Inlägg

Visar inlägg från augusti, 2009

Söt...

Idag när vi fikade hos grannen sa jag till Alice att hon var så söt. Eftersom det var just det hon var. Söt alltså. Då svarade den lilla gullungen så här: "Jag tycker Linda är söt" Men hallå, JAG då???

Min söndag

#Släppa ut hästar på LHK. #sova lite igen. #Ridtur i regn o sol. #Paj ätning . (viss missförstånd av vad som skulle göras först av dessa två saker...) #Däremellan red jag visst Noppe. #Andys lekland (höll på att glömma stora S hemma. Ooops.) #Shopping. (tack Ewelina, utan dig hade det inte blivit något av den ena varan) #Prova vinterkläder när vi kom hem. Kläderna är för stora som jag köpte på rean i våras. Bara att köpa nya:( #Titta på hästhoppning. #Ta in hästarna på LHK. #Sova.

GRATTIS

Bild
Världens finaste MAMMA o MORMOR!!! Även min äldsta bror fyller år idag, men han har jag inga kort på...

Röstning 2 (skulle ju varit efter röst röstning 1 förstås..)

Bild
Ja då är ju frågan vilken av oss som ser bäst ut i ett par av Rogers glasögon? Ja ni förstår ju hur roligt vi hade igår... Men sätt igång o rösta alle man! (ser jag inte ovanligt ful ut eller är det verkligen så jag ser ut???)

Röstning 1

Bild
Tja det hela var väldigt roligt igår när vi tyckte att alla skulle få rösta på vilka glasögon han passade bäst i. Men syns det någon skillnad på dem eg? (I o för sig var de väldigt lika...) Ja men det är väl bara att börja rösta då=)!

Min duktiga man =)

Bild
Igår kom han hem med dessa gigantiska bucklor! Han hade vunnit Volvo Art mästerskapet. Jag är såååå stolt =) En skruvdragare blev det med. Förra veckan vann han en borrmaskin för en massa pengar. Han hade vunnit fler saker där men eftersom han var tvungen att åka hem till barnen eftersom hans fru jobbar så konstigt lottade de ut de vinsterna till de andra. Orättvist tycker jag. Orättvist är att jag fick ju oxå priser på min tävling, ett litet glas o en tävlingsmapp... Tänk om jag hade fått en BORRMASKIN! (som tur är ska bucklorna stå på jobbet för att reta alla andra...)

Nästa 6-kamp

Nu har vi hittat grenen till nästa 6-kamp. Roger ska beräkna lite bara så vi landar rätt =) Det fixar du väl Therese???

Motion av Natte o mus...

Bild
Ja jag vet inte om ni ser den lilla musen, det var en bebis... Asta tyckte hon skulle motionera den lite... Natte tyckte det var groteskt... I alla fall att jag hejjade på o försökte ta kort... Men vadå, vad är det för skillnad egentligen på att motionera en Natte mot att motionera en mus...??? Ja lilla Natte fick sig en lektion på världens vackraste, allt var perfekt!!! Sedan tog hon en tur på.... var det Paplyn??? Nu har Glosängarna kommit så nu hinns det det inte med nåt mer bloggande=) ( Å innan det blev jag våldgästad av världens bästa vänner!)

Underbara ATG

Bild
På det här stället har jag tillbringat halva min dag med lille Jaq. Inte för att hans fall var så komplicerat utan för att de ALLTID bokar in 500 hästar på EN veterinär . I alla fall när jag är där. Kom till jobbet i lagom tid, en kvart innan lektionerna började. Blir man svettig eller??? Tack DC som tog in hästarna åt mig o Daniella som låste upp o gav de små eleverna en häst att göra igjorning. Nästa gång har vi beställt tid hos den här damen så han kan få lite ryggbehandling oxå. Nästan som att åka på spa =) (undrar om jag kan få en behandling när man ändå väntar?) Lektionerna förlöpte väl, ialla fall efter att vi gått in i ridhuset eftersom hästarna ville beta hela tiden..Suck...Andra lektionen blev i skogen utan några indicier alls. Fick sedan hjälp av goa stall tjejjer o killar(!) att släppa ut dem i hagen å sen var det dax för p.hästägar möte. Inget fika =( men trevligt ändå. Stallet är antagligen FULLT!!!

Hur ska man komma ihåg???

Gympa i morgon för Mira, utedag på fre för Sebastian, Smilla har utedagar på tisdagar, Sebastian gympa tisdagar, inneskor, frukt, gummistövlar m.m... Jag blir gaaalen!

