Inlägg

Visar inlägg från augusti, 2010

Sirimis

Vår lille grå som vi kallar honom har ju varit halt sedan lektionsstart så idag fick han åka till farbror doktorn L-G, som var riktigt engagerad o duktig häst doktor idag, nice! Domen blev behandling i hovleden o knä höger fram. Hoppas han blir frisk nu o för alltid... Min häst skulle man ju kunna tro kunnat få en vilodag eftersom han var så duktig igår, men O nej, hoppträning för Bella stod på schemat. Även där var han hur duktig som helst även om de två piloterna som var med på lektionen stundtals protesterade högljutt inför de konstiga övningar Bella la fram :)

Annas hästsportcup

Bild
Var ju i ledning i cupen i LA:3 o trea i LA:4, men missade första platsen o fin fina täcken med ett ynka poäng i båda klasserna. Red helt enkelt bra i fel klass. Annars kom jag fyra i LA:3, ritten kändes sådär, lite seg med många missar. LA:4 blev bättre, nu helt plötsligt kom jag på att han skulle gå fram för skänkeln oxå, o då lyckades jag faktiskt vinna :) Fredrika tävlade oxå, kom trea i LA:3. Grattis. I LA:4 gick hon stundtals ännu bättre, men då busade Leah lite. Å det bästa av allt: Sebs lag vann ÄNTLIGEN idag. 4-3 mot Åseda :)

Grattis lilla mamma

Bild
Nu fyller hon pensionär, fast hon har ju varit det ett tag, men nu är åldern inne oxå! Även store storebror fyller år. Tänk vilken födelsedagspresent hon fick för 43 år sedan.

Fredag-lördag

Dressyrträningen igår gick hur bra som helst, han är helt fantastisk min häst. Skolor o byten om vart annat. Skritta kan vi ju förståss inte... :( Å inte heller räkna, han byter när jag ger hjälpen, men jag hinner liksom inte med, är så glad när jag gjort ett byte, att man ska göra ett till efter några galoppsprång glömmer jag liksom bort då :) Men det är ju mitt problem, inte hans... Idag har det varit Prova på ridning, en liten tapper skara kom. Lille tjocke Niten jobbade, liksom Grimner o Marabou. Niten verkar ju hur trevlig som helst (ok, tjurade en gång o ville inte gå) Grimner däremot tror han blivit hingst, Sara fick hålla hårt hårt i honom. Sen bjöd jag in mig på kaffe hos bästaste Linda o nu är det snart 65 års kalas för lilla mor.

God natt

Bild
Jag har bakat muffins o paj idag , frostat frys, silkepeelat mina ben, ridit tre hästar, haft lektion, tittat på mycket halt häst (ingen ridskolehäst som tur va) Nu ska jag sova. God natt!

De evigt gröna ängarna

Bild
Ja dit har nu Ship fått åka. Han hade så ont i sina hovar stackaren så det var inte något annat att göra. Alltid tråkigt men extra tråkigt med en häst som har varit så bra för barnen att rida på. Han kommer vara saknad av MÅNGA! Men det kom en annan lite häst som heter Nit igår. JÄTTE TJOCK o JÄTTE SÖT =) Har visst gått på ridskolan i Braås för en 10 år sedan o visst var han van vid detta liv, det syntes. Visade lite tjuriga tendenser oxå... Grimner tyckte det var jätte spännande =)

Vi hjälps åt min man och jag

Bild
Han plockar blåbär o jag äter dem. Mycket bra sammarbete tycker jag =)

Sjöparksloppet

Bild
Man ku nde välja på 800m o 2 km (som visade sig vara 2,5) Mira o Seb sprang den kånga o Smilla den korta. Eller kort o kort, med hennes små ben måste hon väl ändå sprungit den längsta sträckan... Någon som kan räkna på det? Så duktig var hon, men utan snälla ELSAS hjälp tror jag inte att det hade gått. TACK ELSA =) (foto:Malin)

Fångarna på fortet

Bild
Ha ha lite nostalgi =)

