Inlägg

Visar inlägg från oktober, 2011

First Zor B

Bild
Fina ZorB är såld. Vet bes gick fint o nu är han hos sin nya ägare där han kommer att få det kanon. Men det är allt lite tomt just nu. Finare häst får man leta efter, så det är bara att gratulera Jenny till ett bra köp!  Har tyvärr inte ens ett bra kort på honom.

Energi!

De flesta som har stall-jour verkar tycka det är nog med de ordinarie sysslorna (inklusive jag) men Elin som hade det denna helg tycker inte likadant. Så när hon var klar med det hon skulle fortsatte hon o mocka åt alla privathästar o sedan målade hon de vita väggarna i mellandelen. Snacka om energi :)

Höstfest

Bild
Fina blomman som jag trodde Tova målat men det var visst Malin som köpt. Tova målar faktiskt JÄTTEFINA saker!!!  Pojkarna tittar längtansfullt på sina flickor. (ja asså man ser ju inte T på samma bild men hon kommer längre ner :))  Roger sin vana trogen... Varken skogshuggning eller endura som var boven till tröttheten, däremot shopping :) Signe o sin pappa Stig Lite bus Här är hon Therese i sitt snygga linne. Saknas gör de flesta barnen o värdarna. Vet inte varför inte de fastnade? Bästa kommentaren stod Malin för: Kan inte du bara hålla med för en gångs skull?!?! Klänningarna fick som tur var samla damm i garderoben :)

Badrummet uppe

Bild
Igår var vi bla på Kvick o hittade ett så passens fint badrumsskåp. Men liiite för dyrt... Så idag när vi ändå skulle titta på Seb när han spelade hockey match (som de vann!!!) så blev det shoppng på IKEA o ett mycket billigare badrumsskåp. Jaja, det blir ju fint det med. Å nu kanske vi kan ha råd att äta denna månaden oxå :) Även badrumsskåp till lilla toan är inköpt men jag hittar inget kort på det att lägga ut.

Serpentiner

Jag brukar gå in o läsa lite olika hästbloggar, bla Emelie Brolins. Blev så glad när hon lagt ut en ridövning som hon tyckte var bra (hon brukar dessutom inte lägga ut ridövningar utan berättar mest om hennes dag). Är det någon av mina elever som känner igen den,hihi :) (gör den ofta) Skönt o bra med positiv feedback! (inte så ofta man får det...) http://www.agria.se/teamagria/emelie_brolin_blogg.nsf Igår red jag förresten Jafar. Vilket h-s pass. Han ville INTE! Mycket taskig drivning bakifrån o genast funderar jag på om allt är som det ska...:( Cilla fick i alla fall ett gott skratt som såg det hela :)

Kort från huset

Bild
Lilla toan nere  TOan uppe som är i en vinkel. På bilder till höger ska tvättmaskin finnas samt en dusch allra längst in. Vårt sovrum.Till vänster en vitmålad panel vägg (syns ju inte så bra) till höger den andra tapeten, tittar man nära på tapeterna så rör dem sig. Scarry... Köket

Vadå tufft att sälja häst?

Nja, inte när man har så fin häst att sälja :) (peppar peppar ta i trä, han ska ju gå igenom vet.bes oxå. Hua...) Först ringde ingen på honom, sedan ingen, sedan kom tre samtidigt o alla var intresserade! Hon prutade inte ens :) Men han är värd varenda krona! Finast tre-åring jag suttit på. (har aldrig suttit på Chatte som tre-åring, hehe) Men man hade ju önskat att han förblivit osåld så jag kunde fått ha kvar honom de närmsta 14 åren. En månad är ju på tok för lite :) För övrigt är jag inte tråkig längre. Har haft roligt på lektionerna denna vecka. Tur man snabbt kommer upp ur groparna man ibland gräver åt sig :) Avslutade dagen idag med att tömköra Jöns för första gången. Mycket duktig var han. Släppte honom sedan i ridhuset. Hmmm, undrar var de fina gångarterna har tagit vägen??? Får hålla tummarna för att de kommer tillbaka...

