Inlägg

Visar inlägg från maj, 2010

9 år

Bild
GRATTIS SEBASTIAN Hu vad tiden går fort egentligen. Är ju inte alls länge sen man gick med stor mage för första gången o undrade vad man gett sig in på... =) Det blev frukost på sängen, paket med innebandyklubba, Wii spel, radiostyrdbil o lite kläder.

Kort från dressyrtävlingen

Bild
V.V =) Gulle-Mia Bubbel o Tina. Tyvärr bidde det inga kort på Gullan o mig, men det kanske kommer en film om jag orkar o lyckas lägga in.

Dressyrtävling på LHK

2:a m Chatte i första klassen, 70,91 %. Lite småmissar men riktigt bra. Gullan 5:a, 54,55% pigg o glad, egentligen inga missar alls =) Andra fick hon 63,55%, ingen placering, men jag är riktigt nöjd med henne. Chatte gick på 69, nått % i LA:3, ännu en andra placering, efter TINA o BUBBEL. Men den klassen började han med att skena rätt över banan o var inte så där jätteskoj att rida till en början, men det ordnade upp sig. Några kraftiga missar blev det ju men får vara glad att vi stannade kvar på banan...=) Lite sliten känner man sig nu, tog ju ett tag att rensa upp efter alla tävlande efteråt :( Nu ska jag till P o L o ha trevligt :) Hoppas jag inte somnar...

ÄLSKAR ATT RIDA!

Dressyrträning idag för bästa Lisa. Gick SUPER!!! Grand Prix nästa...? Ja ja, kul hade vi i alla fall. För att hinna med att träna fick min lilla dressyrgrupp rida lite kortare tid men däremot fick de rida en tur i skogen oxå så de blev nog glada ändå. Lilla Kelly o lilla Hanna var med o trimmade öppna. Hade nog ingen av de gjort innan... (jodå, H kunde detta riktigt bra, men lite tjatade jag på henne med =)) Nu ska Seb o två kompissar ha övernattningskalas o sova i tält, så om det inte regnar mer nu vore vi glada =)

Oj oj oj vilken dag!

Kan inte minnas att varken hästar eller ryttare gjorde det minsta lilla fel på hela kvällen =) Fram för fler sådana dagar!!!

Cowboy nästa?

40 minuter att fånga häst. Grrr. Å det är V.V vi pratar om. Han blev rädd för mig när jag var tvungen att jaga bort ett äckligt farligt sto å sen vågade inte han komma i närheten av mig. Vadå känslig? Löjlig snarare. Blev ingen ridning =( (Tobbe Larsson kan slänga sig i väggen, vadå gå åt motsatt håll? Tror han verkligen på allvar att det funkar...?) Irritationen stannade kvar över lektionerna, 5 hade vi idag, pust. Men i alla fall sista gruppen verkade tycka det var bra när man var lite förbannad, de fick inte en lugn stund, he he. Å eleverna i första o jag tyckte att det bästa hade varit om de fick rida lektion varje dag =) Hur löser vi detta??? Mycket trevligt hade det varit i alla fall. Ikväll visade de ett Greys som jag inte lyckats titta på innan, men jag hann inte med att titta på det, så nu får jag än en gång titta på datorn. Kanske lyckas hitta några fler som inte har visats än...he he ;)

Myggorna har anlänt :(

Bild
Smilla fick lite myggbett igår. Reagerade lite onödigt mycket på dem...:( Jonas tyckte vi borde ge henne medicin... Så det har vi gjort nu :)

Var är sommaren???

Trött på regn o kallt väder :( Vill ha sol NU! Kurs igår. Först hittade jag inte dit, sedan hittade jag inte hem. Å så var den inte ens så bra. Hmm, skulle stannat hemma... Idag såg det ut som sol, men icke. Trimmade dressyr i regn, körde HK med Ryan i regn, motionerade Jöns i regn, hoppade i regn. Å alla hästa fick gå ut utan täcke. Ooops. Hoppas nästa inlägg blir mer positivt...

