Inlägg

Visar inlägg från mars, 2009

Hoppträning

Bild
Hopptränaren Lilo herself:) Ebba fick låna den sötaste av de alla en liten stund. Wilma o Kastanj Kajsa Josefin o Casper Fanny o Mumin Ett litet annorlunda kort på Fanny o hennes Mumin:) Emmy o Garantie Emma o Silvan Hanna o Zanzi Annelie o Chatte AnnMarie Åsa o Lendo

Barbacka

Bild
Idag på knatten hade ridläraren Sanna bestämt att det var barbacka som gällde. Kul tyckte alla, även Smilla som fick testa lite framför storasyster.

Alla kan rida!!!

Bild
Så här såg det bl.a ut när skolan var och fick prova på att rida nu i veckan. Här är det Samuel och Åsa som rider på Frost. Samuel red även själv först på Ludde, men det är klart skönt när någon hjälper till att hålla balansen!
3 hektiska dagar! Måndag o tisdag kom det en massa skolbarn, totalt 70 st!!! Men det har blivit nya elever oxå. Kul när det ger resultat att man kämpar. Klubben behöver fler ryttare. Idag har det varit teori kväll. Tyvärr kom bara de som ändå skulle rida idag. VAR VAR ALLA ANDRA??? Tanken är ju att man ska få mer för pengarna och kunna gå på fler teori lektioner. Men det blev många bra frågor, fick ringa vår egna domare Susanne om hjälp när jag inte kunde svara... Ja, ja, man kan ju inte vara bra på allt... Han med en privatlektion, en uteritt (med en avramling, hoppas du mår bra:) och en specialgrupp oxå. Innan det tömkörde jag Gullan (skulle ridit men hon var öm i ryggen:( ) och Chatte och efter lektionerna red jag Jaq. Fullt upp... Å jag som tänkte tatt det lite lugnt idag och softat på jobbet (hoppas inte Malin, vår personalansvarige läser detta...) Icke sa nicke blev det så. Men imorgon, då ska jag bara sitta i solen och dricka kaffe:) Någon som vill göra mig sällskap? Fast det är

häst kunskap

Gå in på www3.ridsport.se/templates/Pages/WorkroomPage____5652.aspx. En mycket matnyttig sida!

Hoppträning

Bild
Hopp träning på klubben för Lilo. Chatte var lite spänd från början, men ju fler bommar som kom fram o hindrena höjdes desto lugnare blev han. Det kanske inte är någon dressyr häst utan hopphäst...? Han är faktiskt väldigt hinderklok än så länge, klarar de flesta hinder fastän jag sitter på:) Men jag trodde Lilo fick hjärnblödning ett tag. Hon höjde till en meter och sa hoppa. Min lille snutt som knappt hoppat i hela sitt liv. Men väluppfostrad som man är sa man ju inte emot... Å gissa vad, det gick ju kanon. Nu kanske, kanske vi vågar vara med på den lokala. Tack Lilo! Här har vi Hanna och hennes häst Mike (e-Ulrich Z), han är skit läcker och tycker det är kanon skoj att hoppa. Går lite väl fort ibland :) men det ska nog den lilla piloten där uppepå snart fixa till. Å så är det Sanna på hennes ungponny Ferrari, en new forest som hon håller på att hoppa in. Där går det inte lika fort, men enligt säkra källor kan han bocka VÄLDIGT HÖGT. Håll i dig Sanna! Enighma tycker faktiskt att det

Dressyr-tävling

Bild
Domaren Tina och hennes sekreterare Cilla. Busige Nimbus skötte sig alldeles exemplariskt och hade två olika ryttare idag. Här med Tilda. Lina och Frost efter väl genomförd ritt:) Vad vore hästlivet utan alla hästföräldrar? Här Pia och Idas Kalippo. Marina och Casper på framridningen.

Löshoppning o knatte

Bild
Dagen började med lite löshoppning med Casper. Han tyckte det var väldigt roligt. Skutt o bus o spark med frambenet blev det. Å lite hoppning också förstås:) Sen var det dags för Miras knattelektion. Idag var det uteridning på schemat. Skönt i det vackra vår vädret tyckte både vi och hästarna, men lite väl halt på vissa ställen. Mira tyckte vi skulle ge hästarna skridskor... Idag fick hon Shipoch vi fick rida först, bakom oss gick Casper med Elsa på ryggen. När vi ridit klart tog Tova över Ship och då passade jag på att ta ett kort där även ridinstruktören Daniella fastnade.