Sorgligt

Bild
Ta vara på dagen mina vänner

Dressyrallsvenskan

Första omgången i dressyrallsvenskan gick idag på soliga Öland. VI KOM FYRA!!! (av elva lag) Det var Mia, Fredrika o jag. Chatte o jag lyckades även bli sexa o trea oxå. Lite trött var han men man kanske inte kan låta dem gå ute dygnet runt o tro att de ska orka jobba med... :S Trevlig tävling var det ialla fall med MÅÅÅNGA trevliga hästtanter att prata med. Framförallt SUSSI! Äntligen han vi med varandra. Lite skvaller blev det, roligt =) LÅÅÅNG dag blev det, åkte 9.30 o kom hem 22.30. Ville egentligen inte åka dit men vad gör man inte för LAGET ;) Men lite otur tycker jag allt jag har med mina priser. hade jag fått ett poäng till hade jag kommit tvåa i LA:n å då hade jag fått ett fint fleece täcke från Agria. Nu fick jag en tävlingsmapp (har redan vunnit tre sådana tidigare...) å den som kom fyra fick fina lindor även de från Agria. Kunde inte jag fått något av det??? Vill ju vinna fina saker ju...;) Men så härligt det är på Öland. Älskar dessa små stenmurar, väderkvarnar, alla

OM...

...Vi får förrätt på cykelfesten har jag nu en goood rätt som jag kan bjuda på. Provsmakade idag. Gott!

Dagarna som gått har jag

Bild
Blivit bjuden på jättegod pesto fläskfile Ridit dessa herrar, i morgon ska jag tävla den ena, dressyrallsvenskan Har jag lånat ett russ till ridskolan, hoppas han är snäll. Det är en ridelevs häst men de hinner inte rida honom. Tittat på en fjording som vi oxå får låna. Söt men kunde inte så mycket Jag har varit på marknad Lektionerna har börjat å hästarna ser fin fina ut efter sommarlovet Plockat kantareller som min älskade man stekte till mig i frukost idag efter att jag ridit, sen fick jag åka o tvätta stall.

Skolstart idag

Lilla Mira börjar ettan. Hu vad tiden går fort. Å inte det minsta nervös. Vad är det för fel på barnen nu för tiden ;)? Seb han är cool o börjar trean han, har har snart flyttat hemifrån med kan jag tro så fort som tiden går...

:(

Tog en massage idag. Har ju alltid ont i min kropp o de säger att det är mina muskler som är för stela, o det känns som de kan ha rätt, så jag tänkte att massage kan nog vara bra. Men det var inga fel på mina muskler inte, så välmusklad o fin så. Ja ja, då är man väl hypokondriker då :( Nu ligger barnen i sängarna, skoldax i morgon. Lite sorgligt, lite skönt. Har lite dåligt samvete, borde åka o rida Jaq, men det kommer ju bli mörkt innan jag kommer ut. Min egen har jag inte ens tittat på idag. Innan terminsstart hade vi ju inte så gott om hästar, å nu har redan 2 ramlat av pinn. Känns inge roligt just nu :(

Liseberg!!!

Bild
Tyvärr samma dag som en inplanerad GRIS fest. Så typiskt :( Hoppas MÅNGA kan åka med!!!

Cykelfest

FP på dagis idag. Det stora samtalsämnet- CYKELFEST! Åååå ska bli sååå kul =) Det var planeringsmöte inför detta ikväll där vi bestämde typ ingenting. Alla är ju ändå så fulla så det spelar ju ingen roll vad vi hittar på... :S Har ni några roliga recept man kan utnyttja till detta tas de gärna emot =) Hann även med en hoppträning för Bella Bus däremellan. Lite rostiga är vi men jag tyckte vi avslutade bra=nöjd :)

Söndag

Började dagen med att rensa kläder=full koll på garderoberna...just nu... Avslutade med att hitta en sjuk häst i hagen. Kunde knappt gå. Sååå ledsamt :( I morgon FP 7.45-16.30, hoppträning 17.30, cykelfestmöte 18.00. Tror jag kommer bli sen på det sista...

Vita Sand

Bild
Mycket tärning bidde det. 600 här. Undrar om man var chicken eller fortsatte... Soduko Vi vill inte vara med på kort, men väluppfostrade som de är ställer de ju upp =) Några hade gift sig. Gratulerar! Sommarfötter

Tut tut tut tut

Så avslutade jag lektionerna idag. Inte så kul men det var desto roligare innan det. Alla hoppade mycket duktigt, men sen skulle naturligtvis S krångla till det o göra volter på hästen... Det var då det blev tut tut... Men jag har hört att hon mår bra som tur är =) Efter det testade jag själv att hoppa lite, men vi var nog allt bra ringrostiga :( Som tur är kommer Bella på måndag, hon ska nog få oss i form igen :) Avslutade dagen med lite cross. Ja jag tittade bara på då, man får ju passa på att följa med när man för en gångs skull inte jobbar på torsdagskvällen. Duktiga var de, fast Seb fick lite skäll för han inte växlade, sedan gjorde han det men då växlade han ner när han skulle växla upp o tvärtom... Men han försökte!!!

