Inlägg

Visar inlägg från mars, 2011

The end :(

Pga missförstånd o misstolkningar lägger jag ner bloggen. Fortsätter antagligen senare, ni kan skicka ett mail till sebastianmirasmilla@live.se så skickar jag er en inbjudan :) (har förstått att det finns de som jag inte känner så väl (eller kanske inte alls) som är här o läser, skicka ett mail ni med!)

Säng

Bild
Funderar även på att köpa en ny säng till Smilla. Bra födelsedagspresent kanske :) Men jag hittar inte någon som jag vill ha. Några tips? Någon som har att sälja?

Tävlingskavaj.

Bild
Funderar på att köpa mig en ny tävlingskavaj, den jag har fattas knappar på o så är det vit målarfärg på :S Men vet inte vad man ska köpa. Någon som kan tipsa?

Grattis Livia 4 år

Bild
Smilla längtar till ert födelsedagskalas :)

Fulla dagar

Har ännu en praktikant på LHK att bråka ;) med, nämligen söta Emmy Rosell. (förra veckan var det Annie som förgyllde våra dagar) Igår fick hon skritta en tur på V.V, men annars har hon mest fått jobba hårt :) Själv har jag fått mycket gjort. Igår två privatlektioner + ridning av en tinkerhingst. Ramona o hennes små barn kom o hälsade på oxå, å på kvällen var det möte. Idag har särskolan varit hos oss o som vanligt DC + en privatlektion, och jag har fakturerat MYCKET ;) "Hoppade" Jaq idag, vilken mes jag är...

#%¤&¤=¤# MIA

Hennes fel att jag missade gympan igår, allt är hennes fel. Eller var det Roger som jag skulle skylla på??? Hihi :)

Div.1 på Udden

Bild
Lite dålig skärpa... Agneta vann den MSV C:2 som jag inte var med i. Grattis! Sedan vann även hennes lag första deltävlingen. Hurra!!! Lagledaren för VFK. Duktigt coachat :) Ibiza. 2:a, 4:a o med i vinnande laget. Härlig dag (men lång...) Min lagkopmpis Min lagkompis nummer två Jag red MSV C:2 där jag fick 64% o kom femma, MSV B:2 gick det dåligt, bara 58% men jag hade visst satt kedjan fel så han krånglade mycket. Man lär så länge man lever... LHK:s lag kom femma.

Thai fest

Bild
Bilderna lånade från T:s blogg sessan73.blogspot.com Fantastiskt trevlig fest. Synd bara att jag blev utröstad o fick gå hem så tidigt :( Men tur att jag kom i alla fall, dock lite sent, för då fick jag smaka på den goda maten. Mmmmm. Vårrullar. Jordnötssåsen. Tack snälla S, B o S. Får se om det kan komma lite bilder oxå på hur somriga vi var.

VBL

Bild
Många dåliga kort har tagits idag (menar inte att klaga på fotograferna, det är svårt att ta i ridhus) Men båda hästarna har gått bra idag. Chatte MYCKET finare än igår (säger ju inte så mycket, men men...) o Jaq överträffade sig själv. Härlig han är när det stämmer. Men det krävs starka ben, långa sporrar, dressyrspö o långpisk... Låter ju hemskt, men jag lovar att jag har inte plågat honom =) Nu har vi ätit våfflor o snart ska vi till Jenny o äta Tacos. Mmmm.

Dålig riddag :(

Funkade inte alls idag med min lille Chatte. Ingen energi, stark, drog sig ur formen, ingen bakbensaktivitet. Boooring :( Får se om Lisa kan hjälpa mig hitta tillbaka i morgon. Frågan är om jag ska träna på kandar eller träns. Nästa fråga är då om jag ska tävla på kandar eller träns. SKitsamma känns det som nu... Däremot har jag haft en jobbig men rolig kväll med många duktiga o glada ryttare och en hel del nya ryttare. KUL!

