Inlägg

Visar inlägg från september, 2009

Så här blev tjejjerna...

Bild
Vet inte vad det är för fel, men normala kan de ju inte vara framför en kamera... Detta var de bästa korten! Behöver nog Nattes hjälp =) Jag skulle modella lite med tyckte Mira.

Försökte ta lite kort på buspojkarna...

Bild
...blev så där... Men söta är dem :)

Tävlingssek.möte

Oj vad vi pratar =) Lite om tävlingar, lite om annat...(ok då, mycket om annat) Vi skulle i alla fall INTE ha så många tävlingar nästa år, men det blev inte som vi planerade riktigt... Sista dressyr tävlingen för i år kommer bli en LAG tävling. Låter skoj tycker jag. Hoppas det kommer många som kan hjälpa till på helgens dressy tävlingar OCH som kommer o tittar. (jag ska förståss vara med) Ponny laget ska iväg samma dag o tävla deras första tävling. Hoppas det går bra!

Virre på besök

Bild
Å då såg det ut så här. Lite el in min hästs kropp. Frågade hur det funkade. Tja olika sorters ström med olika styrka. Strömmen kommer från elutaget där... Ja mycket klokare blev men ju inte, men bara det funkar så =) (det var INTE 220 volt rakt in i min häst, promise)Ska i alla fall lösa spänningar o ömheter . Jag hade ju dock inte hittat några ömma punkter, men Virre lyckades. Nu låter det ju som om det var bra, det bästa hade ju varit om inte hon heller hittat något, men nu när det ändå fanns vissa punkter var det ju bra att de hittades. "Hmm, biter han sig fast här i höger sidan?" "Eee, jo det gör han ju ..." "Då får du massera här". Ja lite så lät det. Blir nog nån gång till hon får besöka oss. Tack så mycket Virre! (jag kände mig som en nybörjare som inte visste någonting...)

Utebliven utlovad fika

Bild
Ida hade lovat fika om jag kom o tävlade i Högsby idag, men bizzi som hon var hans det inte med. Men hon tyckte att jag kunde bjuda i Lenhovda istället, vilket jag GÄRNA gör =) Domaren dömde som vanligt konstigt tyckte jag, de jag tyckte var fina tyckte inte hon o tvärtom . "Vår egna" domare tyckte likadant, men så här glad var hon i alla fall när hon borstade med den ROOOSA borsten. Chatte gick bra, saknar dock lite energi, men han gör allt bra. Han behöver bli lite mer bärig o "på hugget". Kom 4:a i LB:3, vann då hästgodis o 3:a i LA:3 vann då dessa små koner. Kan man nog använda i kanin slalom... Ja du, om det är någon tävlingsledare som läser detta (nämner inga namn Ida) så tycker jag priserna var sådär skoj. Vi vill ha lite glitter o glamour =) Men annars mycket trevlig personal o tävling måste jag säga. Fick en dammsugare alldeles gratis eftersom de inte hade någon växel. (ni vet en sådan man äter...) Nu är det tävling hemma på söndag men sen tror jag vi ska v

Stavning...

Bild
Upptäkte precis att det stavas Yu-Gi-oh, inte YogiYo som jag trott. Men JogiYo heter ju som han heter ändå. Lite sent att ändra nu, borde kanske kollat upp detta lite tidigare...

Hipp Hurra

Bild
Therese fyller år idag!!! (konstigt, det var mycket lättare att hitta kort på T än det var på Sara när hon fyllde år...) (T+A=linslusar) (A=Annelie om ni inte fattade det) GRATTIS!!! Vi kommer ikväll =)

Sexualundervisning på ridskolan...

Idag hade vi skolan på plats. Först ett gäng störtsköna killar som inte kunde rida fast det kunde de. (tillslut) Kul tyckte de att det var, borstade o höll på en massa efteråt. Sen fick minsan hästarna jobba hårt, för i sista gruppen var det duktiga tjejjer som red. Grimner som jag trodde hade en liten höstdepression gick hur bra som helst :) 2 brunstiga ston, Sunny tyckte de var skitsnygga. När det var dax för utsläpp råkade det bli lite sexual undervisning för skolbarnan. Så pass att Ramona rodnade sa hon. Själv fick jag ju slita i ridhuset så jag missade (tyvärr) skådespelet... Hann med en snabb galopp i skogen innan det var dax för nästa ekipage. Då kom Gullan hem från vet, FÅNG =( Boooring. Nu ska barnen o deras kompissar få varma mackor o ikväll blir det födelsdagskalas =)