Igår

...tittade jag lite på Allsång på Skansen, (som förresten var mycket trevligt), å kom osökt att tänka på att för en vecka sen var vi i husvagnen med M o T o drack ROSE´ samtidigt som vi tittade. Kändes som förra veckan var mycket bättre trots att ApS var sämre. (Hmmm, hängde ni med?) Vad jag försöker säga är att jag vill ha MER SOMMAR!!!!!!!!!!! (å mer Rose´...) Idag har varit en mycket bra dag. Började med frukost hos casa de F (Natte o Jenny kom, snuttissarna) sedan fortsatte dagen med träning för ponnylagen, samtidigt som J o N motionerade pållarna, mycket trevligt. Tänk om alla dagar var så underhållande! Blev även bjuden på sallad av N o J, de tyckte inte jag skulle gå ner i vikt om inte de lyckades. Men hallå, sallad? Är det inte bättre att bjuda på pizza då...? Pizza åt däremot ponnyryttarna så att de skulle kunna sova riktigt gott inatt. He he, tror det kommer vara många trötta tjejjer på hoppningen i morgon =) De flesta ridskolehästarna är hemma, Sååå fina är de, å de v

Träning idag

För lilla Lisa. Denna gången fick jag åka till Lamhult, nyttigt att träna någon annanstans, men hu så mycket längre tid det tar. Vi börjar bli lite små duktiga på galoppslutor, byten o annat roligt, men det där elementära som att trava o samtidigt ställa igenom o driva, det kan vi inte längre. Hopp o studs gör vi i stället, galopp på stället. Ja ja, inte ska det vara lätt inte.

Grattis Sara

Bild

Semestern slut

Å första jobbardagen avklarad. Märkte att modemet påLHK var sönder, å man använder internet till VÄLDIGT mycket :( Men lite lektionsplanering med T blev det, en lektion o annat smått o gott. 2 hästar hemma, de andra kommer i veckan. På onsdag o torsdag är det träning för alla ponnylagen med övernattning. Ska bli såååå kul :)

Lördagens match då det inte regnade

Bild
Supporters 1 Supporters 2 9=Seb

Elitfönster cup

4 matcher, alla förluster :( Men pojkarna hade roligt o i de två sista spelade de riktigt bra. Nu är det disco som gäller, själv känner jag för att somna i soffan framför tv:n...

I´m back

Bild
Efter att ha tillbringat några härliga dagar i mammas husvagn på Öland. Var så där sugen på att åka eftersom vädret inte såg så lovande ut, men det har varit STRÅLANDE SOL hela tiden =) T o M had ju lovat att vara där o hu så skoj vi fick. Drack kaffe varvat med rose´som R bidde så fjollig av... M fick efter mycket tjat en drink... T o ja var duktigast i skitgubbe, de andra tänkte ju... Jenny o Signe hälsade på oss Magen kändes lite svullen... Det goda vinet broder bjöd på. Kan rekommenderas. Fick även besök av fam. Nilsson o fam. Bertillson (till Sebs glädje) Tänk vad mycket folk man får träffa pm man bara åker hemifrån några dagar =)

Grattis Jenny

Bild
Hoppas du får en underbar dag med MÅNGA o DYRA presenter =)

Trött trött trött

Haft lite lektioner idag. En elev ramlade av två, nästan tre gånger, en grät, men den tredje, hon var glad hon =)! Sen red jag V.V, gick sådär, han seg o ja seg. Annars är jag mest bara trött :(

Dagarna efter Förshult

...har jag haft lite lektioner :) ...ridit:) ...behövde hjälp med att äta upp vår oxfile´, det fick jag glatt av några nära o kära. Referat därifrån går att läsa på http://sessan73.blogspot.com/ :) ...stått i kaffestugan o sålt en våffla, godis för 17 kr o 5 glassar :( ...haft övernattningsgäst :) ...läst bok, en bra en :) ...tittat på Alice in Wonderland, alldeles för läskig för E o M :S ...slängt lite kläder. Samtidigt hittade jag lite kläder som jag köpte till Seb förra året, lapparna kvar. Så gör jag ofta... :S ...påbörjat TRE New Castle o inte druckit upp dem :( ...gjort hål lite här o där hos Jenny :(

Helt normalt...

Men jag tror jag vet...