlämnande :( Hoppas jag aldrig mer kommer att vara med om en sådan här sak!

Blogga

Så enkelt det är att blogga små inlägg då man kan göra det från mobilen. Tack snälla Therese som lärde mig detta :) Nu kan man göra det från hästryggen, på toa, i kön mm. Härligt!

Tyvärr är de inte mina :-(

Bild
Men jag har haft dem i nästan ett dygn som mina :-)

Meja fyller oxå år idag :-) Grattis!!!

Bild

Arbetar lite.

Bild
Vissa har större redskap o vissa mindre...

Grattis Signe!!!

Bild

Knatte ridning

Bild
Ja då sitter vi ibland framlänges o ibland baklänges :-)

Hoppträning lite idag.

Bild
Det gäller att passa på då bommarna ändå ska fram, de är ju inte så roliga att bära på ;-)

Läxläsning med Mira

Bild
Rimord. Det är svårt det! Men på denna nivån hänger jag med, men jag är inte bra på detta :-/

Vet L-G på besök

Bild
Carambo har varit halt i några veckor, å istället för att behöva åka till ATG kommer nu L-G ut, (han är nu egen, det är alltså ej genom ATG) han har tom fin röntgen med sig. Kan säga att Tessan tyckte det var mycket roligt att vara vet. assistent :-) Så här blev slutresultatet :-(

70-tals fest.

Bild
Tur vi går på maskerad ibland så Roger (Terese...) får leva ut sin feminina sida... ;-)