Uteritt på schemat idag

Bild
Å jag fick äran att rida Ryan. Han har ett litet annorlunda rörelseschema kan man säga... Malin (som brukar rida honom) tyckte att jag skulle testa att hoppa honom, det tycker hon är läskigt. Men jag har sett de två i action, o det ser kanon bra ut! Vackra rönnbär. Hela skogen är full av dem! Har hunnit med att rida Nimbus oxå, gick riktigt bra, å så skötte han sig i skogen =) Min skulle få hoppa lite, men han kändes konstig. Hoppas det var träningsvärk från hans o Nattes galopp runda igår... :S

Lite bad

Bild
Adam hängde med hem från fritids o de passade på att bada lite. S har kommit på att man kan ha brädan med sig när man hoppar i, lite skoj allt.

Lite kort från igår

Bild
Framridning till LA Så här såg Mia ut när hon återhämtat sig ett tag. Hon var lite rödare innan...:)

Åkte från stallet 7.30 hemma 20.30

En heldag kan man säga. Skulle ju hinna dit i tid så man fick se Mia o Hex. Å tur var väl det, så vackra har de aldrig varit innan. Chatte o ja kom 5:a i LB:n o 3:a i LA:n, bra men om lille pojken bara kunde låta bli att bli rädd för allt o få fram sin lilla mule så blir det lite bättre. Men domaren var snäll, en gång när han flög iväg skrev hon bara att det var för tidig fattning... Lhea gjorde lite extra övningar i första klassen som inte uppskattades av domaren så i andra lät hon bli att göra dem=bättre poäng. Laget kom 5:a. (så sorry Tina, inga blågula...) Men det var ett härligt ställe. Vi bestämde att vi skulle samla ihop ett gäng o åka dit på sol semester med våra hästar nästa sommar. Några intresserade?

Dressyrallsvensan div.2

Tävling i morgon. Åker efter sju o kommer förhoppningsvis hem innan det är mörkt. Hoppas det går bra så det är värt det. Synd bara att min lille pålle har glömt bort hur man fattar vänster galopp...

6-kamp

Bild
Barnen lekte lite oxå. Här är det säck hoppning. Denna gren vägrade vissa av det kvinnliga könet att vara med på... Tobbe hade lite kul . På andra armen står där nu Tobbe... Kanske skulle byta karriär? Sååå snygga=) En liten lek. Kläderna var helt enkelt i vägen... Toyan vann denna tävling, men de flesta var nog mest förvånade att jag kom så långt som jag gjorde. Fast när påsen kom under golv nivå gjorde jag en lite kullerbytta ner i stället. Lyckades dock inte fånga påsen på det sättet vilket var meningen. VCT mannen Ni som var där vet.... Natyrligtvis var det Jonas som var i farten...

Fest

Ikväll är det FEST!!!

ambulans...

Bild
...fick man ringa till idag =( Första gruppen skulle ut o skritta lite i det fina vädret då en häst blev skrämd av en hund. Naturligtvis hängde bara armen konstigt, konstigt =( Usch då, detta är definitivt avigsidan med denna hobby. Såg inte riktigt ut så här men lite... Annars gick lektionerna bra. Ja det var den där Nimbus då. Körde som vanligt några race. Lite trött på honom... Tur det var Tilda som satt på... Fast lektionen innan skötte han sig exemplariskt.

Musen...

Bild
R: det luktar makrill här inne A: jag har inte ätit nån R: det har du säkert å hällt ut spadet i soffan A: du är ju dum i hela huvudet ........ A:det luktar faktiskt makrill R:det ligger väl en död mus under sofffan A:säg inte så R hämtar ficklampa o lyser å jo då, där ligger allt en liten mus. A:ääää R tar bort musen, A slänger den i komposten. A:det är ju maskar i den!!! R:under soffan oxå A:äääää Nu är det städat under soffan men lite läskigt är det ändå att sitta här... Någon som vill ha två katter...? (det är ju alltså de som lagt den där)

Lektioner

Det var även start på onsdagslektionerna. Jag har ju längtat efter eleverna lika mycket som de längtat efter (...mig...) hästarna. Det gick bra o hästarna skötte sig riktigt bra. Skönt! Avslutade dagen med en tur på Noppe, å Noppe avslutade dagen med att bära runt på Jenny lite. De var så duktiga=)

Skolbarn

Bild
Ett gäng med förväntansfulla skolflickor i olika åldrar väntar på att det ska ringa in. Mira började F-klass idag o Sebastian 2:an. STORA barn. M var lite blyg först men det släppte rätt fort, S både pussade o kramade mig inför sina kompissar =) Undrar hur länge han gör det...? Lilla S fick vara med Madde o äta glass=)
Bild
Den här lille sötnosen red jag på idag. Inte varje dag man rider en lite c-ponny... Men som tur var gick han inte av på mitten =) (jag lovar att jag inte red länge på den stackaren) Annars har det mest varit kontors jobb idag. Sen var det att stressa hem för att hinna laga mat, lämna S på golf, M på fotboll, upp på möte, hämta dem, hem o tvätta, damsuga, ja ni vet hur det är. Tänkte faktiskt tagit en lugn kväll, men som tur är kom jag på bättre tankar å åkte till Jaq o red. Han kändes faktiskt riktigt bra=) På vägen hem såg jag skogens konung på lite väl nära håll... I morgon börjar skolan. S ska börja 2:an o M f-klass. Spännande tycker de! Snart börjar väl lilla S oxå...

