Inlägg

Visar inlägg från april, 2009

Hoppning

Nu är det till att lägga huvudet på sne igen... Filmade med mobilen o vände den visst fel... Men det är bara ett litet kort klipp på Natte när hon hoppar fina Chatte. Åsa, Marie o hon hade en liten hopplektion idag, de skötte sig galant :) Fortsatte sedan Valborgskvällen med att hålla lektionerna ute. Det var kallt!!! Igår hade jag linne på mig, ikväll var det mössa och vinter vantar på. Avslutade kvällen med en tur på Jaq i skogen. Hade tänkt strunta i det för jag frös så, men glad att jag gjorde det. Han var pigg och glad, å då blev ju jag med pigg o glad. Nu ska jag sova, har stalljouren i morgon, så det blir ingen sovmorgon här inte. Sen är det dressyrträning för Lisa hela eftermiddagen, så det gäller att vara pigg för att orka med!

Sommar?

Bild
Vilken härlig dag! Solen skiner, jag har fått härlig bonna bränna, ridit alla tre hästar och de har gått bra, många lektioner som vi kunde ha på utebanan och hästarna skötte sig exemplariskt! En avramling dock, hoppas du mår bra! Sista gruppen red bättre än någonsin, vet inte om de eller jag var gladast. Ingrid har fixat till min sadel så den verkade ligga bra. Barnen har varit snälla och min man spelade in Grace åt mig. Hmm, bättre kan man inte ha det :). I morgon är det torsdag, men inte vilken torsdag som helst utan Valborgsmässoafton. Då ska vissa grilla och elda stooora brasor, medans vissa ska jobba... Vad är det för ena som vill rida på Valborgsmässoafton? frågade min kära man. (han förstår inte det här med ridning så bra) De flesta sa jag. För det är ju sååå roligt. Förra torsdagen kom Meagan på besök, då passade vi på att rida en runda i skogen. Så här glad var hon då:

Ramona o Elias

Bild
Igår kom Ramona Och Elias o hälsade på. Kul! Tyvärr blev ju bilden lite liggande, orkade inte ändra... Men om ni lägger ner datorn blir det bra :) Så här fin blev Marabou i sitt nya täcke. Tycker han är riktigt fin faktiskt. Undrar hur länge det får vara helt... :( Nu ska jag iväg till jobbet. 2 privatlektioner innan de ordinarie börjar. Kul men jobbigt. Måste hinna rida "mina" tre oxå. Lisa kommer ju på fredag, får så mycket skäll om man inte tränat ordentligt :)

"mina" pensionärer

Bild
Så här ser de ut; Chatarina o Bengt som kommer varje fredag och rider lektion. Oftast är det Marabou och Ryan som de roar sig med. Marabou får ju tom komma hem till dem på sommaren å ha det underbart skönt. De hade gärna tagit Ryan oxå men han vill ju hem till sin ägare, så de får nöja sig med Frost i stället. Bättre kan de inte få det. Får se om Chatarina accepterar det nya lila täcket... Man får inte behandla hennes älskling Marabou hur som helst nämligen, då får man skäll=)

Lokala hopp tävlingar

Bild
Lite bilder från dagens tävlingar... GRATTIS alla till bra och fina ritter!!! Tack till alla som hjälpte till!!!

Planering

Tittade i min almenacka. (hittade tyvärr ingen större...:() Man skulle ju kunna tro att det nu var färdigshoppat för ett tag. Men måndag kväll var det visst kläd party för barn och tisdag kväll kommer Modern Horse till ridsolan för att sälja grejjer. http://modernhorse.se/nya/ Hmm, vad sägs om löneök?
Bild
Så här bra hade Chatte det under tiden jag var borta:) Blev ett litet regntäcke till honom för lite sämre dagar. Annars ingenting. Handlade bara till en massa andra kusar. Kul att handla för andras pengar!!!

Ullared

2 dagar i Ullared. Jag lovar er, det är enklare att vara hemma och arbeta. Mycket blev handlat (allt för mycket...) Å även lite grejjer till ridskolan. Bl.a ett exem täcke till Marabou. Ett lila...:)

Teori kväll

Idag var det teori istället för ridning. Denna gången handlade det om Löshoppning. Många intresserade, både barn och vuxna kom för att titta. Kul! Vi började med en fjordkorsning vid namn Casper, han skötte sig väldigt bra och hoppade väl. Men så är han ju löshoppad en hel del. Sen kom forne ridskolehästen men som varit privathäst mååånga år nu, Toddy Fnatt in. Han tyckte detta var lattjo lajban. Så pass att han testade att åka kana på underlaget oxå... (det gick bra.) Hoppningen gick fort, fort, och kul, kul. (fanns en del som tyckte det var läskigt när han hoppade.) Sedan kom Valley in. Och hennes vana trogen tvekade hon att hoppa de där hindrena först, men när hon fattat att de inte tänkte hugga henne i benen denna gången heller bestämde hon sig för att hoppa ändå :) Vår Casper kom in sen, lite tveksam man hoppade väldigt trevligt. Därefter busade vi till det lite och lät Ship och Nimbus hoppa samtidigt. (jag förklarade att detta inte var vad man brukade göra...) Vilket fall som hel