Kort

Bild
Vattenlekar =) Härligt! Det goda grillat Jafar efter 3 års testet Jöns, nu valack

Lördagen

#Långtur med Linda runt Näsby. Nice! Fick henne att rida i alla tre gångarterna... #Städning varvat med solning, vattenlekar o kaffedrickande. #Grilllning med grannar #Oväntat besök under spelets mest allvarliga stund. Många konstiga kommentarer ramlade ut.. #Föreningslivsdiskussioner. Vi borde faktiskt ha en liten egen klubb om vi ska fortsätta så här. Tänk vad vi kan få ut av SISU =) Resa till solen kanske? Har tyvärr inte lyckats föra över mina kort, men de kommer hoppas jag. Min lilla Mira har jag inte sett på flera dagar. Hoppas hon har det bra =) Men hon kommer hem på en liten visit idag innan hon åker igen. Stressigt liv =)

3-års test

Nu är det över o det gick dåligt =) Snyft. Han har varit så positiv hela tiden jag tränat honom så nu i slutet trodde jag faktiskt han skulle bli klass ett, men icke. Energin tog slut redan innan vi startat. Kändes inte som om folk trodde vi tränat honom överhuvudtaget, men det har jag ju!!! Vi startade i slutet när hingstarna startade. De var fina. Blanka o pigga. Undrar om de har fått bo inne, haft täcke på o fått kraftfoder???Hmm, det kanske är det felet vi gjorde...

Frukostmöte

15 ridlärare träffades i vår lilla klubblokal o disskuterade en massa. Bla hur vi skulle hjälp oss små ridklubbar att få ekonomin att gå ihop. Änn en gång: vi måste fräscha upp vår annläggning o bygga ut. Inte lätt. Men bra möte =) Jättefint väder hela dagen, ända tills första lektionen skulle börja. Blixt o dunder o massa regn. Så mycket att det blev översvämning i stallet. Föräldrarna sopade o byggde dammar. Jag smet därifrån o hade teori med barnen i stället ;)

Stålben mm

Kvällens uttryck: Stålben! Ska man ha när man hoppar Casper =) För övrigt fick de rida i jockey läder. Roligt :) Kom hem i tid (nästan) till ännu ett Greys som jag sett. Booooring :( Såg på Stadiums reklam i pausen om badkläder. En sån har jag köpt, men vet inte riktigt om det såg lika sexigt ut på mig...

Jag varnar känsliga läsare. LÄSKIGA BILDER!!!

Bild
Jaha. idag var det dax, kulorna skulle bort. Hade ju gärna väntat ett år men det är dumt om han börjar betäcka mamma... Men det första vet sa när hon kom var: är han alltid så här trelig? Då hade inte jag kastrerat... Så här ser det ut Bastanta Natte fick hålla bakbenet om han skulle sparka. Vilket han naturligtvis INTE gjorde, han är ju väluppfostrad o om han hade gjort det hade ju inte hennes flugvikt hjälpt så mycket =) Får testiklar ska ju vara gott... Vet tyckte vi var konstiga =)

Bästa söta snälla bror

Bild
Grattis bästaste bror på din födelsedag. Om du inte kommer på något du önskar köper jag en blomma...

Tisdag

Bild
Idag kom den här tokstollan o bjöd på underbart god fika. Hon messade o frågade om vi ville ha god eller nyttig... Konstig fråga... Tack snälla IDA! FInt väder hela dagen. Nästan. Jag lyckades rida då det regnade. Har en ny tränare. Hon heter TESSAN! I like =) Tycker oxå om att jag har en vän som ibland är vimsigare än mig. Tur att man finns där då o ställer allt tillrätta =) Morgondagens Idrott möte hann vi oxå med. Planerade LHK-dan som blir den 19 juni . Glöm inte detta folk! Nu ska jag tillbaka till det kära stallet, tredje gången gillt, för att löshoppa JAFAR . Vi har nu fått plats på 3-års visningen på fredag. Spännande!

Golf

Bild
Idag har golfen börjat för barnen. Ännu en aktivitet att hinna med... Men de tyckte det var skoj=) Å så har jag hunnit med att klippa gräset o rensa lite ogräs. Kanske sommar snart?