Tandläkare nästa

Bild
När jag rider på en sån här nosgrimma, en engelsk nosgrimma, så funkar det helt enkelt inte lika bra som när jag rider på... ...en sån här nosgrimma, en remontnosgrimma. Så det blir nog att åka till tandläkaren o kolla tänderna lite. Fler som är intresserade? För då kan vi ju ta hem en till LHK, annars kanske man kan hälsa på Tina, hon skulle visst ha besök av en sådan. Tror Apper oxå vill till tandis...

Födelsedagskalas

Vi är bjudna på kalas på fredag. Ska få träffa hennes släkt o allt. Det är stort. Känns som det är VI nu på riktigt =) Å hon önskar sig allt i hela världen så det ska nog inte vara svårt att köpa nåt fint :)

Vilka elever man har!!!

Bild
Så här ser hon ut lilla Scooby Dee. Hästarna har skött sig super duper =) Kan väl bara bero på att eleverna red så bra? Scooby Dee riktigt trevlig, Sirimis gick bättre för eleven än han gjord för mig i måndags, Nimbus skenade inte det minsta, Paplyn krökte på nacken mest hela tiden (fast det är klart, det gör hon ju jämt...) Marabou såg inte stelopererad ut, Apper gick att svänga i alla gångarter(!!!) fast det var visst med mig på ryggen, Casper såg inte halt ut och Sunny använde båda galopperna samtidigt. Som sagt, en riktig toppen kväll!!!

Föräldraplikt på dagis

Bild
Smilla som inte vill låta Livia sitta i mitten. Efter detta kort togs lyftes S ur gungan så L skulle få sitta där, därefter grät S, högt o mycket. Lottas kommentar: stackars S som fått en mamma som är lika envis som sig själv... Innan de gick ut var det gympa. Kul tyckte alla! Faktiskt kul att vara på dagis, men idag var det jobbigt. En liten flicka som grät ofta o skulle sitta i mitt knä, o S som enligt dagis pers. aldrig gnäller skulle ha mamma för sig själv=konflikt. Livia tyckte även hon att vi tillhörde varandra=konflikt. Fick gå in o byta på L o då skulle naturligtvis S med, när det då var dags att gå ut vägrade S klä på sig, hon fick gå ut utan utekläder. Hon skrek, L grät för S grät, 2 andra grät för att nog bara skulle det. Suck... Meja var som en solstråle hela dagen som vanligt. I like! Nu ska jag iväg o jobba lite. (lugn o ro...)

Bollibompa

Sitter här i soffan med datorn i knät. Smilla o Mira tittar på Bollibompa. Tydligen är det väldigt spännande, för plötsligt börjar de skrika, "du måste hem" fler gånger. Snacka om inlevelse...

Min tisdag

Idag när jag kom till stallet möttes jag av alla hästarna. De hade helt enkelt tagit sig ur hagen o gått in. Som tur är har vi snören för alla utgångar så de hade inte kommit vidare. Är det detta som kallas lösdrift??? Sen när det var dax att hämta dem var de INTE sugna på att komma in. Fick hämta dem en o en, å det är låååång väg. Är det det som kallas friskvård??? Hann med en tur på världens vackraste, men det kändes sådär. Kan inte svänga vänster :( Å ja som är hypokondriker tänker ju genast att något är fel. Men det är klart, kan ju faktiskt vara skit bakom spakarna med...

Klädparty hos Madde

Bild
Ja dessa kläder blev det, en tunika till Mira, resten till Smilla. Kunde inte låta bli att köpa dessa coola byxor =) Ni kan gå in på http://www.rabdido.se/ om ni vill titta på fler kläder. Dyrt förståss, men, men...

Ryggskott, kan hästar ha det???

Hade ett par privatlektioner igår. Red den ena hästen, han hade väldigt svårt att gå i rätt form. Idag kollade vet honom, han hade ryggskott. Stackarn. Undrar om han hade det innan jag red oxå...??? Idag hann vi med att motionera Sirimis o Scobby Dee, de skötte sig. Frågan är om de även gjorde det på lektion...???