"Fjompen"

Bild
Denna lilla söta tre-åring har jag börjat rida. Han är alldeles lånhårig o tuffsig å väldigt snäll. Har suttit på honom fyra gånger o sist kunde vi trava själva i ridhuset. Duktig! Han är till salu om någon vill ha en snäll tre-åring :)

LOV

Bild
Fram för fler lovdagar! SÅÅÅÅ trevligt med stallet fullt av ungdomar, framförallt eftersom det vankas både fika o mat då :) Tack Sus! Tog med mig barnen till Små Vackra saker så de fick shoppa loss. Roligt tyckte de men ack så tråkigt att den ska läggas ner :( Köpte en sån här glaslykta, frågan är om jag ska köpa en till :)

Möte överallt

Årsmöte m LIF, tyckte att man borde gå för att visa sitt intresse. De föreslog mig till valberedning men tycker nog att jag är tillräckligt engagerad i en annan klubb :) (R:s anledning att inte vara delaktig är att han är gift med mig som är engagerad för två...) MEN jag erbjöd mig att hjälpa till på Elitfönster-cup, alltid något. Sedan har vi två rymmare från LHK i LIF:s styrelse. Så nu tycker jag det inte är mer än rätt att "vi" får två tillbaka, hihi ;)

Polsk riksdag

Bild
Ja det var det någon som tyckte vårt styrelsemöte liknade. Men hallå, har hon verkligen varit styrelseledamot där? Haha :) Annars har dagen bestått av stall-jour igen, varit lite kyrklig (ja vadå, det är ju söndag...) (=Mira har sjungt) men framförallt kaffe i solen på vår altan. Underbart!!!

Stalljour.

TACK MADDE, SARA o JENNY (ja du hjälpte ju till med att dricka kaffe...) för hjälpen med stalljouren. Ett ännu större tack att ni hoppade med mig o att det gick så bra för oss alla. Synd om stackars Linda bara, eller bara hästen kanske... Länge sedan jag hade en så bra fm. KRAM på er alla!!!

Red i solsken, men sen hände något med vädret?

Nya knattar ikväll. Ooooo så söta :) Benen var ju kortare än sadelkåporna, hur gör man då när man skänklar? Sista gruppen skulle göra galoppserpentin, V.V fick visa hur det skulle se ut, men sen kunde han inte göra som han visade mer... Å några ville hellre byta :) Haha, skulle gärna haft en halvtimme till med er! Men fotbollstjejjerna ville in o träna, o gissa vad? Några av dem ska minsan rida nästa vecka. Tjoho! Å så ska Therese o jag ut o tävla. Kan ni tänka er denna syn :)?

Hoppning ikväll

Bild
När jag sökte på bockande häst fick jag upp denna konstiga häst :) Å då var det måååånga som ramlade av :( En som bockade, å så hade vi en som BOCKADE... En behöver en ny ridhjälm, suck. De andra har nog mest "bara" ont i rumpan. Men lite positivt oxå, de som satt kvar gick det riktigt bra för idag, skojsigt. Den som satt kvar längst av de som ramlade av fick igång Grimner så bra att jag aldrig sett honom hoppa så bra innan. Hi hi :) Annars har det mest bara varit kallt idag :( Våren var är du?

Måndag o Tisdag i korthet

Tja vad har jag gjort då i dagarna två? Måndags jobb, 2 lektioner på fm. Den ena skulle bara rida 30 min, men det hade precis börjat gå bra då så hon fick minsan rida en lektion till :) "Ridit" "Fjompen" för första gången. Tack Sus! Malva verkar ha återhämtat sig, skönt, men då var nog Casper lite avundsjuk o försökte (hoppas jag det var) fejka en hälta. Barngympa på kvällen o sedan lite "tant" (!?) gympa. Känns i kroppen :) Igår kom både Särskolan o DC o red, de är så härliga :) Sen HOPPADE jag. ROLIGT! Både Chatte o Jaq fick jobba o de skötte sig faktiskt bra. (J börjar stundtals bli riktigt trevlig) Fotbollsmöte på kvällen. Svårt även där att få folk att engagera sig. Vi behöver lagledare bla. Jag vill gärna hjälpa till men det känns lite för svårt för en annan som aldrig hållt på med fotboll. Sen finns det de som kan men är engagerade i andra lag, man kan ju inte vara överallt det vet ju jag... Sen finns de ju de som inte vill engagera sig alls :( K

Tjejjerna

Bild

Trött är bara förnamnet.

Först o främst efter en tävlingsdag som gick hur J-A DÅLIGT som helst :( Min lille fine pålle bara stänger av när han kommer in på banan o har ingen framåtbjudning alls. Grrr såååå tråkigt. Tro det eller ej, men jag tycker det är MYCKET roligare att tävla när det går bra...;) Tack Jenny Penny för sällskap o hjälp! Sedan så har det blivit en vaknatt på ridskolan eftersom Malva varit dålig. Som tur är verkar det ha släppt det magonda, TACK SUS o ni andra som tagit hand om henne idag (fast det hade ju egentligen varit bättre om ni inte gjort det, för då hade jag varit tvungen att vara hemma o då hade jag sluppit ha en sån dålig tävlingsdag...). Å så sov inte Smilla bra, så det känns inte som man fått så många timmars sömn inatt :( När barnen bara kommit i säng så slocknar jag nog. Ska upp kl.12 inatt med för att hämta Seb o Roger som varit på hockey turnering. De kommer nog oxå vara rejält trötta tror jag... TACK snälla fam Ymer för hjälpen idag!