Helgen som gått

Bild
Så här såg det ut i lördags kväll. Barnen skulle sova på altanen. Seb somnade som en stock. Mira ville in för hon frös men det gjorde inte Signe. Då sa M att det kunde komma tjuvar. Då ville S in =) På söndagen var R på läger Söndag kvällen var vi hos Elsa med fam o blev bjudna på sådana här godingar. Efteråt åkte jag till Herråkra o red Jaq o Jafar. Kanske blir visning på fredag ändå.

Dressyr träning

Tränat dressyr idag för bästaste Lisa. Att det ska vara så svårt att göra mer än ett galoppombyte. Å så ska det visst vara på rak linje oxå... Men vi kanske lär oss vi med =)

Kolmården i bilder

Bild
Häftig uppvisning av de fina fåglarna Den stooora fina björnen De fina färgglada drinkarna De fiiina flickorna Den fina pojken... Delfinerna var ju förstås finast

Kolmården i morgon-dagis resa.

Bild
Kurs idag, hoppning handlade det mest om. Mycket bra var den. Tanken är ju att jag ska diplomera mig sen förstår ni. Bidde lite shopping på vägen hem, bytte ett par skor på Stadium som blivit lite väl slitna bara på en månad. Inga problem på Stadium inte. Nice! Passade på att köpa mig en bikini på samma ställe, ska inviga den i morgon då vi ska bo på Vildmarkshotellet i Kolmården. Tror jag kommer uppskatta detta mest: Eftersom jag var ledig från lektioner ikväll kunde jag se Sebastians match, riktigt duktiga var det o en underhållande match. Roligt! Nu trodde jag att jag skulle få slappa till Greys, men jag har ju på något konstigt sätt sett de de visar nu, tredje veckan i rad =( Anledningen? Jo jag försökte ju titta på de jag missade när vi var i Thailand men något blev fel, såg helt enkelt kommande program...

Min tisdag

Hopptränat Chatte för Bella. Riktigt duktiga var vi =) Övat på Gullans o mina galoppombyten, måste ju visa för Lisa att jag gör min läxa, men hon kommer ju redan nu på lördag. Hmm, ja ja, det gick helt ok idag. Å eftersom jag är på kolmården på torsdag då Jafar ska gå 3-års test fick jag tvinga upp Gunnel idag. Hon får visa honom o har aldrig ridit honom innan... Men hu så fin han är!!! Visst har jag en bra känsla när jag rider honom, men han var kanon fin under ryttare =) Synd att jag inte kan vara på två ställen samtidigt, lite bättre än G hade jag nog kunnat visa honom... Men hon är en krutkärring. Har inte ridit aktivt (kanppt alls kan man säga) på flera år o hon är ju inte purung heller. Men hon blev alldeles stött på mig när hon fick reda på att jag bremsat hennes lilla älskling. Stackarn... Hmm, märker ni att det är VÄLDIGT mycket häst snack här? Händer inte mycket annat... Jo då, alla barnen har spelat fotboll (även Smilla) o R har LAGAT MAT=)

SSS nästa?

Har precis avslutat ett hysteriskt anfall över alla leksaker som fanns överallt förutom där de skulle vara. Städade ju förfasiken i lördags o därefter har vi ju inte varit hemma. Konstigt. Är rädd för att ett likadant kan komma om ett par dagar igen... Barnen fick inte gå o lägga sig förrän allt (ja det mesta i alla fall) var på sin plats! Innan detta har jag hunnit med att jobba, rida lite på olika ställen, provat ett Back on track täcke som passade så nu blir det köp =), bjudit drygt ett halvt dussin på pannkakor o ett tävlingssektionsmöte där vi hade mycket att bestämma. Nu ska jag bara vika tvätt oxå men om jag sitter här ett tag till hinner nog R före...

1.00m o 1.10m

2 felfria rundor idag. Han är bara BÄST min häst!!!

Födelsedagsbarn

Bild
Nu är det ett år sedan JogiYo föddes. Jag har inte ens hunnit hälsa på honom idag =( För ett år sedan var det varmt och jag gick i shorts... Samma dag fyller denne stilige man (...?...) GRATTIS =)

35 års kalas

Bild
Ja det var herr b-k som hade fest. Mycket trevligt var det . Tack snälla grannar! Olika sätt att dricka på... Olika sätt att dansa på... En tur ner till Borgen blev det oxå. Mycket skojjsigt. Har träningsvärk i dag pga av allt dansande! Tyvärr hade någon snott R:s nya jacka =( Så surt. De kunde väl i alla fall tagit min så jag hade fått köpa ny...:S

Härligt fotbollsväder...