Jennys 30-års kalas. Lite för mycket...

Bild
Min älskade man L:för mycket randigt, A:för mycket toffsar, T:för mycket rött Natte lånade bror Daniels hår R försöker lära Natte spela golf. Undrar vem som har mest roligt??? Golf klubborna är lånade av Thomas, men han ville INTE vara med på internet... Jenny i en liten lek Tack Jenny för en trevlig fest. Idag har jag mest träningsvärk pga den vilda dansen. Inte så mycket huvudvärk alls, men det beror nog på att alla drinkar bara försvann...(å alltså inte ner i min mage)

Hopp-tävling i Braås

Så här rider man för att få ihop 30 poäng... Jag hoppade vatten-mattan galant efteråt, men det kom ej med på filmen. Ni får tro på mitt ord...

Jakaranda

Bild
Idag kom det en spekulant på Jakaranda. (JogiYos stora syster) Jag skulle ju köpa henne. Hoppas de inte tyckte om henne... (usch, så får man ju inte tänka) Men jag har ju ändå inte råd. Eller???

Min fredag

Började dagen med ridning för skolan. Några elever som definitivt kunde rida innan de satt upp å kanske inte kunde det när det väl gällde... Några som definitivt INTE ville rida men som när de sett de andra ha skoj på hästen testade ändå, å då ville de INTE sitta av =) Hade tänkt trimma lite hoppning med Chatte idag eftersom vi ska tävla i just det i morgon o har inte sett ett hinder sen klubbtävlingen (träna, vad är det???) Men solen sken o fåglarna kvittrade så det blev en tur i skogen... Avslutade dagen med att döma klubb-dressyr. Kul. Många fina o duktiga ekipage. En del tyckte domaren var hård, andra att hon var snäll. Ja, ja, inte så lätt det där inte! Nu fortsätter jag med fredagsmys, speakern sa att alla skulle ha det =)

Stackars Lovisa =)

Aj, aj i benet, fick åka ambulans. Skulle bara skritta en häst, kom inte ens upp. Så kan det gå. Hoppas hon blir frisk FORT! Tänker på dig.

Till alla undrande...

...det blev alldeles för dyrt =( 1050000kr. Tänk då på att man får renovera för MINST 500 t.kr, bygga till för en miljon eftersom vi är så MÅNGA å så vill vi ju ha ett stall med. (eller jag i alla fall...)

B-ponny, Ships vikarie

Bild
Den här lilla hästen ska jag hämta i morgon. Hoppas det blir bra... Vill ha hästar som funkar och ALDRIG blir sjuka!!!

Solkullen

Bild
Detta hus ska vi bjuda på i dag. Ligger fint, men om vi råkar få köpa det kommer det att bli dyrt. Måste helrenovera och bygga ut. Det är inte så mycket mark till heller. Men, men, vi får se hur det blir. Vill man ha något eget får man ligga på topp :)

LA:3

Lååång dressyr-tävling

Bild
Ibland ser det ut så här när jag rider fram... ...ibland så här. Inga rosetter idag=( Laget kom 6.a (vi var 5:a sist) Men så bottnade vi laget oxå... (andra toppar det visst) Hade vi haft Fredrika med hade det gått bättre, hon fick 68% (lite mer än vi andra...) Laget bestod av Marina, Tina o så jag.

STO-festen

Bild
Den goda kakan, jag tog störtst bit efter det att jag ätit mest mat. De andra delade på en gratängform medans jag tog den andra.(man får passa på att äta när man blir bjuden...) Glömde visst blixten, men här är vi: STONA!

Lugn lördag

Idag hade jag inte så mycket inplanerat, helt enkelt en lugn dag alltså =) Började med frukost tillsammans alla, sen gick jag med barnen för att sälja jultidningar. Fastnade hos Siw o Challe, fick lite bråttom sen för att hinna rida innan kl.12 då R skulle iväg. Då kom mammma, vi skulle visst till Herråkra för att titta på föl o lampor. ( hon hade inte sett Jöns innan) På vägen hem får man meddelande att Ann-Sofie är i Lenhhovda, då blir det naturligtvis fika. (Han med en tallrik flingor innan de kom) Nu måste jag till stallet för att smörja lite saker inför morgondagens tävling o hämta lastbilen sedan bär det iväg på sto fest (A-S ord=häst+tjej fest måste väl bli så?) R o barnen blev bjudna till L o P (han ska vara A-s date eftersom hon är gräsänka idag, å det är ju på sätt o vis R oxå. Ja änkling då förstås) Frågan är bara hur de ska komma dit då jag behöver bilen... Så helt enkelt en lugn dag!