En vanlig onsdag.

Bild
Lite bilder från onsdag kvällen. Först har vi sista special gruppen, sen har vi gruppen kl.18.00, sen råkade jag ge bort kameran till Nancy och då råkade visst jag komma med på ett kort... Sen är det föräldrarna som bar latar sig på läktaren, tycker ju de kunde göra någon nytta när de ändå är där...:) Gruppen kl.17.00, tyvärr fattas en del ryttare :( och sist är det hästskötar-kursens deltagare som övar på att putsa sadel och träns. Idag Torsdag hade jag ingen kamera med mig. Vi tar lite kort en annan dag. Men alla har varit duktiga. Mimer var lite busig, tyckte jag var kul. Malin fick byta häst från Ryan till Paplyn men det ville hon inte göra om... Marie var dressyr-proffs på Casper :). Sist ikväll hoppade Åsa och Fredrika. Riktigt kul lektion. Synd bara att man ska sluta kvällen med att bli utskälld:( Folk förstår nog inte att man blir ledsen.

Hästbluffen

Tittade på Uppdrag Granskning på datorn, där berättade de om en Veronika Larsson som köpte/fick billiga hästar för sällskap till sin häst Rolex. Men det kanske inte är som hon säger. Hon är ägare till Knorrevångens Slakteri i Glimmåkra, det största hästslakteriet i Sverige. Hästrna hon har köpt går inte längra att finna...? Gå in på http://svtplay.se/t/103535/uppdrag_granskning och titta på det och gör en egen bedömning. Men jag tänker ju ALDRIG sälja till en Veronica Larsson i alla fall.

Klass 4

Bild
Idag har det varit en hektisk dag. Vi började som vanligt med att fodra, släppa ut, mocka mm. Sen kom det en skol klass som skulle prova på att rida. Vissa tyckte det var Jätte spännande, andra var helt livrädda. Efter att informerat dem om lite olika saker, bl.a att inte busa runt hästarna, satte vi igång. Allt gick bra ända till de lite mer duktiga ryttarna skulle rida. Då hade de andra börjat tröttna och gick ut ur ridhuset och började, just det, busa! Precis utanför ridhusdörren så hästarna bara flög iväg. Suck... Men det var bara en som ramlade av :S. Men som tur var var Susanne där o hjälpte mig, så hon tog hand om det stackars barnet:) Sen var det dags för Dagcenter att komma och rida. De kommer varje tisdag och de är såååå duktiga! På bilden är det Putte och Marabou. Berättar mer om dem en annan dag. Men däremellan han jag faktiskt med att cykla ner till Statoil och köpa varsin glass. En till Sus, en till Tessan, en till hovis o en till mig. Jag tog den dyraste... Å så har vet

Aronia

Idag kom det ett par spekulanter som skulle titta på Aronia. Från Solna!!! Har de inga hästar på närmare håll tänkte jag, men, men. Man är ju hygglo och visar. Hästen var hur duktig som helst. Gick fint i form hela tiden, trevliga skänkelvikningar och öppna fick de till och hästen såg så nöjd ut. Men så säger de att hon är lite för pigg. Hmm, kanske ska visa dem Frost..... De ville köpa Marabou, och det sa jag att det gick så bra så, men då fick de multiplicera Aronias köpesumma gånger 3. Minst! Då var de inte så intresserade längre... Klippte Chatte på halsen och magen idag. Lite läskigt var det allt tyckte han så vid öronen blev det inte så bra=( Men förhoppningsvis behöver han inte bli så svettig när jag rider i fortsättningen. Åsa hade mockat åt mig, å eftersom jag hade massa tid över för en gångs skull tog jag och mockade åt Lina, Linda och Matilda. Kul att vara snäll.