Uteritt

Bild
Stackars mig som har ett så hemskt jobb. Idag var vi bara tvugna att rida ut i skogen o bada i pölen:) Jag tror jag hade lika roligt som hästarna och eleverna. Kul att se alla så glada! Valley var den enda som inte njöt av vattnet. Ett av gängen på väg hem. Silver ÄÄÄLskar att bada. Vy ovanifrån på Paplyn som oxå tycker det är kul att plaska. Gänget samlat.

Vatten spridaren

Bild
Idag när jag red Chatte fick vi dela ridbanan med vattenspridaren. Som var på. Lite läskigt var det allt. Försökte sparka lite mot den men den försvann inte så tillslut struntade vi faktiskt i den:)

Staket

Varit i Herråkra hos Janni. Skulle kolla staket. Hmm, värre råttbo kan man leta efter. (tror inte Gunnel läser detta, men jag får ju stå för vad jag skriver...) Verkar lugnt än så länge men det är ju tre veckor kvar så det ska det ju vara. Hoppas jag får ett lika fint föl som hennes Jakaranda, hon är sååå fin. Nu ska jag snart åka o jobba. Tjo!

Kalender

Jag ska köpa mig en STOOOR kalender. Raderna i min räcker inte till... Det får bli i ullared på fredag:) GOD NATT.

Mira 6 år!

Bild
Så här trött var han när jag var i stallet idag. Var nog inte alls sugen på att bli riden tror inte jag och det hann jag ändå inte, var tvungen att skynda mig hem för att fira Mira som fyller 6 år idag. Som tur är har Mira en snäll mormor som fixat både mat och jordgubbstårta. Det enda jag behövde göra var att sätta in maten i ugnen. Å gissa vad, jag glömde det... Men till slut blev den klar i alla fall och vi kunde börja fira. Av mormor fick hon en rosa sparkcykel... (den var faktiskt inköpt innan olyckan) Som tur är ser hon bättre ut nu än hon gjorde i helgen när kortet blev taget... Nu har vi ialla fall anmält oss till LHK:s dressyr tävlingar den 17 maj. Hoppas vi startar också... Men med min vanliga tur är det väl alltid nåt som kommer i vägen. En tappsko t.ex. I morgon kommer Ingrid och tittar på Gullans sadel. Hon har fortfarande lite ont i ryggen, kan ju bero på den:( Hoppas hon blir riktigt fräsch så hon oxå kan tävla.
Bild
En dags shopping i Växjö idag och inga hästsaker blev köpta. Dåligt... Han med att rida alla 3 hästar idag, inte så länge dock, men Helene och jag tycker det är bra för då sliter man ju inte ut dem i alla fall. Eller...? Tävlingssektionsmöte på kvällen. Många tävlingar på gång nu. Pust. Men roligt är det ju också. Den närmaste tävlingen är på söndag, ponny hoppning med många LHK ryttare. KUL! Hoppas det går bra för alla. Därefter hade vi LHK-dan möte. Den är planerad till den 14 juni och många show inslag just nu. Boka in det datumet vet ja´. Vi är tre som planerar den dagen, Nancy och jag gick därifrån med en lååång att göra lista, men Sanna, var var din lista...:)? Missade att titta på världscup finalen i dressyr:( Referat från Helene att hästen som van var något extra. Hoppas det går i repris. Tittar nu på hoppningen, Helena och Maddic leder just nu men det håller nog inte ända fram tyvärr. Fast de var felfria idag och det var ju skoj! (Det är hon som hoppar på bilden, tyckte den va
Bild
Billy Boy med lill o stor matte. Chatte o Natte framför Gullan o mig. (fast vi syns ju inte...) Lite posering eftersom jag inte han med att ta kort när både Gullan o Chatte skrittade... Chatte badar Gullan som ääälskar att bada. Just nu sitter jag i solen o gottar mig med en kopp kaffe. Men jag har hunnit med en tur på Jaq på ridbanan, gick rätt så bra faktiskt. 2 privatlektioner, båda lika duktiga ryttare, men roligast var nog att se Grimner hoppa. Tyckte han det var kul eller kul? Jo kul. Tyvärr inga kort på honom:( Efter det tog Natte och jag en tur i skogen. Först mötte en traktor. Läskigt sa hästarna... Sedan mötte vi Billy Boy framför en vagn med både lill och stor matte. Såg väldigt mysigt ut. Vi red rundan runt pölen och väl där var vi bara tvugna att ta ett litet dopp. Kanon kul sa Gullan och blötte ner både sig själv och ryttaren. Grrr. Chatte tog det lite lugnare.