Bild
Tyvärr förlust med 4-1 =(

Igår, idag o i morgon.

Bild
Igår var det teori som stod på schemat. Hästens sjukdommar skulle vi prata om. Elever från 7 år o uppåt, vill inte säga någon ålder på de äldsta ;) Lite svårt att hålla alla engagerade... Efter en halvtimme frågade jag de yngsta om de tröttnat. JAAAA svarade de =) Men hästarna fick jobba lite ändå, en hopp lektion innan o en dressyr lektion efter. Lite gos blev det oxå =) Löshoppade Jafar. (idag ville han in i sin lilla husvagn som Gunnel kallar det) Hoppade riktigt bra. KUL! Idag har jag mest försökt att inte blåsa bort, ridit lite olika hästar, klippt Smilla (bidde rätt ojämnt...) bjudit mååånga barn på tacos. Nu ska jag bara slappa. I morgon är det fotbollsmatch på fm i detta fina vårväder. Suck... Em ska vi FESTA!!!

Grattis Linda!

Bild
Hoppas du får en bra födelsedag. Hörde att du skulle fira genom att passa vissa av mina barn... Ooops. Du är snäll du =)

Frukost mm

Bild
Började dagen med att baka muffins o göra bär smoothie som jag skulle bjuda på till frukost. Mmm gott. Mitt på dagen hoppade Natte o jag hästarna, börjar faktiskt kännas bra att hoppa Gullan nu. Skönt! Därefter fick de IR-terapi, men Chatte hade inga större besvär som tur var =) Kvällens lektioner bestod av hoppning. Fick till en riktigt bra gymnastikbana tyckte jag själv som jag senare insåg att jag faktiskt hade gjort tidigare i mitt liv :S Bra med bra fantasi o dåligt minne...?

Var är våren?

Inatt bodde ridskolehästarne ute. Mysigt :) Men nu vräker regnet ner o det känns som det är vinter. Brrr. Har stått o tittat på fotboll i en o en halv timme=kallt

Aloe Vera party

Bild
Brorsan har börjat sälja Aloe Vera produkter, å eftersom man är en snäll syster bjöd man ju hem ett gäng så han fick visa o sälja. Jag köpte en deo o ett liniment.

Fotbollsmatchen

Bild
Kort snodd från Malin =) Morfar Alf skrek -det är rätt, sparka dem på smalbenen! Då skämdes jag... (detta när S råkade sparka till en, INTE på flit)

Inga rosetter idag =(

Hmm, konstigt, han går bättre o bättre o man får färre o färre rosetter. I alla fall så var han kanon fin i första LA:n, men med två missar. Det var många som kom efteråt o berömde mig för den fina ritten o min fina häst. Sånt blir man glad över att höra =) Men domaren tyckte annorlunda. Sånt är livet, glad ändå. Andra LA gjorde vi mååånga blandade småhopp... Vet inte vad som for i honom. Sen ville han inte bli lastad. Grrr. =( Vad som var bra var att de hade fasta starttider, å jag skulle inte starta förrän 16.44 så då han man med att rida med Mira o titta lite på Sebs fotbollsmatch (som de tyvärr förlorade) i det härliga vädret. Nice. Roger var iväg o körde enduro, men han hann ju hem innan jag skulle iväg. Kanon!

Valborsfirande

Bild
Några av alla sötnosar som var här Mmm, gott med plockemat. Varför ska man vara som alla andra o grilla? Hundvakt åt en liten tuss. Tack alla för en trevlig kväll. Framförallt var det ju trevligt nere i Sjöparken =) Tycker det är bra att de sjunger kl.20 (?) o skjuter raketer 2 timmar senare... Idag har jag hittils hunnit med 2 hästar i Herråkra o fika med Jenny. Ska nog bli en bra dag det här! R är o springer Växjöloppet. HEJJA HEJJA!!!