T.sek-möte

Jaha, då har vi haft möte med tävlingssektionen. Som vanligt pratade alla i munnen på varandra och det pratades lika mycket tävlingar som annat. Kul, skulle ha möte lite oftare! Men denna gången var vi många fler som kom än vi brukar så ljudnivån blev rätt hög. Stackars Susanne som satt brevid mig har nu fått tinitus... Martina och jag charmade varandra hela tiden... Åsa blev lite förskräckt=) Vi busade till det och bestämde att vi skulle ha en klubb tävling en fredag kväll. Blir nog trevligt tror jag. Kanske kan grilla o lite efteråt. Tack Sus för fikat!!! Hoppas snön försvinner snart. Tog en runda i skogen på Jaq idag, men det är fortfarande lite för halt=( Chatte fick vila,han har nog lite träningsvärk efter all dressyr-träning. Stackars Lynn som har fått hjärnskakning=( Vad är det för hästar du har Tina?=) Nu ska jag testa hur det går att rida Camitza, Lynn har ridförbud... En annan anledning att längta till våren är att då ska Therese ut och rida.... I det mjuka gräset....

Dressyr-träning

Nu har jag varit och tränat dressyr i två dagar i Vartorps gård utanför Rottne för en B-tränare, Nina heter hon. Riktigt duktig är hon på att lära ut, fast lite för snäll.... Inte som min älskade Lisa Hjertonsson, bättre tränare finns nog inte:) Men det är ju kul att byta lite. Igår hade jag både "Gullan" och "Chatte" med mig. Chatte var lite nervös men det gick rätt så bra ändå. Gullan hade ju fått IR-behandling dagen innan så hon var lite trött i musklerna tyvärr. Egentligen skulle hon gått ett pass idag med men vi tog Chatte istället så hon fick vila. Trodde det skulle bli lite för tufft för honom att gå hårt i 2 dagar, men han gick kanon bra. KUL!

Torsdag 19.00

Bild
Tycker inte det behövs några kommentarer. Bilderna talar ju för sig själva. Såååå duktiga!!!

Ir-terapi

Bild
Härom dagen hade vi en IR-terapeut i stallet, Anna-Karin Berglund. Hon behandlar med infra röda strålar på hästen på akupunktur punkter. Så har den några spänningar i musklerna tar hon fram sina stora "spadar" och lyckas på ett smärtfritt sätt få dem att försvinna. Lite som trolleri faktiskt:) Hon har även behandlat mig eftersom jag inte är så rörlig alla dagar längre... Vi försökte fånga de röda strålarna med kameran, men tyvärr lyckades jag inte:( Hon kommer till oss med jämna mellanrum och hästarna verkar tycka det är VÄLDIGT skönt.

Till salu

Bild
Söta Silver som vi försöker sälja. Jag tycker hon är helt underbar och önskar att hon får komma till någon som kan ta var på hennes kvaliteér. Här med duktiga Åsa som pilot.

Kvalitetsbedömning 2004

Bild
Lite kort på min häst Gaston (som tyvärr inte finns mer:() och "Gullan" från deras kvalitetsbedömning när de var 4 år.

Bröllop 2004

Bild
Det här vackra ekipaget körde mig och min man på vårt bröllop. Fast det var ju ett tag sen...

Teori

Ikväll har det varit teori kväll. Dvs istället för ridlektioner var alla välkomna på teori. Idag handlade det om hästens foder. Först hade jag en teori lektion på ridskolan för de lite yngre. Tyvärr kom det bara tre... Men vi hade roligt i alla fall. De var redan duktiga, men det brukar ju vara så med dem som är intresserade, de lär sig mycket själva. Sedan åkte vi ner till Hotell Gästis (tack Mats för att vi fick vara där) och lyssnade på Annika Aronsson från Krafft http://www.krafft.nu/ . Hon är alltid lika intressant att lyssna på, enkel och lätt att förstå. Hoppas alla andra tyckte det var lika bra som jag tyckte. Som tur var så var det mer än tre personer nu... Efteråt bjöds det på fika (som Åsa i alla fall tyckte om=) och lite småprat. Alltid lika trevligt att träffas!!! Gå gärna in på kraffts hemsida, man hittar mycket intressant där!

Tömkörningskurs

Bild
I lördags hade vi en liten tömkörningskurs på ridskolan. 3 tappra deltagare, Ing-Marie som aldrig varken ridit eller tömkört förrut, Fredrika vars häst bara var 2 år och Malena som verkade som ett proffs men erkände att det fanns vissa kunskapsluckor... Först pratade och visade jag lite, bl.a visade jag varför man skulle tänka på säkerheten... Därefter fick deltagarne testa på. Kanon kul hade vi och alla ville ha fortsättning! Förhoppningsvis ska vi försöka få hit ett proffs! (ja, det finns faktiskt de som är bättre än jag på det här...)