Anställningsintervju

Bild
Tina o jag åkte till Vetlanda för att intervjua denna kille. En liten stor häst på ca 15 bast. Tror nog han blev godkänd :) Påminner lite om Casper. Snygga stilen Sen fick jag åka o ta hand om fjording som hade ont i magen, ajaj. Små piller o en massa olja o vatten tvingade vi i stackaren. Mår lite bättre nu men vi får väl se... Tack alla som hjälpt till med henne! Får hoppas att vi inte behöver kalla ut veterinär o jobba hela natten.

Skryt

Jag bara måste skryta om min häst. SÅ JÄVLA DUKTIG!!! 7 år, kan så mycket. Idag på träningen var han avslapnad med mycket power i, mina travökningar satt jag bara o skrattade i, kändes underbart :) Gjorde byten först i var fjärde, sedan i var tredje, sedan i varannan :) Har aldrig gjort det innan! Lisas kommentar: han drog ur sig lite i formen. Hur ska man göra denna kvinna nöjd, hihi. Nu vill jag rida mer! Däremot satt jag en kvart framför en liten "bäck" med Jaq, han ville inte gå över, å jag ville inte ge mig. Gissa vem som vann ;)

Tävla

Ska tävla på söndag, MSV B:3. Jag har inbillat mig att det ingår galoppsluta o sedan byte i den så det har jag övat på. (kolla igenom saker är ju inte riktigt min grej) Det kom visst inte förrän i lite högre klasser... Jaja, men kan vi detta borde vi ju kunna det vi ska göra kan man ju tro då, men tyvärr funkar det inte alltid så.

Vår?

Bild
Underbara sol. Man blir mycket piggare! Tillbringat mycket tid i ridhuset idag, å då tror man att det är vår på riktigt. När man kommer ut märker man den kalla blåsten o all snö, men det är härligt att lura sig lite :) Chatte hade nog vår känslor han med, fin att rida med en o annan bakutspark! Jaq har oxå vårkänslor, men av ett annat slag. Alltför mycket päls som ska av o det tar på krafterna. Tänkte rida honom för Lisa på fredag men det orkar han nog inte nu. Gullan fick en galopp tur nu ikväll innan det blev för mörkt, men nu var det kallt...

Före o efter

Bild
Skit bra kort verkligen... :)

Gårdagen

Bild
Min plan från början var att tävla igår, men fick inte plats. Har nu hört från håll att de tog in egna ryttare som inte anmält sig o inte de som stod i kö :( Så hade naturligtvis inte LHK gjort.... Men det blev några turer i skogen i stället, fika men goa vänner på ALTANEN , like, helt enkelt en mycket bra dag ändå! Kaninen hoppade ut i snön o rekade lite, verkade nöjd hon oxå :)

Apper

Bild
Nu har mångas favorit kille bytt ägare o flyttat till Furuby till världens lyckligaste tjej. Kommer bli ett tomrum efter Apper, även om vi ska hitta en ersättare så blir det svårt att hitta en lika fin o go häst :) Lycka till önskar jag er båda! ( å jag tror nog han kommer tillsammans med sin ryttare o hälsar på oss ibland )

Till Natta

Bild
Vad skulle jag göra utan dig? Först igår så sminkar du mig o L så vi ser sååå snygga ut så ;) Å idag hjälper du mig med allt. Lite pinsamt att du fick bära in alla hinder själv, ännu mer pinsamt att jag drack kaffe under tiden... KRAM

PARTY

Bild
Först FÖRFEST hos T o M De ser ju nästan lite kära ut :) Roligt hade vi! Mina närmaste bordsgrannar till vänster om mig. De ser ju ut att ha skoj. Man fick inte välja var man skulle sitta men jag är nöjd med mitt sällskap Värdinnorna. Här delar de ut priser till vinnarna. Konstigt att inte mitt lag vann ;) Men vi hade oxå 13 rätt å då var vi bara två som svarade på frågorna, de andra hade ingen aning. Så jag tycker allt vi var duktiga :) Min konstiga man som jag tycker så mycket om Så här ser jag ut i glasögon. Rätt snygg tycker jag :) Mina konstiga vänner som tar kort på sig själva Släkten är värst. De tog snabbt ner honom därifrån :) Dancing queen Tack M o M för en trevlig fest, fler sånt önskas!

