Inlägg

Visar inlägg från december, 2009

Så här gullig var "vår" tomte =)

Bild

STÖTEN nästa

Ja inatt åker vi till Stöten =) Ska bli sååå roligt o se Jonas o banen på ett par skidor. Seb o Mira längtar, de har redan gått o lagt sig, utan bråk... Smilla ska flytta till grannarna under tiden. Saknar henne redan =( (just nu är hon 1 m från mig...) Började dagen med en tur på Jafar i skogen. (har suttit på honom 3 ggr innan) Gamla Janni gick före som moraliskt stöd. När hon började bocka iväg med Gunnel på (som sin vana trogen red barbacka) tittade Jafar bara förundrat på dem =) God fortsättning alla vänner, vi syns igen om några dagar!!!

Vår julafton

Bild
Dagen började med att en tomtemor kom o hälsade på. Bjöd på skummissar. Fast de fick ringa på oss så vi kom ut ... I väntan på tomten... Först var han lite blyg... Men sen delade han ut klappar som bara den, dök ner i säcken. Tomten i Lenhovda var VÄLDIGT trevlig. Lite skojsig liksom =) Alla barnen kramade sen tomten o tackade för alla fina presenter. Även jag hade tydligen varit snäll... När Meagan kommer "hem" har hon förhoppningsvis med sig en kamera till lilla mig. Jag som inte ens knappt önskat mig en. (tänkte väl att det inte var någon ide´...) Men ingen blev gladare än jag. (R hade letat back on track täcke, men det fanns inga i Sverige) Glädjetjutet från stora S när barnen fick ett wii var härligt att höra =) men han var faktiskt lika glad över legot, hjälmen, Ben 10 mm mm... (=alldeles för många presenter som vanligt)(kanske skulle maximera antalet presenter, endast en/pers?) God Jul alla kära vänner!!!

En massa kort som glömts bort att föras in

Bild
Tessa n som över agility med Frost inför Lucia-showen Lillebrors ursöta krulliga ben =) Smilla som bidde lite trött när Mira red. Det var denna tur som M råkade ramla av med dunder o brak =( Fastnade i stigbygeln. Men inget brutet, o efteråt var hon allt lite mallig ändå =) Idag när vi klädde granen. Kameran strejkade efter detta kort så det bidde inte fler :( Så här såg stora S ut efter en tripp med mormor när hon klippte sig Några av julens förtidigtfådda julklappar. (en är kvar i stallet o är antagligen uppäten...) TACK ALLA <3

Oj

Råkade precis avvisa 5 kommentarer.... Det var inte meningen. Ni får skriva igen =) (fast annars, ja Sara, lite envis är man väl, men frisk luft har aldrig skadat. Å jenny, anledningen att jag smittata dig är ju att du inte kan låta bli att hälsla på mig eftersom jag är sååå trevlig...)

Sjuk =(

Tung i huvudet. Antingen är man täppt eller så rinner snoret fritt. Ingel bil så det var bara att cykla till hästen. Som tur var är man ju inackorderad så de andra änglarna i stallet gör resten (=behöver bara cykla dit en gång) Å ja som vill ha en egen gård. Då kan man ju inte bara stanna under täcket. Fast det är klart, inte lika långt till stallet då heller. Jag kan ju ändå inte sitta still som ni vet så det blir nog bra. Nu ska vi titta på Harry Potter barnen o jag <3

Lite kort från i höstas

Bild
Fotograf Natte. TACK =)

Lugn helg

Känner mig lite gnällig, en lite förkylning i kroppen som gör att man inte känner för att hitta på något. Man borde ju vara ute o tolka efter hästen, men vi får hoppas det blir fler tillfällen. Julfesten m styrelsen var rolig igår =) Håkan hade gjort kanon god mat (dock lite väl många efterrätter...tung i magen blev man) Sölve är ju en party höjjare utan dess like!!!

Fredag kvällen i bilder

Bild
2 av barnen försöker sova 2 tänker inte sova riktigt än Johanna jul pysslar? Casper med hans första julklapp för i år. Hi hi, helt rätt att ge bort saker som låter. Kan säga att han var duktig att slå, framförallt med illern på... =) Gissa vem som vann?

Kung Bore...