Loppisen i SmP

http://www.smp.se/nyheter/uppvidinge/loppis-drog-in-pengar-till-ridklubb-och-skolresa(3000430).gm

Besök på ATG

Bild
Åkte till ATG i Kalmar igår m Chatte eftersom vi har problem m skritten. Såg i onsdags oxå att han var halt på h.b. Det var han nu me, så vi bedövade bort hasen, hältan borta men under ridning var skritten likadan. Blev genomgången av equiterapeut men hon hittade inget förrän jag sa att han brukar vara öm i nacken, o när man böjer halsen från backen lägger han huvudet på sne till höger. Vet tog då en plåt på nacken o såg att där atlas kotan fäster i skallen var det en röntgenförändring. Så nu är han behandlad där m kortison (vet hade aldrig sprutat någon där innan) o får butta. Magkänslan säger att det är rätt men egentligen har vi ingen aning. Det jobbiga är att om det är rätt vet vi inte om det eg går att behandla. Hade en häst för ca 6 år sedan som skrittade på samma sätt (fast han hade mer problem än Chatte, även i traven) o han hade förändring på 6:e halskotpelaren. Tyvärr blev han aldrig frisk... Håller tummarna för att det går bättre för min prins. 

Allsvenskan

LHK har haft lag i både hoppallsvenskan div.2 för hästar o dressyrallsvenskan div.3 för ponny, o i helgen gick sista omgången. Hopplaget var i ledning (!!!) men efter helgens omgång slutade de 5:a av 7 lag. Ponny laget slutade 4:a av 8 lag. Bra jobbat av alla men framförallt tycker jag det är bra att de genomförde. Det har varit lite halta hästar i båda lagen, men de har lånat ut sina hästar till varandra, lånat av ridskolan, allt för att de ska fullfölja! Hopplaget har dessutom bara varit tre ryttare alla omgångar (skulle varit med själv men har ju haft krångel med min häst) Detta tycker jag är bra LAGANDA!!!

Olga Juvel

Bild
Denna helgen har vi haft besök av Olga Juvel. Idag fick hon följa med på skridskoskola, men tyvärr fick hon bara titta eftersom vi inte hade någon hjälm som passade henne (inga skridskor heller för den delen) Mira var oxå med o gjorde konster. Efter det var det dax för Seb att spela match. Jämn o spännande som slutade 3-3- Sedan åkte vi till kusinen i Växjö (alla utom M som gick på kalas för S o T i stallet) som fyller 18 år. Där fick Olga smaka princess tårta. Mmmm gott! Däremellan hann jag med att visa ZorB, säger det igen, han är FIN! Inte mycket jobb på huset denna helg för min del, men det finns ju kvar... Nu är det snart dax för sista passet på denna helgs stall-jour. 

Loppis idag i ridhuset

Bild
 Ja bilden är inte från vårt ridhus utan från Oskarshamns ridhus som oxå hade loppis idag. Själv glömde jag kameran :( Men bilder kommer nog senare, för Smp var där :) Mycket att handla, men det kunde nog varit lite fler köpare.. Men vi hade en trevlig stund, blev lite fika o goa skratt! Fram för fler loppissar! Fick hjälp av snällaste Natte i stallet på morgonen så vi var klara på ett kick! Han visa ZorB oxå. OJ vad fin han är! (har ju inte sett honom riden innan) Kommer nya spekulaner i morgon.

Stall-jour

Har varit helt övertygad om att jag skulle ha stall-jour nästa vecka, har tom fixat hjälp til lden helgen. Men idag visade det sig att det var denna helgen jag skulle ha. Hoppsan. Men vilken tur att jag upptäckte det innan helgen började o inte typ mitt i. Tror allt både folk o fä hade blivit lite aggressivt lagda om inte djuren kommit in ikväll o fått mat...:) Har idag visat ZorB för Lisa, hon blev lika kär i honom som jag :) Hon slängde sig på telefonen o ringde en elev som nu ska komma o titta på honom i morgon (mitt i loppissen...) Å innan idag så hoppade en skottkärra på mig helt utan anledning. Lömska de där...