Löshoppning av lite hästar

Å som vanligt hade jag inte kameran med :( Måste bli bättre på det. Motionerade Sus samtidigt, undrar om hon har träningsvärk idag :)? Bla hoppade Ramona, häftigt att se en 800 kg (?) klump hoppa!

Torsdag

Bild
Vad är det för skillnad på kusiner på nära håll o kusiner på långt håll? Å ja då är det inte avståndet vi snackar om. Det var dagens stora fråga på frukosten i morse :) Mycket skratt. Å hur många skulle det bli i morgon? Var det 5? Haha (lite interna skämt men det får ni stå ut med) Avslutade dagen med en tur på Jaq, han börjar jobba på bra killen :) (asså det är jättelångt kvar till tävling, men allt är relativt...) Annars var det mest hoppning idag med, duktiga barn, lite smått rädda ibland men hästarna skötte sig så fint så fint så det gick ju bra å då slappnade de av :) (tom SVS) Sista gruppen, ja vad ska man säga? Hoppas ni har lika roligt som jag :)

Jag fick en kommentar

...angående hur jag kan klaga så mycket på mitt jobb? Detta pga det jag skrev under Grrr. Kanske inte så lätt att förstå, men framförallt var det mitt liv som privatperson som var jobbigt. Detta med träningar bla gör jag ju ideéllt, men jag har själv svårt att skilja på jobb o fritid när jag är i stallet, så hur ska ni andra kunna det :) Skrev ju dessutom att Hanna på jobbet fick höra mitt gnäll, å då förstår jag att ni trodde det var jobbet som var fel + att jag skriver ju ofta både om vad som händer på jobbet o på min fritid i samma inlägg. Confusing! Ska vara tydligare i fortsättningen. Gick sedan tillbaka i äldre inlägg ett par månader för att kolla om jag gnällt mycket men jag kunde inte hitta ett endast inlägg där jag gnällt på mitt jobb. Men återigen, det kan ju tolkas olika... (Håller definitivt med skribenten om att man inte ska göra så, därför tog jag åt mig kritiken o undersökte saken.) Men jag ska definitivt vara försiktigare med vad jag skriver i fortsättningen :)

Hoppträning på schemat

2st som var lite rädda men som hoppade ändå. Hoppas hoppas att de kan känna sig lite nöjda. Skulle vilja ha lite mer tid med eleverna så man hann låta dem rida lite mer o man kunde prata med dem mer ordentligt. Vill ju att de ska gå från lektionen o känna sig nöjda, å jag tycker att om man har hoppat en bana när man egentligen har varit skiträdd , då ska man vara nöjd! De andra gick det riktigt bra för, men ändå inser man att de är nu så duktiga så de vill att det ska gå ÄNNU bättre . Ett rätt så angenämt problem :) Avslutade med personalmöte. Om alla nu börjar rida så mycket som vi planerat så kommer det hela att lösa sig riktigt bra :)

Vad trevligt det är...

...med folk som kan be om ursäkt :)

Grrr

Fullt upp på jobbet idag, så stressigt att jag glömde bort telefonmöte m ridskolesekt. Pinsamt... Vi hade särskolan på besök, sååå härliga! Sen bar det av till ATG för att kolla Apper . Nja, kanske blir såld, kanske inte. Irriterad på folk. Bla dessa träningar. Blir det inga träningar blir de sura," men nja, denna gång kan vi nog inte", "får jag inte rida kl.17 så tar jag nästa gång i stället", mm mm. DET BLIR INGEN NÄSTA GÅNG OM ALLA TÄNKER SÅ. Å varför bli sura på mig som försöker o försöker göra alla nöjda? Så himla skoj tycker jag inte att det är att fixa o ordna. Någon får gärna ta över. Å igår lyckades jag tydligen bli utskälld på distans, för något jag INTE glömt bort att göra. Inte kul att bli utskälld överhuvudtaget, men ska man ändå bli det kan det ju vara befogat. Å så en annan grej men det tar vi senare... Skönt att ha Hanna på jobbet som jag kan ösa lite galla på. Hon skrattar bara å då gör jag det med! Har inte hunnit rida på två dagar :( Såja, slut