Veckan i bilder

Bild
Igår tog vi (vi=Jenny o ja) ut Noppe på hans första skogstur. Jag red Noppe. Jenny var lite nervös över det. Men mest nervös var hon över att rida Chatte. Så här fint gick det! (han är så lugn så man kan ta kort från hans rygg...) Så här såg det ut när lilla S o ja hälsade på Jöns. Hon skulle pussa honom. Här är Ebba, Smilla o Mira ute o åker vagn. Häst? Susanne...
Jag har anmält mig till en hopp-tävling! (men först ska vi tävla dressyr på söndag...)

Mååånga lektioner blev det =)

Igår skulle jag ha fyra lektioner, först trimning m Åsa o Linda (svettigt blev det), sedan 2 "vanliga" lektioner (även där svettigt men mest pga att vi var inne o solen lyste ute...) sedan hoppades jag att Lina skulle komma. Lina kom dock ej (var är du Lina???) så då passade Linda nr2 på att ta en privatlektion. (Lite svettigt blev det där med =) Då kom en liten tanta luring o ville rida hon med, Tessan hade sagt att det gick bra (hade dock ingen lektion till henne då...) men det var ju bara att ställa upp. Den enda häst som var kvar inne var då Apper (ja Marabou o Ship oxå men M hade jobbat tillräckligt o S lite liten) eftersom han skulle trimmas lite sen, å kombinationen Apper + nybörjare var lite vingligt... Men det gick bra, hon vill komma tillbaka o vi han med att trimma lite på A oxå. Men jag hade ju lovat barnen att komma hem o läsa saga, så när jag kom hem kl.21.30 var det inga barn som sov inte. Ooops.

Onsdagen i bilder

Bild
Apper Valley Paplyn Nimbus Grimner I onsdags var det hoppning på schemat, men då hästarna hoppat 3 dagar i rad redan (taskig planering) kände jag att vi behövde göra nåt annorlunda. Blev en liten "terrängbana". Skojsigt värre tyckte jag, hästarna o eleverna. Ingen ramlade av trots att Nimbus gjorde vad han kunde...

Sommar? Ja tack!

Jag vill att sommaren ska stanna kvar. VÅGA VÄGRA VINTERN!!! (nu tycker jag om att leka i snön oxå, men bättre att resa till den när man har lust.)

Måndag o tisdag

Tja, inget annorlunda. Ingen Sölve på jobbet betyder att Annelie får harva, hämta hö, fylla vatten. Ja å så hade måndagen gått, inte så spännande. Fick med mig ett gäng barn hem från dagis, sen var det fotboll för stora S. Passade på att måla lite hos mamma då. Nya huset ligger ju vid fotbollsplanen. Tisdagen började jag med att rida Chatte, privatlektion för söta Marina, DC, fika hos Sara, fotbollsavslutning, klippa gräs å nu sitter jag här o väntar på att stora S ska komma hem från golfen. Tjejjerna är nyduschade (får muta lilla S annars vägrar hon...) å tittar på TV.

Kort från hoppningen

Bild
Linda tycker det är bättre på backen än på hästryggen när det är hoppning som står på schemat De vackraste av de vackra... Sunnys första hopptävling, och bättre debut kan man väl inte önska? Sååå duktig! Pauline var tvungen att låta Amelie få hoppa lite, hennes matte vågar inte De sötaste av de söta!

Snart klubb-tävling

om 3 timmar.

Cykelfesten i bilder.

Bild
Den fina bordsdekorationen hos Cissi o Trubba Rogers nya skönhet, han hade inte ögon för någon annan. Våra efterrätts gäster. Mycket trevliga! Ska man "sjunga" ska man rocka loss på bordet oxå. Stackars Kjelle´ns som var med, de har nog fått psykiska besvär från denna singstar duell... Bara ett kort från dans golvet, men sååå snygga de är!!!