Tråkig

Jag känner mig tråkig. Förstår inte hur någon vill umgås med mig, rida för mig, bo ihop med mig, för jag är bara tråååååkig. ( Å nej, jag är inte ute efter massa kommentarer som att å du är så bra Annelie). Känner mig bara tråkig helt enkelt.

Chatte halt :(

Ni hästvänner har ju inte klarat er utan fått höra mitt gnäll om hans skritt. Men nu är han halt på riktigt, samma ben :( Hade vet. Fureus ute för tre veckor sedan, roterat bäcken var domen. Återbesök för en vecka sedan å då var han bra. Tjoho kunde man ju säga då men Annelie är allt mer misstänksam ändå. Red lite mer ordentligt, var med på KM men det kändes inge bra. Han sparkade lite efter att han hoppat. Visst han har inte hoppat på två månader så det kanske berodde på det men nja trodde jag. Idag när jag skulle tömköra såg jag direkt att han inte var ok. Men som tur är bokade jag tid på ATG redan för en vecka sedan. Förutseende...?

Ryan på ATG

Bild
Var på återbesök med Ryan idag på ATG i Kalmar. När man var i Ramkvilla fick man oftast vänta, men det gjorde kanske inte så mycket för det var alltid trevliga människor att prata med. I Kalmar gillar de mig nog inte lika mycket. När jag var där sist med två hästar tog det ca 45 min (max) idag tio min. DE VILL BLI AV MED MIG SÅ FORT SOM MÖJLIGT!!! Haha :) Men nu är han frisk i alla fall vår "lilla" Ryan.

Grattis Signe o Meja

Bild
En av Miras bästa kompissar fyller år idag, 8 år. Grattis, hoppas du får en kanon dag! Smillas kompis Meja fyller oxå år idag, 4 år! Ett grattis till Stig som oxå fyller år, antingen dagen innan Signe eller dagen efter, kommer aldrig ihåg vilket...

Boxercise

Bild
 Ja nu har äntligen jag varit med, tack vare Linda. Det är ju så roligt, hoppas jag kan fortsätta :) Träningsvärk lär man ju få...

KM i hoppning o dressyr

Bild
 Så här många rosetter fick en av de tävlande :)  Lite överårig ryttare? Ponnyn fick som tur var en yngre på sin rygg o hu så bra det gick :) Dagens dressyr domare. Tack ska du ha för hjälpen! Även jag var med o tävlade. Lyckades vinna både i hoppning o dressyr. Inte så höga klasser men  i hoppningen red jag mot flera duktiga ryttare som brukar hoppa högre o med placeringar på andra tävlingar o i dressyren tävlade jag mot Fredrika som slog mig på förra tävlingen i Nybro, så det var inte så dåligt ändå :) Idag bjöda alla som tävlade på grillat. MUMS! Tack Sus som skötte tävlingen, även om det var många som hjälpte till på dagen så var det hon som fick dra det tunga lasset med all planering mm. Å ni ska veta, att bara för att tävlingen är över så är man ju inte klar. Många listor ska fyllas i. Men där erbjöd jag mig i alla fall :) 

Fredag kväll

Bjöd M oT, (jag bjöd faktiskt han oxå på mat, även om han inte åt :)) T o M (haha, vad knasigt det blev o bara skriva första bokstaven när de har samma ) o J o en massa barn på mat igår. Trevligt men lugnt! Funderar på varför man säger en viss persons namn först i ett par? Annelie o Roger eller Roger o Annelie. Vad säger ni? Mats o Therese Linda o Peter Sara o Björn Malin o Thomas Thomas o Toyan Jonas o Johanna Madde o Daniel Någon ni säger annorlunda på? Ja, det här är sånt jag funderar på en lördag kväll, haha :)