Fler kort...

Bild

Bull bak

Bild
Idag började vi dagen med ett besök hos vår favorit tandsköterska Ulle ( ja, jo, vi har visst ingen annan...) Mira behövd slipa lite annars gick det bra. När vi satt där fick man ett sms från Ramona, Paplyn var på väg hem. Hon hade gått raka vägen in i transporten! Det är ju nästan så man blir arg... (ni som läser här kanske kommer ihåg att det var vissa problem med lastningen av just denna häst för en vecka sen) Kollade sedan våra halta hästar =) Ship har nog fång, Casper får åka till vet igen o Sonja är nog bara lat... (hoppas jag, eller kanske inte) Hoppas inte Tina hittar fler ikväll :S Nu ikväll fick jag för mig att baka lite bullar (det är ju synd att ta det lugnt) Men än så länge är det bara en deg klump. Den vill helt enkelt inte jäsa. Grrr. Men lite kladd-kola- kakor har jag i alla fall gjort. (vadå hålla igen på kalorierna???)

CHIRLON

Bild
Så här ser han ut, Jannis date. Men hans farfar är Jovial o Jannis morfar är oxå Jovial. Är det då linjeavel eller inavel... (Tina)? Blir gamla föräldrar i sådanafall, han är 20 o Janni 19...

GRATTIS...

... NATHALIE PÅ FÖDELSEDAGEN!!!

Föl bedömning

Bild
Så här såg han ut idag lille Jöns. 48 p0äng blev det totalt. Glömde ju ta med hans papper hem men som tur är var ju Tina där så hon fixar hem dem. Vad skulle jag göra utan dig...? Vi vann en betäckning på Chirlon, så nu har Janni en date. Fast det är klart, hon får nog inte ens träffa honom ... Hästarn skötte sig i alla fall mycket bra och det är ju alltid roligt. Men lite konstigt är det. Har ju egentligen inte gjort något idag mer än tittat på föl vilket inte är så ansträngande, men ändå är jag hur trött som helst.

Bästa låten

Den här MÅSTE ni bara lyssna på. Slutet är bäst! http://www.youtube.com/watch?v=UFZkxyp_i-M&feature=PlayList&p=825E2F445C0573E8&playnext=1&playnext_from=PL&index=37

Föl bedömning

I morgon kl.10.24 gäller det så då får ni alla hålla tummarna! Mest kanske att varken Jenny eller jag gör bort oss... hästarna sköter sig nog=) För startlista kan ni gå in på http://www.kronobergvarmblod.com/starlista%20fol%2009.pdf det är ju fler kändissar som ska dit, typ Tina.

Sååå

Vill bara säga att min häst är såååå underbar att rida=) (tränade dressyr för Lisa, de andra fick vila sig i form) På kvällen cyklade vi till Thomas o Toyan för att grilla lite. Det var sååå länge sen vi träffade dem o det var sååå trevligt.

Leos lekland

Bild
Linda frågade igår om vi inte skulle följa med till Leos idag. Självklart, jobba kan man ju alltid göra en annan dag. Men innan vi kom dit blev det ett par stopp i affärer, inte så många, men dyrt blev det. 2 jeans till stora S + en Puma tröjja, en Adidas till mig + ett par jeans o leggings till flickorna. Stannade till på systemet, köpte för första gången sprit där, brukar ju inte dricka sånt. På tiden sa Jenny. (tack för att du stöttar mig!) S ville inte vara med på kort Den goda maten Grabbarna har lite mat paus. De var svettiga!

Så kul det var

Bild
Hopp-träningen gick bra. Min lille Chatte är ju så duktig. Skulle gärna träna oftare, men onsdagar kan jag ju inte + att det blir ju rätt så dyrt =( Jens sa faktiskt till mig att hästen skötte sig så bra så det såg ut som jag kunde rida! (hade sagt att jag inte hoppade så mycket nu) Å Linda, om du tittar mycket noga ser du faktiskt att jag var en liten levande reklam pelare. Bra va!?