Bild
...har oss i sitt grepp, and I like =) Fast visst är det lite kallt, men det är bara att klä på sig. Idag hade vi en uteritt, kan säga att hästarna tyckte om det!!! Igår var det bara en lektion pga skolavslutnig. Det blev gymkhana, barnen mot föräldrarna. Jag fick springa med barnen, o de ville nästan galoppera hela tiden = träningsvärk idag.
Bild
Försökte vara en snäll ridlärare igår=de fick välja vad de skulle göra. Sista gruppen red kadrilj som uppvärmning, gymkhana o horseball. Ni kan ju försöka stänga av ljudet när ni tittar på filmen. Jag skriker... Lillebror ser lite slö ut, men ni skulle sett honom när han skulle före stallkompissen. Då gick det så fort att tom jag blev rädd :S Tack för den fina blomman =) Grupperna innan hade poäng hoppning. Vatten matta, regnbåge, "agility-bommen" mm. Nån fick 20 p, en annan fick över 200... Kul var det i alla fall! Innan på dagen "red" (läs åkte) jag på Jafar. Vi tog ett par travsteg=) Även Valley, Sirimis o Paplyn fick jobba lite.

Toboggan=pulka på engelska

Bild
Passade på att åka lite toboggan idag =) Men det var för mörkt för att ta kort. Ikväll har en kompis varit här o vi har pratat om NZ, hon ska åka dit nu. Ååå jag vill oxå. Få se hur det blir med Thailand... I morse visade Smilla sig återigen på sitt bästaste humör. Hmmm, denna flicka gör mig TOKIG! Mamma fick rycka in som barnvakt medans jag o Sebastian var på hockey. Alla klagar på att det är kallt o tråkigt där. Säger bara: Inte kallare än i stallet o lugnt o skönt, där kan man inte stressa runt :)

Det kommer väl inte som någon överaskning

Bild
Men nu är det officiellt. Cardento är fadern. Stiger han i pris nu då...? Frågan är ju bara hur mycket jag får i skadestånd ;)?

Lucia Show LHK

Bild
Tomteflickan Mira på "hennes" älskade Lillebror. Pepparkaks flickan Smilla. Hade napp i munnen när de sjöng, så hon hördes inte idag. Hördes desto mer i fredags på ICA =) Filmare:Sebastian =)

Lucia vid granen

Bild
Ser ni den lilla pepparkaks gumman? Sååå söt =) Lite taskigt ljud...men de sjunger fint=)

En avramling

Bild
Ja, en åkte av idag, o detta i skritt. Men han var snabb den lilla pojken, å oj, jag råkade visst skratta lite... FÖRLÅT. Men ni var duktiga sen o han hoppar ju bra, men man kan ju förstå att de kan ha lite problem... Lite envis o stark ju... Fattar inte hur ryttaren kunde sitta kvar, det är INTE lätt att sitta på en för liten häst! Annars var det bara ett par stövlar som ramlade av... Kan man begära tårta för det??? Några härliga vänner kom o förgyllde sista gruppen. Gjorde vad jag kunde för att få av den ena av dem genom att höjja hindret lite, men hon var envis med bra benslut =)

Sagt på dagis

Av ett barn som börjar på A: Jag önskar mig "bara" en orm. (om frågan vad de ville ha i julklapp) Sen satte hon upp fingret o tittade fröken i ögonen o sa, en riktig! Av en vuxen: Om man måste få enäggstvillingar så är ju det bästa att få en av varje kön... =)

Kommentarer.

Vill bara säga att jag tror jag är bäst på att kommentera allas bloggar. I alla fall ikväll =) Hade teori ikväll. Rätt många kom faktiskt =) (trots all lucia) Sa att de fick avbryta o komma med frågor om de ville, men jag pratade o pratade så de hade inte en chans att avbryta... Fick sluta efter en timme då jag skulle ha en extra lektion o då eleverna började se lite slitna ut... Kommer de ihåg hälften av allt jag sa är jag nöjd =)! Satt på Jafar oxå för första gången. Gick såååå bra så =) Men Jöns är lite deppig för hans (o min)älskade Jakaranda har åkt till Åland =( Idag sa de att de ångrade att de sålde henne. Grrr

Salongo

Ett litet besök hos Anne blev det igår. Lite stressigt att hinna dit, men det gick. Nu har jag en röd flamma i pannan... O MÖRKA ögonbryn... Men jag har ju mössa ändå :) Mamma fick hämta barnen, Stig fick skjutsa Mira till lucian. Tur man har släkt o vänner!!! Vi han med en ridtur på Lillebror efteråt oxå. Vila kan man ju göra någon annan dag. R o S körde till hockeyn 2 ggr, den var visst senarelagd :S Idag är det TEORI på ridskolan. Hoppas MÅNGA kommer. Men det är klart, folk har det kanske lite stressigt nu...