Lite dåiga kort från Nöbblegatan 10

Bild
 Smillas rum. Tapeten är lila/grå, ser mest grå ut här.  Miras rum  Sebs rum  Köket

Min dag

Först på dagen tokstädade jag, mäklaren skulle komma o ta kort på huset. Solen sken ju så fint så ALLA fläckar överallt syntes jätte väl :( Grillade :) Red inte min vackra gråa häst, hann inte o blir bara ledsen när han inte skrittar riktigt. Kiropraktorn var hos han på återbesök idag (tack Åsa för hjälpen) men enligt han ska han vara OK. Suck :( Men jag har fått rida Emmas häst, gick rätt så bra faktiskt, haft fyra trevliga lektioner, bla barbacka, programridning o kon-bana. Under tiden fick Inesa sina tänder fixade av vet (tack Sus för hjälpen!) Sedan red jag ZorB, snälla någon, kom o köp ! Trevligare unghäst med riktigt bra gångarter har inte jag suttit på. Avsutade kvällen med att klippa Jöns man (ja, det blev jättefullt...) o titta på när han bockade runt med en sadel på ryggen. Hihi stackars pojk, nu börjar allvaret :)

Frukost hos Malin

Bild
 Tjejerna gosade ner sig efter (o emellan..) frukosten o tittade på barnprogram  En ny "medlem" idag, lite mer pratglad än den som praoade med oss förra gången...;) Smilla på vägen till Malin. Tack kära ni för att ni finns! På em hade jag premiär med en ny knatte grupp. Sååååå söta. En pojk fick mamman springa efter hela tiden, men när han väl kom på hästen satt han still, skönt :) Tur att jag hade Emmy som praoar o en farmor som var hästvan där, annars hade vi nog aldrig hunnit med att rida...

TEORI på ridskolan

Bild
Denna gången handlade det om Akupunktur på häst. Här ser ni hur hon använder en sorts laser (den röda lampan) och akupunktur nålar. Pebben tyckte det var helt OK ända tills han råkade ruska lite på sig, då gjorde nålarna ONT!
Bild
Beställde jacka för någon vecka sedan då det var 25%, (smålänning, javisst :)) Hade velat ha den sista i raden, men den fanns inte, så då tog jag den första, båda North Face. Men den var för stor o jag gillade inte att det var fleecefoder i den. Så idag tog jag o skulle byta den inne i Växjö, hoppades att de skulle ha den svart där men icke. Tog i stället en billigare variant från Everest, den i mitten (Vit. Jaja, jag vet...) Funderade faktiskt på den redan från början. Den dumma i det hela är att nu fick jag ju ingen rabatt :( Hade jag tagit den från början hade jag ju sparat 250 spänn. Suck. Å jag vill ju fortfarande ha den svarta...

Övernattningar

Bild
Fredag kväll: Mira hos grannflickorna, Linx (som Seb kallar Linus) hos Seb o Smilla o jag i soffan :) Lördag kväll: Seb hos Linx, Alice hos Smilla o Mira. Härligt barn liv!

Tjej kväll med Meg o Marie

Bild
2 underbart roliga o trevliga tjejer som jag träffar på tok för sällan. Marie, ja vi pratar i alla fall i telefon lite då o då o träffas på någon hästtävling. Meg har jag nog inte sett på 2 år, har väl egentligen inte umgåtts så mycket heller mer än när hon var elev på Bergunda, men ändå är det som man kännt varandra helt livet. Megs o Maries teori om detta var att jag var så osocial...hehe. Mycket prat om Sveriges historia, nunnor, teologi mm. Helt normala diskussioner ;) Knappt inget hästprat! Men eftersom enda anledningen att Meg kom nu var för att hälsa på ZorB så tänker jag hälsa på för att träffa den nya SebastianMiraSmillaAnnelieRoger som ska se dagens ljus om 6 veckor :)

Vilken dag!