Jens Wickstöm

Bild
Hoppträning ikväll. Hi, hi, har inte hoppat sen sista klubbissen, ni vet då vi rev hela sista hindret... Å tränat vet jag inte när jag gjorde sist. Tyvärr är det bara en engångsgrejj, jobbar ju sen på onsdagar. Men Hanna har lovat att gnälla lite på mig sen =)

Lite kort från Öland

Bild
Min kära mor S o ja i solnedgången

Premiärturen

Bild
Detta fin fina kort togs idag när vi red Noppe för första gången på ett år. Hoppas hoppas han vill vara frisk nu. Har hunnit med en del idag. Ridit Chatte o Jaq, hämtat Grimner o en ny häst Sunny, bjudit Jenny på mat, 2 möten. Lite bättre dag idag=)

Fritidsbarn

Stor dag idag. Mira började på FRITIDS!!! Det var efterlängtat. Så nu har jag brar ett dagis barn kvar.

Ja må hon leva...

Bild
Idag fyller SARA år! GRATTIS!!! Inget firande inte, hon har emigrerat från Småland känns det som. Sara kom hem, vi saknar dig! (Hmmm, måste ta lite fler kort på dig, detta var det senaste jag hade på dig o som du ser var det ett tag sen...)

Första jobbe dan

Å den fick man börja med att vara hemma med sjukt barn. Men man är ju inte sämre än att man lastar in barnen i bilen o åker o hämtar hem lite ridskolehästar ändå. Började m Paplyn. Efter 1,5 timmar släppte vi ut henne i hagen igen. Hon ville ha fortsatt semester... Åkte till Valley o Ryan istället, de var inte lika motvilliga. Nu går de vid ridbanan o Ryan är allt lite kär i Apper =) (ja de är valacker båda två...) Sen bjöd vi in oss på mat hos Linda. Henne kan man lite på! Barnen fick pommes o korv o jag räksallad. TACK! Hem en liten stund för att vänta på R så jag kunde rida Jaq o Chatte samt gå på möte. Trodde jag ja. Hade visst glömt bort att vi hade städvecka på dagis... Det var bara att städa först, sen möte sen hade man ingen ork till att rida inte. Eller jo, hade faktiskt tänkt rida Jaq ändå, men när jag kom dit fick jag inte lamporna att lysa (å detta på ett belysningbolag...) så då hittade jag inte tränset :S Varför blir det alltid så här??? Men i morgon tar vi nya tag!

Hemma igen

Hemma igen från ett par härliga dagar hos mamma på Öland. Bara sol o bad. (ja R spelade ju lite golf förståss...) Barnen kfick tyvärr feber bara men de är ju inte lika gnälliga som en annan så efter en alvedon var det full fart på dem=) (kort kommer) Igår passade jag på att åka in till Jenny för att kolla in Karl-Oscar dagarna. Satt utanför hennes hus o åt goa kex o drack olika drycker (jag körde:() Hon som jämt säger hur kul det är där med en massa grannar som kommer, inga kom. Mest gamla Lenhovda bor faktiskt. Men kul att se lite folk o träffas lite. Nu har jag varit i stallet o INTE ridit. Han har ju tappat en ska igen. Grrr. Denna gången fick den sitta tre dagar... Men söta snälla goa hovis kommer i morgon på morgonen. Puss på honom. (hade ju ingen sko som ville passa hemma) Nu ska vi ut o se om det finns någon svamp i skogen o i kväll ska jag trimma Jannis man. Föl.bed på lördag, måste ju bli fin =)

Världens mest väluppfostrade föl

Idag har det då hänt, ett otäckt chip har skjutits in i stackars Jöns hals. Veterinärens omdöme: Väldigt vacker o mycket väluppfostrad. Tål ju att skrivas... =) Nu drar vi till Öland för att bada. Tjo!!!

Nu har de kommit!!!

Bild
Idag när jag vaknade hade jag bara 38 graders feber. Finnemang tänkte jag, ringde lite, till Tina, terroriserade Malin på jobbet mm å så vips satt jag i bilen på väg till Visingsö. Lämpade av ett barn i Glosäng, ett var redan uthyrt o ett fick följa med (läs Smilla) Bad stora syster att packa med en film som hon kunde titta på, tex mamma mu eller nåt. Det blev Bratz. Det ska börjas i tid. På vägen plockade jag upp Meagan, alltid skoj med lite sällskap. När vi kom fram till färjan sa de att vi inte kunde få åka tillbaka förrän kl.19.30. Hmm 5 timmar på Visingsö, not fun. Men som tur var kom vi med på en tidigare färja hem. På färjan körde S lite Bratz moves så vi skrattade alla. (ja inte bara M o ja då) 2 söta kattungar som fanns i stallet Apper tyckte Lenhovda gräset var finfint. Vägrade posera för en fånig kamera. Likaså tyckte Sonja. Flytta på dig, jag äter sa hon! De går nu vid ridbanan o har det bra. Åk gärna o titta på dem men snälla GÅ INTE IN. Bättre att vi lär känna dem ord