Ko-träning

Hälsade på VBM idag o hennes vet. I stallet fanns det två kor... Hmm sa Chatte, men han var faktiskt rätt cool, hälsade tom på dem. Men roligast var nog att träffa den andra gråa hästen i stallet ;) Vet sa att det inte var så farligt med honom, men jag tyckte han ömmade mycket o på många ställen, o vet fick jobba länge. Får se om det blir bra eller ej. Vet kändes förtroendeingivande i alla fall:)

Hoppträning för Bella

Lite klipp från träningen i lördags. Tack Kajsa o Jenny som filmade :)

Sista klubb tävlingen i hoppning för året

Det var många duktiga ekipage med, bla Pippi o Lilla Gubben, Robin Hood, Tomtar o Spindelgirl... Mira fick för sig i morse att jo, hon ville oxå tävla Lillebror. Inte för att hon har hoppat hästen någon gång, eller rättare sagt kanse knappt hoppat någon häst överhuvudtaget, å man skulle ju kunna tro att hennes mamma skulle visa gott föredöme å säga att hon måste öva lite först. Men näää... Hon var med, höll sig i mannen, styrde lite ibland o bromsade emellanåt för Lillebror tyckte allt att detta var skoj, det blev tom en liten rosett=) Smilla satt i T:s knä o sov o jag hjälpte barnen på utebanan. Allt gick bra=) På morgonen var det gen.rep inför Lucia. Lilla Alice o Mira sjöng högst...:)

Jul pyssel på Juvelen

Bild
Vissa pysslade med att måla tomtar Små skalle-pär gjorde vissa vissa pysslade med vinet... jag skrev jul kort som T inte fick titta på ;)

Skolan på besök igen

Bild
Denna gången var det en etta som kom på besök, å det var många barn jag kände igen, bl.a dessa två som rider Marabou o Sunny (orkade inte vända kortet, ny telefon, funkar inte som innan...) Mannen på M släppte helt enkelt tyglarna när vi skulle trava o höll sig i sadeln. Han är nog van vid lika snälla hästar som M :) Sunnys ryttare var allt lite nervös först men oj vad bra de passade varandra. Hon tyckte nog det var lite lättare att rida honom än tunga, slöa Frost... Efter det blev det nästan privatlektion för Ryan o hans ägare o I-M. Hon rider sin häst riktigt bra, kul. I morgon ska de vara med på hopp-träning. He he, får se hur det går... I-M fick reda på att Marabou kan busa o att hon kan sitta kvar ;) Red min pålle i skogen, funkar bättre där (förklaring på era frågor finns bland kommentarerna) o så tog jag en Barbacka runda på Gullan. Varmt o skönt! I kväll är det pyssel på Juvelen. har inte fixat något att pyssla med men jag har en bag in box som behöver pysslas med :)

Suck

Min häst går dåligt. Blir så deprimerad :( Å nej, det är inte ditt fel Jenny :)

Mira skriver brev till NZ

Hej Hanna. Hur mår du? Jag mår bra. vad heter din häst? Jag rider på Lilebror. Kan vi vara brevkompisar. Jilar du hästar? Det jör jag. Jag går på aråbix på måndagar. Hej då Hanna Ja men är det inte för gulligt så säg<3 Ännu gulligare om man ser brevet, stora o små bokstäver om vartannat =) Å hon har stavat helt själv utan hjälp. (stolt mamma) Jag kunde varken skriva eller läsa när jag började ettan o hon går i f-klass. Sebastian skrev oxå ett till Anton, men han är ju för duktig så det är inte lika gulligt... Men stavningen till Indiänan Jons2 var ju lite söt...

Hemsk ponny mamma.

I manegen efter sista lektionen: -Du får inte tjata så mycket på henne -Jag tyckte att jag var rätt så tyst o pratade snällt (hur man nu gör när man pratar snällt...?) Detta om när Mira red Lillebror igår o M skrek att hon var INTE arg! Ja ja, nästa gång får nog Kajsa vara ridlärare=) Å Carolina lovade (detta gjorde även Linda innan idag, tur man har snälla vänner) att slå mig i huvudet fler gånger när jag var en sådär hemsk ponny mamma som vi alla pratar illa om...=) Frågade M när jag kom hem ikväll om även hon tyckte att jag tjatade på henne (fortfarande tyckte jag att jag knappt sagt ett ord...) JA! var svaret. Det behövs ju inte, för jag kan ju rida nu! Det är bra med självförtroende... Så frågan är vad mina elever tycker eftersom jag tjatar 5 gånger mer på dem... (men de betalar ju för det)

Frukost

Bild
Tack Madde för den goda frukosten o promenaden i det fina vädret. Nu väntar jag bara på att Linda ska börja jobba så hon kan söka mycket pengar åt oss!

Lite

Lite VAB, lite hopplektion där den ena hästen höll på att hoppa sin ryttare ur sadeln=) lite personalmöte, lite ridning på Lillebror men Mira frös om fingrarna så hon grät :( lite ridning på Chatte men han var lite spänd o vi delade ridbanan med Noppe som oxå var spänd med en ännu mer spänd ryttare så vi fick ta det lite lugnt.. GO NATT!