Först mycket mockning, härligt att få använda mockebajsgrepen igen...eller NOT! Privatlekion för Herk, har ju varit lite orolig om han verkligen går rent bak men idag gjorde han verkligen det. JÄTTEFIN var han. Duktig häst, duktig ryttare:) Sedan tog Nessie o jag ut Tessan o Frost på en tur i skogen. Haha, det var länge sedan de galopperade så fort o så länge. Å då busade han minsan inte. Mer fart helt enkelt så blir det bra Tessan! Hem o flyttstäda lite (Nej, det är verkligen inget på G än på länge, men vissa saker kan man ju flytta på) Privatlektion för fina Goodie. Även jag fick rida lite på den fina ponnyn. Härlig häst. Sedan kom Bella-Bus . Inspirerande människa verkligen. Satt o tjattrade lite på läktaren medans hon hade lektion, skönt med lite omväxling :) Men den stora frågan är -VAR ÄR MUSEN MATS?   (hmm, nu tror säkert alla att jag syftar på något helt annat än en vanlig liten mus, men sån är inte jag) Hockey möte sedan o nu har R (!) bjudit på pepparbiff. Mumma :

Hästar

Tre-åringen jag rider (som är till salu) är helt fantastisk. Idag satt jag bara o log hela passet. Synd att man inte kan rida dem så länge de där små bebisarna, Fick lite go energi så efteråt longerade jag Jöns. En liten goding det med. V.V fick tyvärr vila idag (hmm, ja han skrittas bara så det är väl vila det med egentligen....) det var nämligen alldeles för långt till ridhuset denna regniga dag. Måste erkänna att jag var rätt nöjd att få stå under tak idag :) Men nu har mina pållar fått bo inne två nätter :( Är det slut på att ha uteliggardjur nu tror ni? -Stackars alla uteliggardjuren, de som ligger ute i naturen, de som inte har nånstans att bo, när det blir mörkt =låt från radioprogrammet Rally. Alla ni födda på -90 talet (Sanna) fattar nu ingenting, hehe. (fantastiskt att man har vänner som är födda så sent :)  För övrigt har mina grupper hoppat bana i två dagar nu. Jag tror minsan att ALLA kommer att delta i KM :)

Nya LHK:are

Idag började det en ny knatte grupp på LHK. Så söta de är de små :) Idag fick de inte rida utan "bara" borsta mm. Föräldrarna, hmmm, tror nog att de kan bli nya ridelever de med =)

Äntligen!

Bild

Tapeter

Nu är alla tapeter fixade (köpta, inte uppsatta...) förrutom till TV-rum. I somras när jag började titta så fastnade jag för alla blommiga typ, å jag gillar ju de förstås fortfarande, men om man hittar rea hörnan så får man ta vad som finns. Å vet ni vad, det verkar inte som de rear ut  den nya kollektionen...;)

Fina ZorB

http://www.youtube.com/watch?v=_Vn1Vl2t7JQ

Ponnydressyr

Vilka ryttare LHK har! 8 dressyrekipage startade idag på vår lokala dressyrtävling, alla med bra resultat o vissa med placeringar. Härligt! Inte nog med detta, igår var det ett ponnygäng iväg o hoppade, även där med lite placeringar. Grattis till er! Vi har ju även ett storhäst hopplag o några som rider dressyr på häst. Vår lilla klubb, är det inte fantastiskt med så många tävlingsryttare så säg?! Just nu är jag rätt så trött efter en lång men rolig dag på klubben. Kul att sitta i sekretariatet för en gångs skull, fick ju så mycket beröm oxå å det gör ju inte saken sämre :) Sedan fick jag hjälpa de duktiga tävlingsryttarna på framridningen, inte ofta man får chansen till det. Kul att se hur ni gör o tänker. Tack alla för en toppendag! (LHK:s lag kom fyra idag)