Tidsbrist

Hinner inte skriva nåt idag, har egentligen inget att skriva om heller. Ni vet, händelselöst liv som man har... Men tack för alla kommentarer. Fortsätt så! Det är så roligt när man loggar in och ser att ni har skrivit nåt:)

Arbeta?

Igår passade mamma barnen så jag skulle få arbeta. Stressade iväg för att hinna rida lite. Efter 10 min ca ringde hon och sa att Mira cyklat omkull. Jaha, det var bara att cykla till vårdcentralen dit hon var transporterad av min snälla granne. Tack:) Där blev hon omhändertagen av en annan snäll granne. UNDERBARA GRANNAR JAG HAR!!! (Å Linda som vill att vi ska flytta till Storgatan. Går ju inte.) Det var bara att fortsätta till Växjö för att sy :( Ringde Susanne, jodå hon kunde ta mina första lektioner, be Hanna ta den sista, se till att hästarna kom in mm. Tur att du finns!!! Tyvärr blev jag tvungen att avboka en privatlektion:( men den tar vi en annan dag :) Känns som det börjar bli mycket att arbeta igen...Men idag hoppas jag att jag kommer dit.

Häsade på Janni igår.

Bild
Till vänster har vi Jannis 2-åring e-Roosvelt. Jackaranda heter hon och är alltså halvsyster till Jaguard. Hon är SÅ vacker. Till höger hennes kusin, lika gammal, samma pappa men mamma är Jaffa. Jafar heter han. Gunnel döper alla sina hästar till nåt på J. Tänkte jag skulle göra detsamma. Kom gärna med förslag! Så här tjock är Janni nu. Om en månad ska hon föla. Hoppas det går bra. Börjar bli lite nervös...

VAB

Bild
Idag skulle man då äntligen börja jobba igen. Trodde jag ja. Sjukt barn gjorde att man fick stanna hemma :( Men som tur är har man ju snälla grannar där barnen kunde vara en stund, så jag kunde arbeta lite i alla fall. Dagcenter skulle komma och de hade beställt häst och vagn. Passade ju bra i det fina vädret. Skulle ta en tur i skogen, men en stor traktor stod i vägen så vi bestämde oss för att vända och köra ner till Statoil för att pumpa däcken. Men tro det eller ej, pump-mojängen var stulen!!! Vad ska man med en sån till. Säger bara det: VANDALER!! Det var bättre förr... Efter det var det en privatlektion. Vi körde lite dressyr/markarbete/hoppning. Man ska inte vara rädd för att göra lite allt möjligt... Han även med en liten tur i skogen på Gullan. Hon har vilat ett litet tag så det var kul att rida henne igen. Men som ni ser behöver hon faktiskt gå till frisören... Undrar vad de tar för en man-trimning nu för tiden :)?
Bild
Cardento Santa Cruz De potentiella fädrerna...

Hur är det med färgen???

Så kom det på tal igen då, det här om min hästs färg. Om man ska bli skimmel måste man tydligen ha antingen en mamma eller en pappa som är skimmel. Chutneys föräldrar är bruna... Så vad har blivit fel? Antagligen har det blivit felskick på sperman, så det faktiskt inte är Lácteur som är pappa. Hmm, vilka skimmel hingstar stod då på samma station det året Chatte blev till? Jo Santa Cruz och Cardento. Så vår gissning är att det är Cardento som faktiskt är far till min lilla gulle pojk. Får väl ta ett DNA test och kolla, kan ju vara kul.

Hopp tävlingen över

Bild
Så här stressigt var det i sekretariatet...:) Vackraste hästen på tävlingarna (förrutom min då) visade sig vara banbyggarens. Oleg Stefanov var aktiv ryttare båda dagarna. Här en liten bättre bild av oss än den förra, fast samma... M:s häst tyckte hindrena var för låga. Nästa gång vill hon hoppa mycket högre matte!!!:) Hanna och hennes häst som det verkligen gick bra för. De hoppar ju lite högre klasser än vi... Chutney och jag i vår första tävling. Han var sååå duktig. Lite läskigt tyckte han allt att det var, men vi kom runt utan några vägringar men med ett nedslag i första klassen och felfri på hinder i andra klassen. Fick dock 5 fel där pga att jag var tvungen att stanna honom för att få tag på min stigbygel. Han tyckte nämligen det var jätte-läskigt när jag försökte hitta den i farten... Å så smög det på ett litet tidsfel med. Men jag är kanon nöjd!! Vi kanske ska bli hoppryttare igen...? Vill även passa på att tacka min lilla supporterklubb på läktaren. utan er hade det aldrig gå